files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce s Michalmi, Michalom a Michaelám

 


Na podujatí Michalovce s Michalmi, Michalom a Michaelám, ktoré sa konalo piatok v Mestskom kultúrnom stredisku bolo veľa zábavy. Postaral sa o to hlavný aktér večera Michal Hudák. Diváci sa dusili smiechom, na primátora skoro spadla mladá slečna a Michalovčanka Gabika si zavarila, keď povedala, že sú iné krajšie mestá.

 

Mišo Hudák ,,perlil“

Podujatie venované všetkým Michalom a Michaelám pripravila radnica v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom po prvý raz. Dôvodom je historická legenda, v ktorej zakladateľom mesta bol Michal.

Zábavný program otvoril známy moderátor Michal Hudák netradične židovským pozdravom. Svoj prejav ihneď vysvetlil: ,,Včera sa začal židovský nový rok, preto som si dovolil pár slov v hebrejčine, oslavujeme, ne?“  Usúdil, že divákov asi nezaujíma nový rok 5772. Oboznámil ich radšej s históriou ich rodného mesta. Prečítal tiež kúsok po latinsky. ,,Neviem presne, čo to znamená, ja som v Latinskej Amerike, nikdy nebol,“ zhodnotil vtipne svoju výslovnosť. Publika sa spýtal, koľko Michalov je tam prítomných. Ruku zdvihlo 8 ľudí. ,,Čakali ste, že dostanete darček? Dostanete prekrásny program.“

Aj keď sa oslavovalo o jeden deň neskôr, moderátor vysvetlil, že je to vlastne v predstihu, keďže podľa Rusnákov je Michala oveľa neskôr. ,,Začali sme oslavovať včera a potiahneme to až do 21. októbra.“ Usúdil, že 13-dňová rezerva je výhodou. ,,Podľa majského kalendára má byť na budúci rok koniec sveta. Cipana, Majský bol v base a už má kalendár? Podľa juliánskeho máme ešte 13 dní veget. Keď bude potopa, máme 13 dní na to, aby sme sa naučili žiť pod vodou,“ zažartoval Hudák.  

Michalovčanov sa opýtal, či vedia, aké sú ich partnerské mestá, okrem Užhorodu. ,,To je jasné, tam chodíte kupovať lacné cigarety, popcháce medzi kolesa na motoru, v pohode,“ zasmial sa moderátor. Publikum sa nenechalo zahanbiť a vymenovalo Vyškov, Jaroslaw, Villarreal, Sátoraljaújhely a Kavarna. Zároveň sa Hudák prihovoril po ukrajinsky, česky, poľsky, španielsky, maďarsky a bulharsky. ,,Sám neviem, jak to robím, cipana, či bruchomluvec, či nahrávka, už vypnice playback, more.“  Priznal, že chcel ľuďom povedať veľmi veľa vecí, ale nemal až toľko času, pretože program bol bohatý. Počas večera sa tiež oficiálne predstavovalo nové michalovské logo.

 

Hudák priznal, že spieval so Žobrákmi ukradnutú pesničku

Moderátor M. Hudák v rámci programu uviedol kapelu Žobráci. ,,Ešte netlieskajte, ešte nič nedokázali.“ Nedávno vraj počul v reklame „Vezmi loptu, nie žobrácke drogy“. Humorne podotkol, že nie sú díleri, ale že upozorňoval chlapcov z kapely, aby nebrali drogy. ,,Neberte drogy, nikdy nikomu.“ Vystúpenie skupiny Žobráci bolo sprevádzané zábavnými moderátorskými vstupmi Miša Hudáka, ktorý je jej súčasťou. ,,Veľmi sa mi páčil jeho hlas, netušila som, že je v kapele,“ zhodnotila ho Jarka Berová. Spolu s ním sa predstavil Juro Jaščur na gitare, Pavol Rozum na kontrabase, huslista Fero Jano a Peter Hajduk na ústnej harmonike, ktorého moderátor a kamarát uviedol takto: ,,Cestičku na hlave si už môže urobiť len sekerou, to je jasné,“ upozorňoval na jeho vlasy. Hosťujúcim bubeníkom bol Skippy (Helenine oči). Hudobníci ponúkli Michalovčanom energickú írsku pesničku, country žáner, zaspievali po francúzsky, anglicky i rómsky. ,,Čestne sa priznáme, že pesničku, ktorú vám zahráme, sme ukradli Erikovi Kleptomanovi,“ M. Hudák pokračoval, že odkedy ju hrajú oni, vraj ju už Erik nechce hrať. Kapela Žobráci si na prepych vraj nepotrpí. ,,Máme šatňu, hostesky, vypraté uteráky, misu. Ale záchodovú,“ zavtipkoval M. Hudák.

