files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zdražovanie cigariet

 

Zdražovanie cigariet sa už pomaly, ale o to istejšie stáva skutočnosťou, ktorá narobí vrásky tuhým fajčiarom, ale i predajcom. Najväčšie problémy by mali mať príslušníci strednej a nízkej triedy. Priemerne vyfajčí každý fajčiar za deň jeden balíček cigariet. To znamená, že za týždeň investuje do svojho zlozvyku pri najnižšej možnej cene na trhu 16,10 eur. Po avizovanom zdražení by mal zaplatiť o jedno euro viac.


Fajčiari

 Aj keď z roka na rok ubúda fajčiarov, stále ich je viac než dosť. Od zdraženia tabakových výrobkov si kompetentní sľubujú veľký pokles závislých ľudí v každom kúte Slovenska. Ale bude to naozaj tak? Obyvatelia Michaloviec a okolitých miest a dedín majú pomerne blízko k ukrajinským hraniciam, kde si môžu ľahko zaobstarať obrovské počty kartónov, ktoré im vystačia na celý mesiac za oveľa nižšiu cenu. Takéhoto scenáru sa najviac obávajú predajcovia.  Pokles potenciálnych zákazníkov by niektorých malých podnikateľov mohol zruinovať.

Pýtali sme sa na názor fajčiarov i nefajčiarov. Prekvapilo nás, že napriek tomu, ako sa u nás závislí na cigaretách odsudzujú, tentokrát sa ich vo väčšine prípadov každý zastáva. Ak je fajčiarom hoci iba jeden rodinný príslušník, aj tak sa zvýšenie ceny dotkne i ostatných.

Pán Milan vyfajčí denne až jeden a pol balíčka cigariet značky Mars. Boli sme zvedaví, či sa po zdražení chystá svoj zlozvyk obmedziť alebo s ním nadobro prestať.

„Fajčiť určite neprestanem,“ odpovedá. „Mal som obdobia, keď som naozaj chcel, ale potom som pochopil, ako ďaleko to už zašlo. Mám s tým problémy už niekoľko rokov, ale taká cigaretka mi dokáže spríjemniť celý deň. Uvedomujem si, že som závislý, ale napriek tomu s tým nehodlám nič robiť. Podľa mojej filozofie je každý na niečo odkázaný. Niekto má tých nerestí viac, iní menej.“ Jedným dychom však dodáva, žeby si hlavne mladí ľudia mali dvakrát premyslieť, či si s fajčením potykajú. 

 

Lukáš Mano



Uverejnené: 06.11.2011 22:42:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.