files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčan medzi najlepšími maľbami Slovenska

 


Mladý Michalovčan Peter Králik sa stal finalistom Maľby 2011. Jeho maľba je vystavená v Dvorane Ministerstva kultúry SR v Bratislave. Obraz sa zaradil medzi 20 najlepších malieb za rok 2011 na Slovensku.

Šiesty ročník súťaže Maľba prilákal 89 autorov. Diela hodnotila medzinárodná porota v čele s českým výtvarníkom Tomášom Císařovským, ktorá vybrala 20 finalistov a finalistiek. Medzi nimi aj Petra Králika z Michaloviec.

,,Keď som počul porotu v príhovore hovoriť o mladej krvi, tak som vedel, že môj obraz nezíska cenu,“ Králik pokračuje, že je rád, že je medzi 20-timi najlepšími maľbami na Slovensku. Myslí si, že keby mal možno väčší formát obrazu, napr. 200x300 tak by bola väčšia šanca na prvenstvo. ,,Tak to vychádza, že vždy vyhrajú väčšie formáty, pripadne obrazy, ktorých výsek už vidia bankári na bankovej karte, čiže niečo veľmi farebné.“

Jeho maľba s názvom Obilné pole bola vytvorená na začiatku tohto roka. Do finále sa s ňou dostal aj vo Viedni - Strabag art award 2011. ,,Je to obraz cestovateľ,“ dodáva Králik.

,,Aj keď som nevyhral, je to pre mňa tak či tak cena byť vo finále o naj obraz za rok 2011.“ Finalistom v prvej dvadsiatke sa stal už po štvrtýkrát. Aj na budúci rok sa chystá prihlásiť. Podľa veku sa môže zúčastniť ešte päťkrát. ,,Možno budúci rok bude mať šancu staršia krv, či geometrická maľba, asi to skúsim opäť o rok,“ hovorí Peter Králik, ktorý je zakladateľom aj prvej modernej galérie v meste.

Jeho obraz bude vystavený v Dvorane Ministerstva kultúry SR v Bratislave do 23.decembra.

 

Veronika Cholewová  




Uverejnené: 20.12.2011 07:56:31 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.