files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovciach mal Halloween rôzny dátum

 


Michalovce mali Halloween v rôzny deň. Halloweenská anketa medzi Michalovčanmi ukázala, že dospelí ľudia tento sviatok veľmi ,,nemusia“. Napriek tomu sa zabavili na pár akciách, ktoré sa v meste konali. Oveľa radšej majú tento sviatok deti.

Michalovčania oslavovali Halloween od soboty do stredy. Halloween party začala v Michalovciach už v sobotu v Caffe Barrique, na ktorej si dospeláci nasadili masky. V pondelok večer ich v lokalite Hrádok vystriedali deti, ktoré zaklopali na dvere známych. O niečo starší nadšenci tvrdšej hudby tak urobili večer na koncerte v michalovskom Terne. Usporiadateľ koncertu rovnako spojil názov koncertu s touto tematikou. Poslednú Halloweenskú akciu zažili v stredu deti v Zemplínskej knižnici G.Z.

 

anketa: Ako Michalovčania vnímajú Halloween?


Mgr. Ján Butala: "Halloween nevnímam, pretože masku nosím cely život a nerád sa hrám na to, čo nie som. Ostatné okolo toho je len marketing a to, ako vytiahnúť z ľudí peniaze."

o.ThDr. Vlastimil Bajužik PhD.: "Tento sviatok je pohanský, je síce v predvečer sviatku (v západnom obrade) Všetkých svätých, ale je opakom tohto sviatku. Je to kult podsvetia (podľa symbolov). Evanjelium, ktoré hlása kresťanstvo je radostnou zvesťou, tento sviatok evokuje skôr záhrobie, mágiu a bosoráctvo. To sa týka aj sviatku Pamiatky na zosnulých - kresťanstvo v tom vidí nádej večného života a nie beznádej blúdiacich zatratených duší, kult smrti a temnosti. My sa v našej rodine spoločne stretneme a v kruhu rodiny si v modlitbe na cintoríne spomenieme na tých, vo večnosti."

MUDr. Marianna Bryndzová: "Halloween nevnímam ako sviatok, vlastne nejako zvláštne  tento deň nevnínam. Na Slovensku sa tento deň nijako neoslavuje, ani ja ho neoslavujem, nenechala som sa ovplyvniť ,,amerikanizmom“, ktorý k nám plynie zo západu. Pre mňa je skôr sviatok deň potom, čiže Sviatok všetkých svätých a Pamiatka zosnulých, keď si spomíname, na všetkých, čo už žiaľ nie sú medzi nami."

Ing. Dušan Janovský: "My ho doma vôbec neriešime, nič nezdobíme. Pre mňa je to len opičenie sa po Američanoch, i keď je to prebratý keltský pohanský zvyk, ale súčasná americká prezentácia je mi proti srsti."

Veronika Cholewová

 



Uverejnené: 07.11.2011 13:23:01 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.