files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lukáš Gamrát opúšťa Hc winLand

Hc winLand Michalovce sa v jarnej časti bude musieť zaobísť bez jedného z ťahúňov družstva Lukáša Gamráta. Odchovanec sečovskej hádzanej sa totiž rozhodol prestúpiť do momentálne posledného tímu maďarskej Budapest Bank League, KC Mezőkövesdi. V prípade tejto údernej spojky, ide o prvý predaj hráča z tímu extraligového nováčika. Mimochodom, práve Gamrátov príchod z rumunského HC Odorheiu bol prvým nákupom winLandu, keď tohto hráča klub kúpil ešte v jeseni 2010.

 

Lukáš Gamrát v týchto dňoch mení dres

Chcel skúsiť niečo nové

Lukáš Gamrát prišiel do tímu extraligového nováčika ešte v jesennej časti minulej sezóny, keď bol winLand prvoligový. Počas jarnej časti sa stal ťahúňom družstva a tímu výrazne pomohol k postupu do extraligy. Aj v nej dal o sebe vedieť a hlavne v závere jesene ťahal winLand svojimi presnými zásahmi. Jeho výkony si všimli aj v zahraničí. Najväčším záujemcom o služby odchovanca sečovskej hádzanej bol práve maďarský ligista KC Mezőkövesdi. „Lukáš bol od svojho príchodu oporou tímu. Ponuku od maďarského klubu sme dostali 3. januára a hneď na druhý deň Gamrát odišiel do Mezőkövesdi na skúšku. Tá dopadla dobre a klub mal o neho vehementný záujem. V prvom momente som k prestupe naklonený nebol, no po rozhovore s hráčom, ktorý chcel skúsiť niečo nové, som sa rozhodol, že mu v napredovaní kariéry nebudem brániť,“ skonštatoval po prestupe jednej z opôr družstva predseda predstavenstva Hc winLand Stanislav Hudák. My len dodajme, že KC KC Mezőkövesdi, ktorý momentálne uzatvára tabuľku maďarskej ligy výrazne zbrojí, keď do jeho kádra nedávno prišiel aj bývalý reprezentačný golman Slovenska Michal Meluš. Ten naposledy pôsobil v ďalšom celku Budapest Bank League Gyongyosi.

Prvý nákup, prvý predaj

Práve Gamrát bol prvý nákupom šéfa winLandu Stanislava Hudáka, ktorý sa ním rozhodol posilniť na začiatku sezóny 2010/2011 vtedy prvoligového nováčika. Odchovanec sečovskej hádzanej si počas svojho pôsobenia v Michalovciach urobil dobré meno a potom, čo sa stal prvým nákupom, bude aj prvým hráčom, ktorého klub predal. „Jeho pôsobenie vo winLande hodnotím kladne. Prišiel ako prvý hráč, ktorého som do klubu kúpil. V každom zápase vydal zo seba maximum. Som síce trošku sklamaný, že opúšťa naše družstvo, ale ako som povedal na začiatku svojho pôsobenia, nebudem žiadnemu hráčovi brániť v rozlete jeho kariéry. Tak to bolo aj teraz a ja Lukášovi prajem len to najlepšie a aby sa v ťažkej lige, ako Budapest Bank League určite je presadil podľa svojich očakávaní. Má na to výkonnostné, ako aj morálne predpoklady,“ uviedol na margo prestupu Gamráta do maďarského klubu predseda predstavenstva Hc winLand.

Vo štvrtok s Košicami

Hádzanári Hc winLand naďalej pokračujú v príprave na jarnú časť extraligovej sezóny. Už zajtra (vo štvrtok 12.1) ich o 18.00 čaká prvý prípravný zápas, ktorý odohrajú na domácej palubovke proti Košiciam. Na toto stretnutie už trénerovi Pavlovi Janovi nebude k dispozícii nielen Gamrát, ale aj Marián Huňady. Tejto ľavorukej spojke totiž kvôli trvalému zraneniu kolena klub zmrazil zmluvu a k jej prehodnoteniu sa obe strany dostanú potom, čo sa odchovanec prešovskej hádzanej dá zdravotne do poriadku. Proti Košiciam si premiéru v drese winLandu odkrúti nielen dvojica ukrajinských legionárov Kuzmenko a Polypenko, ale aj trojica mladých Trebišovčanov Gedeon, Kocák, či Kohút.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.01.2012 22:30:03 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.