files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V knižnici strašilo!

 


V Zemplínskej knižnici Gorazda Zvonického v Michalovciach v stredu strašilo. Malých čitateľov naháňali po celej knižnici hororové postavy. Tie sa stali súčasťou 2. ročníka strašidelného halloveenského čítania. Deti si pochutnali aj na zuboch a po chodbách ich naháňali hrôzostrašné mátohy.

 

Deti Halloween milujú

V deň Pamiatky zosnulých knižnica usporiadala druhý ročník strašidelného halloweenského čítanie Zubami-nechtami. Účasť malých čitateľov prevyšovala ten vlani. Tohtoročný názov podujatia súvisel s názvom knižky, z ktorej sa čítali hororové poviedky. Okrem nej sa deti vystriedali aj pri čítaní z Veľkej knižky strachu. Príbehy sa nekončili vôbec šťastne. Niektoré deti sa trochu báli, ale vo vyzdobenej halloweenskej miestnosti znel stále aj smiech. Príbehy o stiahnutej ruke z kože, či o tom, ako mobilný operátor zabíjal, dopĺňala skvelá atmosféra horiacich sviečok, handrových strašidiel i gumených pavúkov. ,,Prišli sme dozvedieť niečo o Halloweene,“ prezradili siedmačky zo Základnej školy v Bracovciach. Povedali nám, že tento sviatok majú radi a doma si urobili tiež tekvicovú výzdobu. Ich učiteľka Katarína Balková hodnotila akciu veľmi kladne:,, Deti si budujú vzťah k čítaniu, zlepšia si čitateľské zručnosti a pestujú návyky k čítaniu.“

 

S nápadom prišla knihovníčka

Realizáciu akcie mala na svedomí zamestnankyňa knižnice Iveta Majvitorová. ,,Cieľom podujatia je samozrejme čítanie, ale využili sme aj hallooweenský motív,“ povedala autorka celého nápadu. Deťom nezabudla pripomenúť ani obdobie dušičiek a vysvetliť odkiaľ Halloween vlastne pochádza. ,,Nie je to typický americký zvyk, ale keltský. Ľudia v tomto období verili, že k nim prichádzajú duchovia,“ objasnila Majvitorová. Malí žiaci sa dozvedeli nové poznatky o pôvode Sviatku všetkých svätých v keltskom Halloweene. ,,My knihovníci využívame hocaký motív, aby sa deti vrátili ku knihám,“ vravela autorka skvelej myšlienky.

 

Naháňačka so strašidlami

Na konci podujatia na deti čakalo strašidelné prekvapenie, zuby s jahodovou príchuťou a strašidelne pekné muffiny. Nečakane ich vystrašilo aj druhé prekvapenie. Najprv zazneli obrovské výkriky, potom detský smiech. Deti vystrašili skutočné strašidlá. ,,Ja som sa tak zľakol, že som v tom momente zabudol všetko učivo, čo som sa naučil,“ povedal Tomáš. malí čitatelia sa rozbehli po knižnici a strašidlá ich začali naháňať. ,,Toto sú známe michalovské strašidlá,“ predstavila ich po naháňačke Iveta Majvitorová. Boli to členky z Občianskeho združenia Priatelia múzy.

Veronika Cholewová





Uverejnené: 07.11.2011 13:19:06 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.