files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa berie dnes proti Písku iba víťazstvo

Hádzanárky Iuventy Michalovce vstúpili do jarnej časti spoločnej slovensko-českej interligy veľmi dobre, keď v prvom kole odvetnej časti zvíťazili na palubovke Nitry 43:22. Toto víťazstvo chcú zverenky trénera Packu potvrdiť už v sobotu na domácej palubovke, keď o 17.30 privítajú nebezpečný Písek. Spojka Iuventy Alžbeta Polláková síce očakáva ťažký zápas, no podľa nej Iuventa berie iba dva body za víťazstvo nad týmto českým súperom.

Vo Vurovej nemilosti

Po prehre v 12. kole, keď Iuventa podľahla Veselí (23:33), urobil vtedajší tréner József Vura rez v kádri, keď z neho vyradil spojku Alžbetu Pollákovú. Dôvod jej vyradenia však neprezradil ani samotnej hráčke. „Bola som z toho doslova v šoku. Chcela som od trénera Vuru aspoň nejaký dôvod, prečo sa tak rozhodol, no nedal mi ani jeden. Je to už však za mnou a pozerám sa len dopredu,“ povedala k svojmu vyradeniu z kádra Alžbeta Polláková, ktorá dovtedy pod Vurom nevynechala ani jeden zápas a navyše bola v širšom kádri reprezentácie Slovenska.


Packa uvoľnil atmosféru

József Vura však po nevydarenom Slovenskom pohári v Iuvente skončil a Pollákovej sa tak otvorila cesta návratu do tímu. „Nehovorím, že tréner Vura bol zlým koučom. To by som si nikdy nedovolila. Myslím si, že jeho najväčším problémom bola komunikácia. Tréner totiž nevedel po slovensky a počas stretnutí nemohol rýchlo reagovať na danú situáciu. Aj to sa podľa mňa podpísalo pod jeho neúspech,“ uviedla Polláková, ktorá sa po tom, čo Vuru vystriedal na lavičke Jána Packu, vrátila do tímu. „Príchodom trénera Packu sa trochu uvoľnila atmosféra. Tréningy pod jeho vedením sú intenzívnejšie a myslím si, že jeho príchod nám pomôže,“ podotkla spojka Iuventy, ktorá posledný domáci zápas odohrala 3. decembra práve proti Veselí.

Proti Písku berie iba dva body

Trénerovi Packovi minulý týždeň vyšla premiéra na výbornú. Iuventa totiž triumfovala na palubovke poslednej Nitry vysoko 43:22 a týmto výsledkom si tak vylepšila náladu po nepresvedčivých výsledkoch. „Už sme takéto víťazstvo potrebovali. Tréner dal v stretnutí príležitosť každej hráčke a všetky sme si s chuťou zahrali. Nitra bola na rozbeh doslova ideálnym súperom,“ uviedla Polláková, ktorá dostala od trénera Packu po zápase pochvalu za svoj výkon. „Neviem, čo trénera k tomu viedlo, ale som rada, že si všimol môj výkon. Dúfam, že teraz to bude už len a len lepšie. Zabodovať chceme aj v domácom stretnutí proti Písku. Očakávam ťažký zápas, pretože Písek je kvalitné družstvo, ktoré má vo svojom strede niekoľko kvalitných hráčok. Pozor si musíme dať hlavne na Luzumovú. Aj napriek týmto skutočnostiam chceme nad Pískom vyhrať a ja osobne budem spokojná iba s dvoma bodmi,“ uzavrela debatu Polláková.

PROGRAM 15. KOLA

SOBOTA, 14. JANUÁRA: Most - Slavia (17.00), Olomouc - J. Hradec (17.30), Michalovce - Písek (17.30), Šaľa - Nitra/Sereď (18.00), Poruba - Senec (18.00). NEDEĽA, 15. JANUÁRA: Zlín - Partizánske.



Uverejnené: 14.01.2012 10:11:20 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.