files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Krutá prehra Dukly

Hokejisti Dukly prehrali aj štvrtý domáci zápas v rade, keď v stretnutí 16. kola nestačili doma na Liptovský Mikuláš a podľahli mu 2:4. O góly domácich sa psotarali Minčák a Pavličko. Dukla opäť doplatila na chabú koncovku, keď nevyužila obrovské množstvo gólových príležitostí. Chlieb zápasu sa lámal na začiatku tretej tretiny, keď za stavu 2:2 nevyužil trestné strieľanie Drotár. Dukla tak zaznamenala štvrtú domácu prehru v rade. Výkon jej hráčov bol však diametrálne odlišný a ukázalo sa, že družstvo je na správnej ceste, len jeho hráči musia premienať vyložené príležitosti. Aj dnes totiž dostali od svojho súpera lekciu z efektivity. V nasledujúcom kole sa zverenci trénera Okuliara predstavia v piatok v Prešove, doma ich opäť uvidíme v utorok, keď o 17.00 privítajú Trnavu.

Hostia začali tento zápas lepšie, keď už v prvej minúte musel ratovať Kotvan pred Paukovčekom. Michalovský golman síce z prvej akcie nekapituloval, ale hneď z ďalšej už bolo 0:1, keď od modrej pálil Valášek a jeho strelu dorazil do siete Piatka. Až potom sa osmelila aj Dukla. Najprv tvrdo pálil Kadlubiak, potom mohol vyrovnať aj Mach. Najväčšiu šancu Dukly spálil M. Slovák, keď v presilovej hre netrafil opustenú bránku súpera. Dukla v tomto momente mala hru v rukách. V 14. minúte už bolo 1:1, keď si na Drotárovú prihrávku nakorčuľoval Minčák a strelou ponad golmana Palka vyrovnal na 1:1. Hneď nato mohol pridať druhý gól Slovák, ktorému ideálne naservíroval puk Fajčák, no michalovský útočník opäť minul puk pred opustenou bránkou. Domáci hráči však pokračovali vo svojej aktivite. V ďalšom útoku Gašpar vysunul Pavlička a ten prekonal Palka po druhýkrát v zápase. Silnú michalovskú trojminútovku zakončil Minčák, no jeho strela už za Palkove betóny neprešla. Tesne pred koncom prvej časti mohol vyrovnať Kadura, no Kotvan bol proti.

Druhú tretinu začali lepšie opäť Michalovčania, keď sa strelecky mohol presadiť Kovaľ. O niekoľko minút sa do šance dostal aj Minčák, no ani jeho strela si cestu do bránky nenašla. Za hostí odpovedal strelou Bartík, ale Kotvan sa opäť nedal prekvapiť. Najväčšiu šancu v druhej tretine si vypracoval Kovaľ, ktorého krásne uvoľnil Kadlubiak, no michalovský útočník svoj samostatný nájazd nepremenil. Trest prišiel takmer okamžite. V následnom útoku neubránil Valentín hosťujúceho Plevu a skúsený harcovník vyrovnal na 2:2.

 

Úvod tretej tretiny si Dukla nemohla priať lepší. Už v 25. sekunde v čistej šanci fauloval hosťujúci Holiga a hlavný rozhodca Halecký nariadil trestné strieľanie. Domáci Drotár však túto šancu nepremenil. V ďalších minútach zápasu sa obe družstvá snažili strhnúť výsledok na svoju stranu. Misky váh na stranu Liptákov naklonil v 51. minúte Penák, ktorý poslal hostí do vedenia. Michalovčania vrhli všetky sily do útoku, no pozorná obrana hostí odolávala. V 58. minúte mali domáci ideálnu príležitosť na vyrovnanie, keď sa na trestnú lavicu porúčal M. Klepáč. Tréner Okuliar navyše odvolal brankára Kotvana a tak mala Dukla príležitosť o dvoch hráčov. Po chybe domácich však v strednom pásme získal puk Pleva a strelou od vlastnej modrej poslal puk do opustenej brány. Na výsledku už nič nezmenilo ani ďalšie vylúčenie hostí, keďže hráči Dukly nevyužili ani presilovku o troch hráčov.

Štatistika:

HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:4 ( 2:1, 0:1, 0:2 )

Góly: 14. Minčák (Drotár, Kovaľ), 15. Pavličko (Gašpar, Hančák) – 2. Piatka (Valášek, Devečka), 37. Pleva (Hyben, Kuric), 51. Penák (Mravec, Kadura), 59. Pleva (Hyben) oslab/1.

Vylúčení: 3:8. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Halecký (Kalina, Hric). Divákov: 900

Michalovce: Kotvan - Valentín, Šeliga, Mucha, Hančák, Boržík, Kadlubiak, Petruňa - Drotár, Minčák, Kovaľ - Slovák, Gašpar, Pavličko - Fajčák, Boltun, Mach – Halás, Štefan.

Liptovský Mikuláš: M. Palko - Kokavec, Hyben, Holiga, P. Klepáč, M. Klepáč, T. Devečka, Beňa, Nitriansky - Kadura, L. Paukovček, Kuric - Pleva, P. Bartík, Penák - Valášek, Piatka, Ďurný - Pajong, M. Mravec, A. Staroň.

Ostatné výsledky 16.kola: Považská Bystrica – Detva  1:6  (0:1, 1:3, 0:2), Senica – Piešťany 1:4 (0:1, 1:2, 0:1), Púchov - Prešov, Trebišov - Trnava 1:6 (0:0, 1:4, 0:2), Topoľčany - Spišská Nová Ves 1:5 (1:2, 0:1, 0:2).



Uverejnené: 01.11.2011 21:09:04
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.