files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michal Hudák: ,,Som hrdý na to, že som východniar.“

 

Michal Hudák navštívil v piatok Michalovce. Dôvodom jeho cesty bola práca. Moderoval akciu venovanú Michalom a Michaelam, na ktorú ho pozvalo mesto. Predstavil sa v troch úlohách. Ako moderátor, herec Miky Hric a spevák skupiny Žobráci. Humor využíva vo všetkých profesiách.  Skvelý zabávač a milý človek porozprával vážne aj o téme východniarov na západe.

 

Hrdým východniarom

Väčšina ľudí z východu svoj prízvuk na západe Slovenska ukrýva. Mišo Hudák sa za neho nehanbí a stavia na ňom aj svoj humor. Hovorí, že východniarsky prízvuk nie je základom jeho kariéry. ,,Je na tom postavená len jedna postava v sitcome, kde má každý nejaký charakter,“ podotýka, že je to len časť jeho práce, ktorú robí.  ,,Robím všetko možné iné a všetko možné iné som robil aj predtým.“  Mišo Hudák dodáva, že v sitcome majú všetko pekne podelené ,,Lukáš Latinák má svoj akcent zo stredného Slovenska a ja mám z východného Slovenska.“

Za to, že je z východu sa vôbec nehanbí, práve naopak. ,,Som hrdý na to, že som východniar a všade preferujem aj to, že som Rusnák.“ Hovorí, že človek by sa nikdy nemal hanbiť za to odkiaľ pochádza. On sám používa počas programu zmes nárečí. ,,Niekedy sa snažím používať viac zrozumiteľnú reč, pretože keby som použil výrazy z východu, asi by im nerozumela polovica divákov a to mi nejde,“ vysvetlil, že cieľom je nejakým spôsobom to popularizovať a brať všetko s nadhľadom. Medzi hercami neriešia kto odkiaľ pochádza, práve preto v seriáli dávajú tak výrazne najavo jednotlivé regióny. ,,Chceme, aby ľudia pochopili, že je to smiešne riešiť, kto odkiaľ pochádza,“ hovorí bez štipky humoru a úprimne Hudák. Tvrdí, že východniari si medzi sebou rozumejú. ,,Nech hovoria akýmkoľvek dialektom, zemplínskym, šarišským, rusínskym, to je úplne jedno. Rozumejú si medzi sebou, pretože chcú,“ zdôraznil. Myslí si, že aj ľudia zo západného Slovenska rozumejú, keď chcú.


 

Z hudby nežije

Či je lepším moderátorom, spevákom alebo hercom nedokáže posúdiť. Necháva to na rozhodnutie iných. ,,Všetko čo robím, robím preto, že chcem.“ Rozpráva, že keby niečo z toho nechcel robiť, tak to nerobí. Robí len to, čo ho baví. ,,Našťastie to v tom živote je zariadené tak, že robím prácu, ktorá ma baví a ešte za ňu dostávam aj peniaze.“ Praje každému, aby mal takú profesiu, lebo je to úplne ideálne. V role speváka je najmenej známy. Kapela pre neho znamená oddych a zábavu. ,,Každý máme nejakú svoju profesiu, ktorou sa normálne živíme. Je to len forma akéhosi relaxu a stretnutia sa s kamarátmi, s ktorými sa poznáme viac ako 30 rokov,“ pokračuje, že sú ozajstnými priateľmi. Pri muzike si rád oddýchne. Vysvetľuje, že keď kapela zoberie nejaký honorár, tak len preto, že jej zaplatí isté náklady, šoféra, či aparatúru.

,,Som ako samoštartovací typ“

Michal Hudák sršil na každú stranu humorné poznámky. Na to, kde sa berie jeho humor nevedel presne odpovedať. ,,Neviem, je to vo mne nejako zakódované, neriešim to,“ smeje sa Mišo Hudák. Vtipný Hudák nepotrebuje nijako špeciálne nakopnúť. Hovorí o sebe ako o ,,samoštartovacom type“. ,,Dokážem sa sám ,,hecnúť“ aj keď mám  úplne zlú náladu.“ Pokračuje, že po ceste sa mu kadečo prihodí, inokedy je chorý, ale vždy sa dokáže sám naštartovať na tú chvíľu, keď potrebuje ľudí rozveseliť. ,,V prvom rade musím mať dobrú náladu ja. Vtedy je dobrý žúr, vtedy je dobrá akcia,“ pokračuje, že v Michalovciach sa bavil veľmi dobre.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 05.10.2011 13:24:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.