files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Preplnené vlaky a autobusy

 


Na ceste vlakom z Michaloviec do Košíc môžete počas víkendu stretnúť známych, ktorých ste nevideli roky. Ale ťažko si spolu sadnete do kupé a začnete debatovať. Všetko je už totiž obsadené a preplnené. Podobne sú na tom aj autobusové spoje. Ľuďmi sa to hemží ako v rušnom úli. Cestu znepríjemňujú ťažké batožiny a už takmer samozrejmosťou sa stávajú niekoľko minútové meškania vlakov.


Na ceste za vzdelaním

Najväčšie percento cestujúcich tvoria študenti. Kvôli nedostatku miesta musia často sedieť na taškách na chodbe. Kvôli väčšiemu pohodliu niektorí skúšali zmeniť čas svojho odchodu a vydať sa na cestu iným spojom. Avšak výsledok bol stále rovnaký – nieto dosť miest na sedenie.

V nedeľu, keď sú všetky vozne preplnené na prasknutie, si niet z čoho vyberať. Všetky spoje (osobné vlaky, zrýchlené spoje či rýchliky) trpia nedostatkom miesta. Ale je to naozaj tak?

Železnice sa bránia a tvrdia, že miest je stále dosť. Chybu robia cestujúci, keď na sedadlo, kde by sa zmestili dve osoby, položia tašku alebo si naň dokonca ľahnú. V kupé je to podobné. Do jedného sa vmestí až 8 osôb, no často ostávajú nevyužité. Najviac starostí spôsobujú tí, ktorí si so sebou vezmú až príliš veľa batožiny. Pripájať nové vozne sa Železnice nechystajú.


Riešenie

 Riešenie sa podľa mnohých dostaví onedlho. Najbližšie skúškové obdobie sa pomaly, ale isto blíži. Mnohí terajší študenti ho nezvládnu a cestovať už nebudú. Musia si však počkať – prinajlepšom dva mesiace. Práve po Novom roku sa zimné semestre priblížia ku koncu.

Názory cestujúcich však nie sú príliš optimistické.

„Pred týždňom som cestovala autobusom,“ hovorí študentka ekonómie Michaela, „celú cestu až do Košíc som musela stáť.“ Mala so sebou ťažký batoh, ktorý sa jej pre nedostatok miesta ani nevmestil do batožinového priestoru. Ďalšiu nedeľu skúšala šťastie vo vlaku, ale opakoval sa ten istý scenár. „Bolo tam toľko cestujúcich a taký ťažký vzduch, že sme nemohli dýchať. Jedna staršia pani dokonca odpadla priamo pred vlakvedúcim.“

 

Lukáš Mano



Uverejnené: 04.11.2011 12:02:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.