files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ako oslavovali michalovské zvieratá

 

4. októbra bol Svetový deň zvierat. Svoj deň oslavovali zvieratá v bývalej Strednej poľnohospodárskej škole v Michalovciach, v útulku aj v predajni zvierat.  Zvieratká si želali k svojmu dňu to, po čom najviac túžia. Lásku a domov.

 

Ako oslávili svoj deň psy a mačky v michalovskom útulku?

Deň ako každý iný. Opustené, napospas ponechané a nájdené dobrovoľníkmi z michalovského útulku. Najkrajším darom pre zvieracích obyvateľov útulku by bola vlastná rodina. Pekný darček k svojmu dňu však dostali aj vďaka aukcii, ktorú nedávno zorganizovalo občianske združenie Centrum osvety chovateľov spoločenských zvierat . Miestom draženia sa stala netradične sociálna sieť Facebook, kde denne pribúdali fotografie predmetov do aukcie. Tie pochádzali od ľudí, ktorí sa ich rozhodli vzdať v prospech pomoci útulku. Organizátorom sa nahromadila kopa veci, medzi ktorými boli knihy, oblečenie, hračky, elektronika,  či šperky. ,,Odhadom to bolo nejakých 400 eur, možno aj viac,“ povedala po skončení aukcie Miroslava Saxová z Centra osvety chovateľov spoločenských zvierat. Pokračuje, že celá suma bola výlučne použitá pre psíkov, a to na veterinára, krmivo, vodítka, obojky a podobne.

 

Ponúkli zľavu na kúpu živočícha

Michalovčania o Svetovom dni zvierat nevedeli. ,,Neviem o tom, ale myslím, si že je to pekné, pretože  existuje už veľa svetových dní, ako deň ľavákov, deň bozkávania,  preto je pekné, že existuje aj deň venovaný zvieratám,“ povedala Lucia Daráková. Viac ako samotné zvieratá oslavovali obchody, ktoré ponúkli široký výber krmív, hračiek i predaj samotných zvierat. Hypermarkety naň upozornili akciami, špeciálne zamerané obchody krajšou formou. Vedúci predajne Pet Center OC Michal Bukovecký prezradil, že každého kto vošiel do dverí čakalo malé prekvapenie. ,,K letáčiku sme priložili aj 5%-tnú zľavu na kúpu akéhokoľvek zvieratka.“ Živočíchy v predajni majú so zvieratami v útulku spoločné to, že aj oni čakajú na svoj nový domov. ,,Je dobré na čokoľvek si spomenúť, prečo nie na koňa alebo iné zviera,“ myslí si Mária Vašková.

 

V škole mali zookútik

Na bývalej Strednej poľnohospodárskej škole, kde sa to kedysi zvieratami len tak hemžilo, nepripravovali v tento nič výnimočné. Zástupkyňa Mgr. Milena Rejtová povedala, že od kedy sa združili pod Strednú odbornú školu technickú, majú už len zookútik. ,,Minulého týždňa sme mali výstavu ikebany, ovocia a zeleniny a v rámci toho aj zopár zvierat.“ Vysvetľuje, že zookútik viac menej len dožíva. ,,Žiaci sa starajú aj o srnku.“ Michalovčanka Simona Jusková si myslí, že v dnešnej dobre má už všetko svoj deň a každý deň je nejakým svetovým dňom. ,,Vôbec ma to neprekvapuje.“

Veronika Cholewová





Uverejnené: 10.10.2011 14:59:52 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.