files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Chemkostav Aréne zajtra Slovensko - Chorvátsko

Už zajtra o 18.00 hod. sa po takmer štyroch rokoch odohrá v Michalovciach ženský kvalifikačný zápas. Sily si zmerajú ženské reprezentácie Slovenska a Chorvátska, ktoré sa stretnú v rámci súboja o postup na majstrovstvá Európy 2012 v Holandsku. Naposledy sa hráčky v najcennejšom drese v metropole Zemplína predstavili v oficiálnom zápase ešte 2. decembra 2007 proti Azerbajdžanu (37:23). Slovenky týmto triumfom vtedy spečatili prvenstvo v I. fáze kvalifikácie o postup na ME 2008 v Macedónsku. Verme, že našim hráčkam sa bude v Michalovciach dariť aj tentoraz.

Kvalifikáciu odštarotvali prehrou v Dánsku

Slovenské reprezentantky čaká po stredajšej prehre proti Dánsku 24:36 (14:15) zajtra v michalovskej Chemkostav Aréne ďalší ťažký zápas, keď o 18.00 nastúpia proti účastníkovi MS v Brazílii Chorvátsku. Zverenky trénerskej dvojice Peter Sabadka – Lenka Černá ukázali hlavne v prvom polčase, že môžu držať krok aj so súperom veľkého mena. „V zápase proti Dánsku sme podali v prvom polčase výborný výkon, ktorým sme kvalitného súpera zaskočili. V druhom dejstve sa však prejavila kvalita Dánok. Odohrali sme dobrý zápas, no polčas na takéhoto súpera určite nestačí,“ uviedol po zápase s Dánskom jeden z trénerskej dvojice Peter Sabadka, podľa ktorého o víťazovi v tomto zápase rozhodol úvod druhého polčasu, ktorý jeho zverenky nezachytili. „Rýchlo sme sa nechali vyhodiť z tempa. Dánsku vychádzali hlavne protiútoky, ktorými rozhodli zápas vo svoj prospech. Ukázali sme však, že sme nastúpili na správnu cestu. Aj napriek tomu, že sme cestovali na palubovku silného súpera ukázali sme svoju silu. Vzhľadom na priebeh zápasu je dvanásťgólová prehra pre nás až príliš krutá,“ podotkol ešte k prehre s Dánskom Sabadka.


Očakávajú podporu hľadiska

V zajtrajšom zápase čaká Slovenky takisto ťažký protivník. Chorvátsko je totiž účastník majstrovstiev Sveta v Brazílii, ktoré sa uskutočnia v novembri tohto roka. V prvom kvalifikačnom zápase Chorvátky rozdrvili Taliansko 40:15. "Náš zajtrajší súper v stretnutí proti Taliansku ukázal, že je silný v ofenzíve, ale predviedol aj svoje defenzívne kvality, keďže inkasoval iba 15 gólov. Povedal by som, že je to silný mančaft, ktorý má vo svojom rade niekoľko vynikajúcich individualít. Som si istý, že dievčatá zajtra nechajú na palubovke aj srdce. Vtedy môžeme veriť v športový zázrak, ktorý sa nám podaril v prvom polčase v Dánsku. Keď bude možnosť, určite sa budeme biť až do poslednej sekundy zápasu," povedal reprezentačný kormidelník o zajtrajšom súperovi. Podľa jeho slov sa budú slovenské reprezentantky spoliehať aj na podporu divákov. "Určite očakávame podporu hľadiska. V Michalovciach majú diváci hádzanú radi. Dúfame, že nás prídu povzbudiť, v čo najväčšom počte, vytvoria pravú domácu atmosféru a budú našim ďalším hráčom na palubovke," podotkol Sabadka.

Tóthová sa na Michalovce teší

Najlepšou strelkyňou slovenského družstva v zápase proti Dánsku bola bývalá hráčka Iuventy Michalovce a momentálne kanonierka českej Poruby Alžbeta Tóthová, ktorá v tomto zápase strelila deväť gólov. "V zápase proti favoritovi sme určite nepodali zlý výkon. Hlavne prvý polčas bol z našej strany výborný, keď sme ho prehrali iba o gól. V druhom dejstve sme sa asi zľakli dobrého výsledku s kvalitným súperom a začali robiť chyby. Tie Dánky nemilosrdne trestali. Bola z toho nakoniec dvanásťgólová prehra," povedala po stredajšom zápase bývalá hráčky Iuventy, ktorá sa na zápas proti Chorvátsku teší. "Samozrejme, že sa na zápas v Chemkostav Aréne teším. Michalovskí priaznivci vedia utvoriť skvelú atmosféru a ja dúfam, že nás zajtra potlačia k dobrému výkonu a takisto aj k výsledku, z ktorým budeme po zápase všetci spokojní," dodala reprezentačná spojka, ktorá okrem Michaloviec pôsobila aj v Zlatnej, Prešove, Šali, či Bánovciach.

Info pred zápasom:

O vstupenkách

Ich cena bude jednotná a jeden lístok bude stáť tri eurá. Kto má záujem ich získať v predpredaji, na sekretariáte Iuventy Michalovce budú k dispozícii od utorka 18. októbra. S oficiálnym predajom vstupeniek sa začne v sobotu 22. októbra, teda v deň zápasu, od 15.00 hod. Na stretnutie Slovensko - Chorvátsko nebudú platiť permanentky Iuventy, ale v platnosti ostávajú Senior karty a preukazy zdravotne ťažko postihnutých (ZŤP). Vstup na zakúpené lístky bude v rámci miest na tribúnach ľubovoľný. Kto prv príde, ten bude mať lepšie miesto. Výnimkou sú VIP miesta (červené a žlté sedačky) na severnej tribúne, kde budú vyhradené miesta pre pozvaných hostí.

O vstupe

Chemkostav aréna otvorí v sobotu svoje brány pre divákov o 16.30 hod. Ako už bolo uvedené, výber miesta v hľadisku je ľubovoľný, okrem vyhradených miest vo VIP sektore. Keďže sa očakáva vysoká návšteva, organizátori žiadajú divákov, aby svoje miesta zaujali v hľadisku čo najskôr. Zástupcovia médií budú mať umožnený vstup cez Služobný vchod, press centrum sa bude nachádzať na tradičnom mieste v Zasadačke Iuventy. Novinári (kameramani nad južnou tribúnou) budú môcť využiť miesta na oboch stranách tribún, kde majú vyhradené pozície.   

O čo sa hrá?

Predovšetkým sa hrá o postup, na ktorý slovenská reprezentácia čaká už 17 rokov. Keďže najväčším papierovým favoritom kvalifikačnej skupiny je Dánsko, práve Chorvátky, účastníčky decembrového svetového šampionátu v Brazílii, považujeme za svoje najväčšie súperky v boji o postup. Aj preto Slovensko túži po domácom víťazstve nad týmto kvalitným súperom.  Nech teda Chemkostav arénou znie: Slovensko do toho!



Uverejnené: 21.10.2011 23:58:53 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.