files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Najstarší michalovský KST Turista v roku 2011

 

           

Tak ako už býva zvykom vždy v závere roka, aj tentokrát sa stretli členovia najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov (NM KST T) na rokovaní svojho najvyššieho orgánu – Výročnej členskej schôdzi (VČS) pri zhodnotení prešlejšieho obdobia.

           

Hneď po otvorení rokovania a schválení programu predseda NM KST pri príležitosti 30 - ročného jubilea založenia Odboru turistiky Telovýchovnej jednoty Turista (OT TJ Turista) Michalovce (1. 10. 1981), ktorého nástupcom je NM KST T, slávnostne odovzdal čestné ocenenia udelené Výkonným výborom Klubu slovenských turistov (KST) v Bratislave. Čestné uznania KST dostali: M. Baloghová, Ing. A. Eľková, A. Kandalová, Ing. M. Štefanský, L. Kanóc. Strieborný odznak KST bol udelený pre NM KST T, ďalej zakladajúcim členom OT TJ Turista  B. Ferkovej a L. Surmiakovi, ktorý si prevzal aj ďakovný list KST, no a zlatý odznak KST dostala O.Hasáková, tak isto zakladajúca členka. V pláne činnosti mali 26 akcií, nie všetky sa však podarilo uskutočniť, no zúčastnili sa aj neplánovaných podujatí takže celková činnosť bola až nadmieru uspokojivá. Medzi najkrajšie pešie túry patrili: Výstup na Zaňovec (február), Zádielská dolina (apríl), Slánske vrchy – Podhradik (máj), 58. zraz turistov – Martin (júl), výstup na Skalnú skalu (október), či túra k prameňu Darienka (november). Z cyklopodujatí najviac rezonovali Cyklojarné kilometre (apríl), Cyklotúra okolo Šíravy (máj) ale aj 33. slovenský zraz cykloturistov v Tatranskej Kotline (august). Činnosť v NM KST T bola možná vďaka finančnej dotácii od mesta Michalovce a príspevku sponzorov: MG Plast, autoškola Ženčák a troch vlastných členov (Štefanksý, Hasák, Nemčovský). V budúcom roku počítajú aj s príjmami 2%-ného podielu zaplatenej dane z príjmu za zdaňovacie obdobie roku 2011. Medzi najagilnejších členov v účasti, či už na vlastných alebo neplánovaných akciách patrili: L. Kanóc, L. Surmiak, P. Nemčovský, manželia Hasákovci, M. Štefanský, M. Baraniak, M. Baloghová a T. Horkay. VČS prijala do svojich radov znova dvoch nových členov no dvere sú otvorené aj pre ďalších potenciálnych záujemcov o tento nenáročný vekom neobmedzený telesný pohyb v prírode. Venovať sa tomu je možné v presunoch pešej, vysokohorskej (VHT), lyžiarskej (bežky) alebo cykloturistike.

           

O dianí v NM KST T sú počas celého roka dostupné informácie v lokálnej (Michalovčan, Michalovský Korzár), regionálnej (Zemplínsky Korzár) i celoštátnej tlači (Krásy Slovenska, Slovenské národné noviny, Pravda), či v internetových novinách na stránke www.novinyzemplina.sk. O živote v klube sú príspevky aj v celoštátnej TV Joj, TV Markíza a STV 1 (teletext), v regionálnych TV Zemplín a TV Východ, či mestskej TV Mistral. Pravidelne je o nás počuť aj v rádiu Slovensko 1 v relácii Rádiovíkend v sobotu o 8.00 hod z Banskej Bystrice. Počas celého roka je k nahliadnutiu kalendár akcií ale aj riport a fotky z uplynulých podujatí v klubovej propagačnej skrinke umiestnenej na budove Socíálnej poisťovne v pešej zóne mesta pri Cyklošporte. Čo to o NM KST T sa dozvieme aj na webových stránkach: www.kstottjturista.infozemplin.sk, www.michalovce.sk, www.kst.sk, www.rr-kst-michalovce.webnode.sk. Na budúci 2012 rok si pripravili 35 podujatí rôznymi presunovými prostriedkami, kvôli rozšírenej členskej základni oproti predchádzajúcemu plánu je o niečo navýšený. Pešiaci sa okrem iného vyberú na Paprtný vrch (január), vystúpia na Roh (marec), prejdú cez Rankovské skaly (máj), či cez Silickú planinu (jún), v septembri vystúpia na Diel, v októbri k prameňu Cirochy a v novembri k pamätníku pri obci Hejce (Maďarsko). Cez prázdniny samozrejme nevynechajú Slovenský zraz KST vo Vyhniach (júl), ako aj Národný výstup na Kriváň (august). Bežkári sa vyšantia na 30. oddielovom zraze (január) alebo na 46. zimnom zraze v Levoči (február). Bicyklisti sa už tešia na tradičné Cyklojarné km (apríl), 22. cyklotúru okolo Šíravy (máj), Slovenský zraz cykloturistov KST v Starej Ľubovni (august), ako aj jazdu cez Horný Zemplín (september).

           

Tieto proklamované akcie ale ja veľa ďalších túr organizovaných pod značkou KST sú až na zanedbateľné výnimky voľne prístupné každému kto má o tento nenáročný šport záujem, takže už teraz sa tešíme na naše spoločné výlety.

 

 

Anton Hasák

predseda KST Turista Michalovce




Uverejnené: 22.12.2011 01:00:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.