files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

József Vura na lavičke Iuventy skončil

To, o čom sme informovali už včera v článku Iuventa Slovenský pohár neobháji sa stalo skutočnosťou. Vedenie slovenského majstra sa dnes dnes rozhodlo ukončiť k 31.12. spoluprácu s trénerom Józsefom Vurom. Päťdesiatšesťročný József Vura prevzal taktovku v lete od Dušana Daniša a vedenie klubu úradujúceho šampióna ho odvolalo po stredajšej prehre 20:24 so Šaľou v semifinále Slovenského pohára, v ktorom Zemplínčanky obhajovali prvenstvo. Michalovčanky figurujú v tabuľke WHIL s bilanciou 8 víťazstiev, 1 remíza a 3 prehry na tretej priečke.

József Vura už nie je trénerom hádzanárok Iuventy Michalovce. "Áno, môžem potvrdiť, že sme sa s Vurom dohodli na ukončení spolupráce k 31. decembru 2011. Súčasťou dohody je aj to, že zúčastnené strany nebudú tento krok komentovať," uviedol športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny.

Vura bol takpovediac na "odstrel" už začiatkom decembra, keď jeho zverenky utrpeli v interlige domáci debakel 23:33 s českým majstrom HK Britterm Veselí nad Moravou. Vtedy síce správna rada Iuventy vyslovila nespokojnosť s herným prejavom, výsledkami i vysokými prehrami ženského tímu v ostatnom čase, ale nepristúpila k zmene na poste kouča. Vypadnutie v SP o tri týždne neskôr však už definitívne podpílilo nohy trénerskej stoličky maďarského lodivoda.

József Vura sa s Michalovcami lúči.

Nástupcom Vuru na lavičke štvornásobných domácich majsteriek má byť 59-ročný Ján Packa, ktorý do novembra viedol v extralige mužov ŠKP Bratislava. Bývalý vynikajúci brankár v najvyššej domácej súťaži žien v minulosti koučoval HK Slovan Duslo Šaľa, s ktorým získal tituly v rokoch 1998, 2000 a 2001. Sedel aj na lavičke rakúskeho veľkoklubu Hypo Niederosterreich Viedeň a na konte má aj poľský majstrovský titul s klubom SPR Lubin. "K otázke nového trénera sa zatiaľ nebudem vyjadrovať. Isté je však to, že v realizačnom tíme zostane Tomáš Hlavatý, ktorý spolupracoval aj s Vurom. Hlavatý bude asistentom budúceho kouča," dodal J. Čúrny. Situácia s obsadením uvoľneného postu by sa v Michalovciach mala vyjasniť už v najbližších hodinách.

Zdroj: Iuventa Michalovce



Uverejnené: 30.12.2011 12:53:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.