files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa Slovenský pohár neobháji

Slovenský ženský hádzanársky majster Iuventa Michalovce svoj prvý tohtoročný cieľ nesplnil. V Slovenskom pohári totiž jeho hráčky stroskotali na finálovom turnaji v Partizánskom už v semifinále, keď po jednom z najslabších výkonov v tejto sezóne podľahli Šali 20:24. Tréner Jozsef Vura tak nesplnil jeden z najdôležitejších stanovených cieľov a jeho budúcnosť pri tíme je viac ako otázna.

Bez Tobiašovej

Hráčky Iuventy cestovali na finálový turnaj už deň vopred, aby si mohli pred stredajším dôležitým semifinálovým stretnutím ešte zatrénovať. V deň zápasu sa tréner Vura dozvedel dve nepríjemné správy. Tou prvou bola neúčasť Martiny Bačíkovej, ktorá dostala alergickú reakciu a celú noc strávila v nemocnici. Ešte väčší šok zažil tréner o niekoľko hodín neskôr, keď sa dozvedel, že na zápas proti Šali nenastúpi ani jeho najväčšia opora Lucia Tobiašová, ktorú trápilo zranenie chrbta.

Zaslúžený postup Šale

Začiatok duelu bol pre Iuventu dobrý, keď rýchlo viedla 3:0 a v 17. minúte to bolo ešte 7:5. Potom však nastal obrat v zápase. Iuventa nedala desať minút gól a súperky to využili na obrat v skóre, keď v 27. minúte viedli 7:12 a do polčasu natiahli svoje vedenie na 8:14. Poslednú trinásťminútovku tak Šaľa vyhrali 9:1!!! „Začiatok sme mali veľmi dobrý. Potom sme svojou nedisciplinovanosťou umožnili súperovi otočiť výsledok. Myslím si, že tam si Šaľa vytvorila rozhodujúci náskok, keď už do polčasu viedla o šesť gólov,“ uviedol po stretnutí semifinále Slovenského pohára asistent trénera Iuventy Tomáš Hlavatý. V druhom dejstve sa síce Iuventa k svojmu súperovi priblížila na tri góly, no nakoniec si zverenky trénera Lukačina postup ustrážili. „V druhom polčase sme sa síce snažili o obrat, dievčatá dali do toho všetko. Škoda, mali sme aj smolu, keď sme trafili tyčku a namiesto toho, aby bolo o dva góly, bolo o štyri. Koncovku nakoniec Šaľa nakoniec zvládla a zaslúžene postúpila do finále pohára,“ dodal Hlavatý. Šali tak vyšiel revanš za minuloročné finále, v ktorom v michalovskej Chemkostav Aréne triumfovala Iuventa a po výsledku 34:29 sa jej hráčky tešili z víťazstva v pohári.

Nastal čas na zmenu

Zápas Slovenského pohára opäť ukázal, že Iuventa sa neuberá dobrou cestou. V lete pri nástupe Jozsefa Vuru do funkcie trénera Iuventy sa hovorilo aj o tom, že michalovský klub buduje niečo nové, čo tu ešte nebolo. Realita je však iná. Vurovo družstvo sa nepresadilo v európskych pohároch (v Lige majstrov malo na to ideálnu pozíciu), nedarí sa mu ani v interlige (ešte stále totiž nepreboleli prehry v Porube, Olomouci, či doma s Veselí) a takisto Iuventa nesplní jeden zo svojich cieľov, ktorým bolo víťazstvo v Slovenskom pohári. „Maďarský“ experiment, ktorý mal priniesť nový vietor do michalovskej, či slovenskej ženskej hádzanej tak zdá sa nevychádza. Herný štýl Iuventy ide od desiatich k piatim, z jej hry sa vytráca ľahkosť, akou sa hráčky slovenského majstra presadzovali v minulej sezóne. Navyše v tíme je veľký problém v komunikácii s hráčkami, keďže sa tréner Vura doteraz nenaučil po slovensky aspoň hádzanárske frázy, ktoré sľúbil, že bude ovládať už v septembri počas Ligy majstrov. Aj preto si myslíme, že nastal čas na zmenu. Myslí si to aj vedenie Iuventy?

Rozlúči sa Jozsef Vura s Michalovcami nadobro???

Peter Brendza



Uverejnené: 29.12.2011 17:37:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.