files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Duklu delilo od bodu dvanásť sekúnd

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v zápase 19. kola na ľade Spišskej Novej Vsi tesne 4:5, keď rozhodujúci gól dostali dvanásť sekúnd pred koncom. Dukle v tomto zápase nadmieru vychádzali presilovky, keď z piatich využili až tri. Zverenci trénera Okuliaria síce prehrávali v polovici zápasu už 4:1, no zlepšeným výkonom sa im podarilo vyrovnať. V poslednej minúte však putoval na trestnú lavicu Drotár a domáci presilovky využili na strelenie rozhodujúceho gólu. V ďalšom zápase sa hokejisti Dukly predstavia v nedeľu o 17.00 v Trebišove.

Vo svižnom zápase začali lepšie domáci, ktorí sa už v 6. minúte ujali vedenia po góle Kropáča. Chvíľu nato, putoval na trestnú lavicu Drotár a Spišiaci ponúknutú príležitosť využili na strelenie druhého gólu, keď sa presadil Bendík. Tréner Dukly Okuliar na tento stav zareagoval oddychovým časom, ktorý jeho zverencom pomohol. Niektoré dobré príležitosti sa im však v tejto časti nepodarilo zrealizovať a tak odchádzali družstvá do šatní za stavu 2:0.
Domáci si do druhej časti preniesli trest Bajca a tak Dukla začínala druhú časť presilovkou. Navyše, na začiatku druhej tretiny bol vylúčený aj Gurčík a Dukla tak dostala príležitosť hrať presilovku o dvoch hráčov. Tú aj využila, keď sa pred Chovanom najlepšie zorientoval Pavličko a znížil náskok Spišiakov na jeden gól 2:1. V polovici prostrednej časti mohol vyrovnať Podsedlý, ktorý sa rútil sám na golmana domácich, no samostatný nájazd nevyužil. Nedáš - dostaneš sa potvrdili o niekoľko desiatok sekúnd. Džerengová propagačná strela, totiž skončila v sieti prekvapeného Kotvana a domáci už viedli 3:1. Na ďalší gól diváci nečakali dlho. Ešte v 33. minúte Spišiakom vyšiel rýchly protiútok a Majeský ich dostal do trojgólového vedenia 4:1. Po tomto góle vymenil Kotvana v bránke Dukly Kozárik. Následne mohol znížiť Hančák, no ten dobrú príležitosť na skórovanie nevyužil. To, čo sa nepodarilo jemu, podarilo sa v presilovej hre Minčákovi, ktorý upravil skóre po druhej tretine na 4:2. V závere mohol znížiť na rozdiel jedného gólu Drotár, no Chovan v bránek domácich sa nedal prekvapiť.
V úvode tretej tretiny sa do dobrej príležitosti dostal Prokop, no Kozárika neprekvapil. Chvíľu neskôr vystrelil Farkašovský a jeho strela sa odražila od žrďky michalovskej bránky. Dukle sa podarilo zdramatizovať zápas v 49. minúte, keď sa pred bránkou Chovana presadil Gašpar. O minútu neskôr mohol vyrovnať Kovaľ, jeho tečovaná strela v sieti neskončila.  Dukle sa naskytla obrovská možnosť na vyrovnanie v 54. minúte, keď na trestnú lavicu putoval Novajovský. Jeho vylúčenie Dukla potrestala, keď po presnom zásahu Kadlubiaka využila v tomto zápase tretiu presilovku a vyrovnala na 4:4. Hosťom narástli krídla a v 59. minúte mohli ísť dokonca do vedenia, keď po strele Hančáka zvonila Chovanova žrďka. V poslednej minúte putoval za faul na trestnú lavicu Drotár a domáci tak dostali vynikajúcu príležitosť rozhodnúť zápas. To sa im aj podarilo, keď dvanásť sekúnd pred koncom strelil víťazný gól Kropáč.

Štatistika:

HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Michalovce  5:4  (2:0, 2:2, 1:2)

Góly: 7. Kropáč (Bendík, Borovský), 9. Bendík (Majeský, Borovský) pres/1, 33. Džerenga (Lemešani), 33. Majeský (Kropáč, Gurčík), 60. Kropáč (Majeský) pres/1 - 21. Pavličko (Drotár, Gašpar) pres/2, 39. Minčák äSlovák, Gašpar) pres/1, 49. Gašpar (Minčák, Pavličko), 56. Kadlubiak (Drotár, Paľovčík).

Vylúčení: 5:9, navyše Novajovský (SNV) 10. min FIL_M. Presilovky: 2:3. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Oroilin (Bednár, Tornay). Divákov: 553.

SNV: Chovan - Gurčík, Borovský, Ordzovenský, Novajovský, Džerenga, Bajc, Kirner, Vartovník - Kropáč, Majeský, Bendík - Novák, Prokop, Hamrák - Lemešani, Opatovský, Farkašovský - Klinga, Krempaský.
Michalovce: Kotvan - Žemba, Mucha, Valentín, Šeliga, Kadlubiak, Hančák, Petruňa - Pavličko, Gašpar, Drotár - Slovák, Paľovčík, Minčák - Fajčák, Halás, Meidl - Kovaľ, Podsedlý.

Ďalší program Dukly: 20.kolo: Nedeľa 13.11.2011 o 17.00 HK Trebišov - HK Dukla Michalovce. 21.kolo: Utorok 15.11.2011 o 17.00 HK Dukla Michalovce - HK Púchov. 22.kolo: Piatok 18.11.2011 o 17.00 HK Dukla Michalovce - HK 95 Považská Bystrica. 23.kolo: Utorok 22.11.2011 HC Dukla Senica - HK Dukla Michalovce. 24.kolo: Voľno. 25.kolo: Utorok 29.11.2011 o 17.00 HK Dukla Michalovce - HC Topoľčany. 26.kolo: Piatok 02.12.2011 HC 46 Bardejov - HK Dukla Michalovce.



Uverejnené: 11.11.2011 19:41:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.