files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín po tretine súťaže na prvom mieste

Futbalisti MFK Zemplín sú po prvej tretine súťaže na prvom mieste tabuľky s dvojbodovým náskokom pred Myjavou. Pri tejto príležitosti sa na oficiálnej stránke michalovského futbalového klubu objavil rozhovor s kormidelníkom MFK Zemplín Vlastimilom Petrželom, z ktorého preberáme najzaujímavejšie pasáže.

 

Po prvej tretine spokojnosť

Práve skončená prvá tretina prvej ligy bola z pohľadu tohto kormidelníka najúspešňejšou počas jeho pôsobenia v Michalovciach. Jeho zverenci totiž z jedenástich odohratých zápasov vyhrali až osem, dvakrát remizovali a na svoj účet si body nepripísali iba po zápase v Petržalke, ktorí prehrali 0:2. Od štvrtého kola sú Michalovčania na prvom mieste tabuľky a z tejto pozície zatiaľ neklesli. Pred druhou Myjavou majú dvojbodový náskok. Samotný Petržela však krotí optimizmus. „Tréner nikdy nemôže byť spokojný. Myslím si však, že na naše možnosti je to slušná bilancia. Mohlo to byť horšie, ale aj lepšie. Buďme vďační a radi zato, čo máme. S chlapcami však môžem vysloviť spokojnosť. Každý zápas, ktorí sme odohrali bol veľmi dôležitý a ťažko povedať o najvydarenejšom. Niektoré stretnutia sme zvládli výborne takticky, napríklad domáce s Podbrezovou alebo Rimavskou Sobotou, ktoré chlapci odohrali na jednotku. V súboji s Myjavou sme eliminovali dvojicu najlepších hráčov súpera, Tomáša Bruška a Michala Diana, druhého menovaného sme nenechali kopnúť si do lopty, až bol z toho nervózny, a to vtedy rozhodlo. Ja sa na zápasy pozerám inak ako fanúšikovia. Ak chlapci splnia taktické pokyny, ktoré si povieme, vtedy bývame úspešní. Najnevydarenejší duel sme odohrali pred týždňom v Dolnom Kubíne, kde to bol z oboch strán nefutbalový zápas, ale dôležité bolo, že sme ho vyhrali,“ zhodnotil prvú tretinu súťaž kormidelník Petržela, ktorý na lavičku MFK Zemplín prišiel pred začiatkom minulej sezóny.



Mrzia ho zranenia

Aj napriek tomu, že sú michalovskí futbalisti na prvom mieste tabuľky, vrásky na čele robia trénerovi hlavne zranenia hráčov. Od začiatku sezóny má zdravotné problémy Hruška, ktorý je zranený aj momentálne, veľa toho nenahral ani novic Nohýnek, útočník Fotýik, či šikovný krídelník Emil Le Giang. Navyše zlomenina nohy na dlhší čas zo zostavy vyradila útočníka Olivera Špilára. „Zranenia patria k futbalu. Stano Nohýnek k nám prišiel úplne zdravý a zranenie si privodil počas zápasu. U Luboša Hrušku sme to trošku očakávali, pôvodne sme počítali s tým, že po vážnom zranení achilovky sa na ihrisko vráti až v septembri, ale stalo sa tak oveľa skôr. Nevedeli sme odhadnúť, kedy sa dá úplne dohromady. Jeho terajšie zranenie však pravdepodobne súvisí ešte s tým úplne prvým, teda s kolenom. Nepočítal som s tým, že večne zranený bude Dominik Fótyik, ktorý toho veľa nenatrénoval. Jeho zranenie nám veľmi skomplikovalo situáciu, pretože on bol jediným hrotovým útočníkom v tíme. Andrej Hesek prišiel až neskôr. Bohužiaľ, časté problémy má aj Emil Le Giang. Ten sa v príprave javil veľmi dobre, je to veľmi šikovný ofenzívny záložník. Všetci Žilinčania pri svojom príchode nestíhali na tréningoch a museli si na tú záťaž zvyknúť. Možno aj preto sa u nich objavili tieto zdravotné ťažkosti,“ vyjadril sa Petržela k zraneniam hráčov.   

 

Celý rozhovor s Vlastimilom Petrželom si môžte prečítať tu



Uverejnené: 06.10.2011 19:18:47 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.