files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Okuliarovi premiéra nevyšla, Dukla smolne prehrala

Novému kormidelníkovi Branislavovi Okuliarovi, ktorý vymenil tento týždeň na poste šéfa hráčskej lavice Dukly Miroslava Ihnačáka, premiéra na lavičky Dukly nevyšla podľa predstáv. Michalovčania síce viedli gólom Macha, no hostia v druhej tretine vyrovnali. Tretiu tretinu začala lepšie Dukla, ktorá viedla Minčákovým presným zásahom 2:1, no Detva dvoma gólmi otočila skóre. Dve minúty pred koncom vyrovnal Králik a vynútil tak pre Duklu predlženie. V ňom rozhodnutie neprišlo a tak prišli na rade samostatné nájazdy. V nich mali viac šťastia domáci, ktorí sa po presnom zásahu Síkeľa tešili z víťazstva. Hokejistov Dukly teraz počas víkendu čaká vsunutý zápas so Slovenskou 20-tkou, ktorú privítajú zverenci trénera Okuliara v nedeľu o 17.00. Doma sa Dukla predstaví aj v 14. kole, keď v utorok o 17. 00 privítajú jej hráči práve dnešného premožiteľa Detvu. 

Michalovčania nastúpili na zápas s novým trénerom Branislavom Okuliarom, no bez stabilných hráčov obrancu Valentína, či útočníkov Paľovčíka a Šechného. Dukle vyšiel vstup do zápasu, keď sa v 8. minúte presadil Milan Mach. V poslednej minúte úvodnej časti sa na brankára domácich rútil Martin Slovák, no keďže jeho šanca ostala nevyužitá družstvá išli do šatní za stavu 0:1. Hneď v úvode nevyužil šancu na vyrovnanie domáci Mahdálik, ktorý prestrelil Kotvanovu bránku. O niekoľko minút mohol skórovať Králik, no s jeho strelou si brankár Lipnický poradil. Ivan Králik to na domáceho golmana skúšal aj v 30. minúte, no opäť neuspel. Po jeho dvoch nevyužitých šanciach prišiel zákonitý trest. Pri skrumáži pred bránkou Kotvana sa najlepšie zorientoval Kentoš a vyrovnal stav na 1:1. V úvode poslednej časti mohol misky váh na stranu Detvy nakloniť Kubenko, no jeho strela tesne minula Kotvanovu bránku. Čo, sa nepodarilo jemu, podarilo sa na druhej strane hosťom. Kovaľ posunul puk Minčákovi a ten strelou pod betóny Lipnického poslal Duklu opäť do vedenia. V 51. minúte putoval na trestnú lavicu Hančák a jeho vylúčenie domáci potrestali gólom na 2:2, keď sa presadil Dvořák. V 56. minúte potom Paciga dostal domácich na koňa, keď prekonal Kotvana a Detva viedla necelých päť minút pred koncom 3:2. Dukle sa našťastie podarilo vyrovnať, keď sa po spolupráci Gašpar, Drotár, presadil Ivan Králik. Do konca tretej tretiny sa už nič závažné nestalo a tak nasledovalo predlženie. Ani to rozhodnutie neprinieslo a tak prišli na rad samostatné nájazdy. V nich sa v prvej sérii nepresadil Slovák, no na druhej strane prekonal Kotvana Paciga. Druhú sériu začal na strane Dukly Minčák, ktorý prekonal súperovho golmana a vyrovnal na 1:1. Kotvan následne zneškodnil Kubenkov nájazd a tak bol stav po druhej sérii 1:1. Rozhodnutie prišlo v piatej sérii, keď Síkela prekonal Kotvana a rozhodol o tom, že dva body za výhru po samostatných nájazdoch ostali v Detve.

Štatistika:

Góly: 37. Kentoš (Kóňa, Čanky), 52. Dvořák (Kóňa, Čanky) pres/1, 56. Paciga (Kubenko, Mahdalík) - 8. Mach (Minčák), 46. Minčák (Kovaľ, Fajčák), 58. Králik (Drotár, Gašpar). Rozhodujúci samostatný nájazd Síkela.
Vylúčení: 6:6, navyše Čanky 10+DKZ za NESPH - Mach 10 NESPH. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Jakubec (Holienka, Hanko). Divákov: 198.

Detva: Lipnický - Nemček, Mackovič, Repa, Dvořák, Škvarka, Mačuha, Čajkovský - Kubenko, Mahdalík, Paciga - Kentoš, Kóňa, Čanky - Rehuš, Piperek, Síkela - J. Kovaľ, Michalík, Indrych.

Michalovce: Kotvan - Žemba, Mucha, Kadlubiak, Hančák, Boržík, Šeliga - Drotár, Boltun, Slovák - Králik, Gašpar, Pavličko - Minčák, Kovaľ, Mach - Fajčák.

Ostatné zápasy 12. kola: HC 46 Bardejov - HC Dukla Senica 4:2 (1:0, 2:2, 1:0), MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Trebišov 4:1 (0:1, 2:0, 2:0), HC Prešov 07 - HC Topoľčany 7:2 (1:0, 2:1, 4:1), HK Trnava - HK Spiš.N.Ves 1:2 (1:2, 0:0, 0:0), ŠHK 37 Piešťany - HK Púchov 10:1 (3:0, 3:0, 4:1)

Najbližší program Dukly: Nedeľa 23.10. o 17.00 Michalovce - SR 20. 14. Kolo: Utorok 25.10. o 17.00 Michalovce - Detva.



Uverejnené: 21.10.2011 22:31:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.