files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miroslav Ihnačák v Dukle skončil

V hokejovom klube HK Dukla Michalovce nastali po nepresvedčivých domácich výkonoch so Senicou (3:5) a Bardejovom (2:5) zmeny na trénerskej lavičke aj v kádri. Doterajší lodivod tímu Miroslav Ihnačák pri kormidle Dukly skončil. Spolu s ním skončil aj jeho asistent Peter Mihaľo. Jeho nástupcom sa stal bývalý lodivod extraligovej Nitry Branislav Okuliar. Ten už dnes viedol tréning Dukly. Zmeny nastali aj v kádri Dukly. Od stredy s tímom trénuje útočník Martin Drotár, ktorý má bohaté extraligové skúsenosti. Naopak, s tímom už netrénuje golman Mojmír Božík, ktorý dostal veľmi výhodnú ponuku z Francúzska a klub mu nechce v zahraničnom angažmáne brániť. Jeho nástupcom na brankárskom poste sa stal Erik Kozárik, ktorý síce mal namierené do susedného Trebišova, no po posledných udalostiach sa rozhodol ostať v Dukle.


Nejaká zmena musela prísť

V hokejovom klube HK Dukla bolo badať, že po výbornom začiatku nastal určitý útlm. Po nepresvedčivých výkonoch družstva v posledných dvoch domácich zápasoch, keď Dukla dvakrát prehrala so Senicou (3:5) aj Bardejovom (2:5) sa rozhodlo vedenie klubu konať. Prvá zmena nastala na trénerskej stoličke, keď doterajší kormidelník Miroslav Ihnačák v tíme skončil. Spolu s ním skončil aj jeho asistent Peter Mihaľo. „Začiatok súťaže sme mali veľmi dobrý, v posledných zápasoch však bolo badať rapídny pokles výkonnosti hráčov. Ich herný prejav bol veľmi slabý. Po prehre s Bardejovom sme sa rozhodli konať. Nejaká zmena totiž musela prísť. Prvá zmena sa udiala na trénerskom poste, kde skončil doterajší lodivod Miroslav Ihnačák. Jeho nástupcom sa stal Branislav Okuliar, ktorý naposledy pôsobil v extraligovej Nitre. Jeho angažovaním si sľubujeme naštartovanie hráčskej kabíny a tým pádom aj zlepšenie výkonov družtva,“ uviedol riaditeľ klubu HK Dukla Július Kmec, ktorý následne vysvetlil aj dôvody zmeny pri kormidle Dukly. „Ako som už povedal, herný prejav družstva išiel rapídne dole. Bolo to vidno hlavne v poslednom zápase s Bardejovom. Vo vedení sme sa zhodli, že musíme urobiť nejakú zmenu, ktorá by naštartovala družstvo. Naša voľba padla na zmenu kormidelníka. Oslovili sme viacerých trénerov zo Slovenska a Čiech a ako najlepší kandidát sa nám javil práve Branislav Okuliar. Je to mladý, perspektívny kormidelník, ktorý by mohol priniesť do tímu niečo nové. Sľubujeme si od neho zastavenie herného poklesu a znovu nabudenie tímu. Podľa nášho názoru je totiž družstvo veľmi dobre poskladané a herný prejav by mal byť oveľa lepší, ako v posledných zápasoch,“ dodal Július Kmec.

Vrátiť divákov do hľadiska

Prioritou nového kormidelníka by mal byť aj návrat divákov do hľadiska. Od zápasu so Spišskou Novou Vsou a Trebišovom, keď si cestu  na hokejový štadión našlo 2200 divákov, možno sledovať výrazný úbytok fanúšikov. Na posledný zápas s Bardejovom totiž bolo zvedavých iba 812. „Toto bol takisto dôvod nato, aby sa uskutočnili nejaké zmeny. Hokej totiž robíme hlavne pre našich divákov, ktorí na začiatku súťaže vytvorili družstvu vynikajúcu atmosféru. Nemôže sa stať, že na zápas s Trebišovom prišlo 2200 divákov a proti Bardejovu iba vyše 800. Dúfame teda, že zmena hlavného trénera naštartuje družstvo a tým aj vráti diváka do hľadiska,“ podotkol riaditeľ Dukly Július Kmec. Zmeny sa udiali aj hráčskom kádri. Družstvo totiž opúšťa gólman Mojmír Božík, ktorý dostal lukratívnu ponuku z Francúzska. Po zvážení všetkých pre a proti sa ju rozhodol akceptovať a poprosil vedenie klubu o to, aby mu v odchode do zahraničia nebránilo. „Mojo Božík dostal výbornú ponuku z Francúzska, kde ešte pred touto sezónou pôsobil. Aj kvôli tomu, že v tíme nedostával pri Kotvanovi toľko príležitosti, ako by chcel sme sa rozhodli, že mu nebudeme brániť v odchode,“ odôvodnil odchod Božíka Július Kmec, podľa ktorého druhým golmanov v tíme bude Erik Kozárik. Tento odchovanec košického hokeja mal odísť na hosťovanie do Trebišova, no odchod Božíka jeho pôsobenie v susednom Trebišove zmaril. S kádrom Dukly od stredy trénuje Martin Drotár, ktorý v Dukle pôsobil v minuloročnom play off, no proti Piešťanom sa v štyroch zápasoch nepresadil.

Nový kormidelník: Kvalita tu je, mužstvo treba opäť nabudiť

Nový tréner HK Dukla Branislav Okuliar naposledy pôsobil v extraligovej HK Nitre. V tomto klube minulý týždeň skončil, no ako je vidieť bez angažmánu dlho neostal. „Prvý kontakt s michalovským klubom nastal v závere minulého týždňa. Po zvážení všetkých pre a proti som sa rozhodol ich ponuku akceptovať,“ povedal nový lodivod Dukly, ktorý už dnes viedol prvý tréning tímu. „Niekoľko hráčov určite poznám. V tíme sú známi hráči ako Richard Šechný, či Miloš Paľovčík. Povedal by som, že je tu kvalita nato, aby Dukla bojovalo o vrchné miesta v tabuľke,“ zdôraznil Okuliar. Pred týmto lodivodom teraz stojí úloha nabudiť družstvo k zlepšeným výkonom. „Práce sa určite nebojím. Pôsobenie v michalovskom klube je pre mňa obrovskou výzvou. Prvou úlohou by malo byť naštartovanie hráčov k tomu, aby podávali také výkony, aké od nich vedenie, či fanúšikovia Dukly očakávajú. Dúfam, že sa mi to podarí a družstvo bude hokejom fanúšikov baviť,“ podotkol Okuliar. „To, kto bude jeho asistentom, je ešte v štádiu riešenia. Samozrejme, musím pozerať aj na finančné požiadavky. Ja by som bol najradšej, keby sa mojim asistentom stal Roman Stantien, ktorý so mnou naposledy pôsobil v Nitre. Ako som povedal, sú tu určité finančné stropy, nad ktoré klub ísť nemôže a ja to rešpektujem,“ dodal na záver nový lodivod Dukly.



Uverejnené: 20.10.2011 16:04:06 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.