files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské športové kluby na špici tabuľky

 

Aj počas práve skončeného víkendu zaznamenali michalovské športové kolektívy stopercentnú úspešnosť. Vo svojich súťažiach si na svoje konto pripísali víťazstvá hokejisti HK Dukla, hádzanári Hc winLand, ako aj futbalisti MFK Zemplín. Navyše hádzanárky Iuventy Michalovce postúpili v pohári PVP do tretieho kola, keď v dvojzápase na domácej pôde pokorili talianske HC Sassari. Všetky dotyčné športové kluby sú v tabuľkách svojich líg v prvej trojke, MFK Zemplín  je dokonca na prvom mieste druhej futbalovej ligy. Po týchto výsledkoch je zrejmé, že športu sa v Michalovciach v súčasnosti veľmi darí a divák si určite má z čoho vyberať.


HK Dukla Michalovce

Víťazný víkend pre michalovský šport začali už v piatok hokejisti HK Dukla Michalovce. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka porazili v zemplínskom derby svojho odvekého rivala Trebišov, futbalovým výsledkom 1:0. O jediný presný zásah v zápase sa postaral v 33. minúte z trestného strieľania Jaroslav Kmiť. Dukla je po siedmich odohratých kolách len vinou horšieho skóre na treťom mieste tabuľky. Michalovčania držia krok s najlepšími tímami súťaže aj napriek tomu, že v začiatku mali veľmi ťažké vylosovanie, keď narazili na troch najväčších adeptov na postup do extraligy. Všetky tieto mužstvá zverenci trénera Ihnačáka zdolali, keď v prvom kole doma pokorili Piešťany 4:2, druhom zvíťazili rovnakým výsledkom v Liptovskom Mikuláši a v piatom kole ostala na ich štíte aj Spišská Nová Ves, ktorú doma porazili 5:4. Navyše hokej momentálne láka aj divákov, keďže na posledný zápas ich prišlo až 2200. Takéto návštevy by mohli Dukle závidieť aj v extralige. Najbližšie sa hokejisti HK Dukla Michalovce predstavia doma v utorok 11. 10., keď privítajú Senicu.


Jaroslav Kmiť rozhodol v zápase proti Trebišovu o výhre Dukly


Hc winLand Michalovce
Nováčik hádzanárskej extraligy si v najvyššej súťaží počína viac ako dobre. Zo siedmich zápasov, päť vyhral a len dvakrát odišiel porazený. Zverenci trénera Jana nestačili iba na Nové Zámky, ktorým podľahli na ich palubovke 29:33 a ani na Hlohovec, keď tomuto súperovi podľahli na domácej palubovke 20:24. Zvyšných súperov winLand porazil. Naposledy winLand doma pokoril ŠKP Bratislavu vysokým víťazstvom 30:19. Extraligový nováčik je po siedmich kolách na treťom mieste tabuľky. Najbližšie sa michalovskí hádzanári predstavia doma už tento piatok, keď o 18.30 privítajú v zrekonštruovanej Mestskej športovej hale Považskú Bystricu.

MFK Zemplín Michalovce
Radosť michalovským fanúšikom robia aj futbalisti MFK Zemplín. Tí sú po prvej tretine druhej ligy na prvom mieste a momentálne je z nich najväčší favorit na postup do Corgoň ligy. Pred druhou Myjavou majú v tabuľke dvojbodový náskok. Počas víkendu si MFK Zemplín pripísal na svoje konto ďalšie cenné víťazstvo, keď triumfoval gólom Andreja Heseka na ihrisku Dolného Kubína 1:0. Navyše futbal momentálne láka aj slušné divácke návštevy, ktoré sa v poslednej dobe prešvihli cez 2000 divákov na zápas. Takúto návštevu by zverencom trénera Petrželu mohli závidieť aj niektorí Corgoňligisti. MFK Zemplín sa doma predstaví najbližšie v sobotu 15. októbra, keď o 14.30 privítajú rezervu corgoňligového Ružomberka.


Plné tribúny môžu MFK Zemplínu závidieť aj viacerí Corgoňligisti


Iuventa Michalovce
Za svojimi mužskými kolegami nezaostávajú ani hádzanárky Iuventy Michalovce, ktoré v troch kolách spoločnej slovensko-českej interligy nenašli premožiteľa. Počas víkendu sa dvakrát predstavili v 2. kole pohára PVP, kde si poradili s talianskym HC Sassari. Obe zápasy so spomenutým súperom sa po dohode klubov uskutočnili v Chemkostav Aréne. Iuventa zápasy druhého kola PVP zvládla a postúpila do tretieho kola. Teraz na zverenky trénera Vuru čaká náročný týždeň, keď v stredu nastúpia na dohrávku 4. kola v Partizánskom a v sobotu o 17.30 privítajú na domácej palubovke Zlín.

Hráčky Iuventy sa takto tešili po postupe do tretieho kola PVP.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.10.2011 15:50:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.