files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s historickou výhrou, v piatok ju čaká P. Bystrica

Hokejisti HK Dukla Michalovce si v utorkovom zápase 21. kola proti Púchovu, ktorý vyhrali 11:2, pripísali na svoje konto najvyššiu výhru od svojho opätovného návratu do I. ligy v sezóne 2008/2009. Strelecky zažiarili hlavne autor troch gólov Drotár, ale aj dvojgólový Hančák a vekovo ešte junior Fajčák. Dukla v piatok absolvuje ďalší domáci zápas, keď o 17.00  privítajú jej hokejisti na svojom ľade celok Považskej Bystrice.

Po prvej tretine to na vysokú výhru nevyzeralo

Aj keď vysoké víťazstvo ide do sveta, po prvej tretine by na výsledok 11:2 asi nestavil nik. Po tejto časti totiž Dukla aj napriek obrovskej prevahe prehrávala 1:2, keď inkasovala z dvoch ojedinelých príležitosti hostí. „Vedeli sme, že nás čaká posledné mužstvo tabuľky, ktoré má na svojom konte štyri body. Bolo to aj o prístupe chlapcov. Potrebovali sme vyhrať, chceli sme sa totiž naštartovať do ďalších bojov, čo nás ešte čakajú. Prvá tretina nato však nevyzerala, prehrávali sme totiž 1:2,“ uviedol kormidelník Dukly Branislav Okuliar, ktorého zverenci od druhej časti spustili na súpera doslova uragán. „V prestávke po prvej tretine sme si v šatni povedali pár teplých slov. Do druhej tretiny vyšiel na ľad úplne iný mančaft a bolo len otázkou času, kedy výsledok zápasu otočíme v náš prospech. Takýto výkon si od chlapcov predstavujem aj v ďalších zápasoch. Keď sa tak stane, určite pôjdeme v tabuľke nahor,“ doplnil ešte k zápasu s Púchovom lodivod Dukly.

Zažiaril útok mladíkov

Michalovskí hokejisti rozhodli o svojej výhre v druhej a tretej tretine, ktorú vyhrali zhodne po 5:0. Samotný kormidelník po stretnutí pochválil celý tím, no vyzdvihol hlavne tretí útok v zložení Fajčák, Boltun, Halás. „Mladíci ma veľmi prekvapili. Chlapci hrali veľmi dobre a keď budú podávať takéto výkony aj naďalej, v blízkej budúcnosti si určite zahrajú aj extraligu,“ povedal na margo útoku mladíkov Branislav Okuliar. Hlavne výkony michalovského odchovanca, vekovo ešte juniora Ľuboša Fajčáka sú príjemným prekvapením. Tento dravý útočník išiel od príchodu trénera Okuliara výkonnostne výrazne nahor. Svoj progres ukázal už v Trebišove, kde bol jedným z najlepších hráčov zápasu a v stretnutí proti Púchovu nato nadviazal, keď strelil prvé dva góly Dukly. „Som veľmi rád, že sa nám podarilo takéto vysoké víťazstvo. Určite ma moje góly tešia, no prvoradé sú podľa mňa tri body,“ povedal Fajčák, ktorý po strelení dvoch presných zásahov, mohol streliť aj svoj prvý hetrick v seniorskej kariére, no ďalšie šance už nevyužil. „Na hetrick som v zápase ani nepomyslel, ale keby sa podaril, tak by som nebol proti. Snáď nabudúce,“ dodal s úsmevom devätnásťročný útočník Dukly.

Mladík Fajčák podáva v posledných zápasoch vynikajúce výkony

Piatok opäť doma

Hokejisti HK Dukla víťazstvom 11:2 prepisovali historické tabuľky. Táto výhra je totiž od ich opätovného návratu do I. ligy v sezóne 2008/2009 najvyššia. Doteraz tak bol minulosezónny triumf v Brezne, kde Dukla vyhrala 9:3. Proti Púchovu navyše Dukla strelila prvýkrát od svojho návratu do ligy dvojciferný počet gólov. Na výkon proti Púchovu, budú môcť zverenci trénera Okuliara nadviazať už zajtra, čiže piatok 18.11., keď na vlastnom ľade o 17.00 privítajú celok Považskej Bystrice.

Fotogalériu zo zápasu s Púchovom nájdete tu

Peter Brendza



Uverejnené: 17.11.2011 11:25:33 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.