files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cigarety ukryté tentokrát v podvozkoch vagónov

Odhalenie nelegálneho dovozu cigariet  na železničnom hraničnom priechode Maťovce   

 

Dňa 15. novembra 2011 v čase o 1:20 hod. colníci Colného  úradu Michalovce pri vykonaní colnej kontroly nákladnej vlakovej súpravy na železničnom hraničnom priechode Maťovce odhalili v podvozkoch širokorozchodných železničných vagónov  38 000 kusov nelegálne dovezených cigariet, sčasti označených bieloruskými kontrolnými známkami.   

Ku dôkladnej colnej kontrole celej nákladnej vlakovej súpravy smerujúcej po širokorozchodnej trati od ukrajinského odosielateľa slovenskému príjemcovi pristúpili colníci Pobočky colného úradu Maťovce a Oddelenia špeciálnych technológií v rámci zvýšeného colného dohľadu pri kontrolách tovaru na vybraných colných hraničných priechodoch.  

Kontrolou bolo zistené, že spolu s deklarovaným dovezeným tovarom bolo v konštrukčných dutinách podvozkov piatich železničných vagónov, v balíkoch obdĺžnikového tvaru obalených  čiernou igelitovou fóliou, nelegálne dovezených aj 38 000 kusov (190 kartónov) cigariet v dĺžke tabakového povrazca 80 mm vrátane, balených v spotrebiteľskom balení po 20 kusov, z toho 36 000  kusov              (180 kartónov) cigariet značky JIN LING bez označenia kontrolnou známkou a ďalších 1000 kusov        (5 kartónov) cigariet značky Fest 7 (modré) označených bieloruskými kontrolnými známkami a              1000 kusov (5 kartónov) cigariet značky Fest (červené) taktiež označených bieloruskými kontrolnými známkami.    

Únik na cle a daniach v tomto prípade predstavuje 4 950,79 €, z toho samotný únik na spotrebnej dani je vo výške 3 279,02 €.   

Colníci cigarety na mieste zaistili a prípad vzhľadom na podozrenie z daňového úniku a zo spáchania trestného  činu odovzdali Colnému kriminálnemu úradu ako orgánu  činnému v trestnom konaní.      

Nelegálne dovezené cigarety môžu pre konzumentov predstavovať zdravotné riziko. Colný úrad zaistené a zabezpečené nelegálne dovezené alebo nelegálne prepravované cigarety v súlade s platnou právnou úpravou likviduje. V roku 2011 Colný úrad Michalovce zlikvidoval spolu 6 811 980 kusov cigariet.

 

Prílohy: foto colný úrad                               

 

 npor. Ing. Klára Baloghová regionálny hovorca        

 Colného úradu Michalovce

 v.r. 




Uverejnené: 15.11.2011 23:30:48 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.