files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovciach kvalifikačný duel tímu SR 21, chcú aj A-tím

Zrekonštruovaný štadión v Michalovciach bude v tomto kalendárnom roku nielen dejiskom domácich stretnutí po jesennej časti 4. tímu druholigového pelotónu MFK Zemplín, ale aj vystúpení futbalistov Slovenska na medzištátnej úrovni.

Na "východe" sa predstavia slovenskí reprezentanti do 21 rokov, ktorí si zatiaľ úspešne počínajú v 9. skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2013 do Izraela. Mladým Slovákom zatiaľ patrí druhé miesto za lídrom z Francúzska. "Môžem potvrdiť, že v piatok 1. júna 2012 odohrá slovenská dvadsaťjednotka stretnutie v rámci tejto kontinentálnej kvalifikácie, a to proti tímu Rumunska," cituje internetová stránka michalovského klubu slová predsedu predstavenstva MFK Zemplín Igora Šoltinského.


V Michalovciach však chcú usporiadať aj duel A-mužstiev. Šéf zemplínskeho klubu I. Šoltinský na webe prezradil, že majú záujem byť organizátorom súboja Slovensko - Lichtenštajnsko v G-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta v roku 2014 do Brazílie. Tento duel je plánovaný na 11. septembra 2012.

Ďalšou informáciou z michalovského tábora je skutočnosť, že v jarnej časti druholigovej súťaže bude tím MFK Zemplín hrať domáce duely už pod umelým osvetlením. "V polovici decembra elektrárne konečne vybudovali novú trafostanicu, vďaka ktorej už osvetlenie môže naplno fungovať. Prvý jarný domáci duel s Liptovským Mikulášom v termíne 10. marca odohráme už pod umelým osvetlením. Výkop je o 17.30 h," prezradil novinku predseda predstavenstva michalovského klubu Igor Šoltinský a dodal: "Na zápasy pod umelým osvetlením sú vyčlenené dva časy, ktoré nariadila Únia ligových klubov - 17.30 a 19.30 h. V chladnejších mesiacoch budeme hrávať v skoršom čase, v teplejších od pol ôsmej večer." V rámci prípravy na jarnú časť II. ligy nastúpia Michalovčania, ktorých vedie z lavičky skúsený český kormidelník Vlastimil Petržela, aj proti štyrom účastníkom Corgoň ligy: FK Dukla Banská Bystrica (17. 1.), FK Senica (25. 1.), FC Spartak Trnava (27. 1.) a MŠK Žilina (18. 2.).

Zdroj: profutbal



Uverejnené: 11.01.2012 15:34:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.