 

Na primátora takmer spadla mladá slečna

Mišo Hudák nenechal divákov ani na chvíľu vydýchnuť. Publikum sa smialo aj na banálnych veciach, ako bol nefunkčný mikrofón. ,,Na mikrofóne by mi mala svietiť zelená, ale asi došla farba,“ oznámil technikom moderátor. Divákov zatiaľ v sále informoval o najstaršom remesle. ,,Keď Boh povedal buď svetlo, elektrikári už museli mať natiahnuté káble.“ Počuť ho bolo aj bez ozvučenia. ,,Normálne me čuc, hlasisko mám taký perfektný, odchovaný som na východňarskom mliku, a to som pritom hlas odovzdal vo voľbách,“ perlil moderátor. Jeho oku neušla ani slečna prechádzajúca pri primátorovi. ,,Som videl jak padala, cipana, tote provokáterky, dačo nenormálne.“ Žena v sále sa snažila vyjsť  z radu sedadiel. Keď sa vracala späť na svoje sedadlo, Mišo Hudák odkázal primátorovi, aby si na ňu dával pozor.

 

Michalovčanka povedala Hudákovi, že sa jej viac páčia Košice!

Moderátor televízie JOJ si overil vedomosti Michalovčanov o Michalovciach v malo kvíze s troma možnosťami. Asistoval mu sám primátor Viliam Záhorčák, ktorý ešte predtým zablahoželal všetkým Michalom a Michaelám, i samotnému moderátorovi. ,,Díky, som dojatý,“ odpovedal mu s úsmevom Hudák. Do boja povolali troch dobrovoľníkov z publika. ,,Prvou cenou sú kľúče od Porsche,“ moderátor dodal, že iba kľúče. ,,Druhou kľúčenka a treťou fotka Porsche.“ Z prvého radu vystúpila Angela z Michaloviec a Juraj z Podpoľany. Na tretieho odvážlivca sa čakalo trošku dlhšie. Mladšiu generáciu zastúpila Gabika z Michaloviec. Tej správne odpovede nevychádzali. Hudák sa jej spýtal, prečo má o Michalovciach tak málo vedomosti. Gabika povedala, že sa jej viac než Michalovce páčia Košice. ,,Robíte chybu, keby ste boli mladý muž, možno vás niekto chytí cez chrbát,“ reagoval na jej slová moderátor . S jednou správnou odpoveďou sa umiestnila na treťom mieste. V priebehu akcie sa zo svojho sedadla ospravedlnila za svoje vyjadrenie pánovi primátorovi. Víťazmi bola pani Angela a pán Juraj so štyrmi správnymi odpoveďami, ktorý si odniesli darčekové predmety od mesta. ,,Gabika, mali ste sa lepšie učiť,“ dodal porazenej Hudák.

 

Miki Hric strážil speváčku Mishu

Úlohu moderátora vymenil Mišo Hudák za hereckú rolu policajta Mikiho Hrica. ,,Hudák je vo vyšetrovačke, lebo jeho honorár hraničil už s vydieraním,“ oznámil prítomným. Ľuďom predviedol policajné zbrane, na ktoré majú v Dráčikovi policajti zľavy. ,,Aspoň sa nič nestane, keď zabudneme samopale na zastávke, je to bezpečnejšie.“  Pre ľudí na podujatí boli obe tváre Michala Hudáka zábavné. ,,Dnes som veľmi bavila, ani som nevedela, že tak krásne spieva, celé podujatie bolo dobré, ale Miško Hudák bol super,“ zhodnotila Gabriela Kolová. Miky Hric dohliadal aj na bezpečnosť speváčky Mishi. ,,Nebudeme vás dlho trápiť, ale chceli by sme vám trošku zahrať,“ prihovorila sa publiku rodená Michalovčanka. Priznala, že ju veľmi teší, že sa v meste dejú všelijaké kultúrne veci. ,,Dnes sme boli už na základnej škole vysvetliť deťom, že je veľmi zle schýliť sa k nejakým omamným látka a podobným nezmyslom,“ povedala na akcii Misha.

Na záver sa obom oslávencom a zároveň hlavným hosťom, Michalovi Hudákovi a Michaele Paľovej (Misha) odovzdali voňavé kytice. Miki Hric si neodpustil na koniec posolstvo: ,,Kto nežere mäso, zabíja kapustu, sloboda rastlín!“ Publikum odmenilo oboch veľkým potleskom. ,,Teraz sa okamžite rozíďte do svojich domov ,“ rozkázal Mišo Hudák ako Miki Hric ešte predtým než sa stratil z pódia, ale ľudia ho neposlúchli. Ešte 20 minút sa s ním fotili a on im s úsmevom rozdával podpisové karty. Dvojhodinové podujatie Michalovčanov vyšťavilo. ,,Tiekli mi slzy od smiechu, vďaka východniarovi Michalovi Hudákovi,“ vravel Ondrej Mizák.

Veronika Cholewová


 

Dav ľudí čakal na Mikiho Hrica


Juraj a Angeli zvíťazili v kvíze


Michal Hudák so Žobrákmi

 

Michalovčanka Misha




Uverejnené: 04.10.2011 13:04:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.