files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand v príprave proti Košiciam úspešný

Hádzanári Hc winLand Michalovce zvládli prvý prípravný zápas na výbornú, keď doma zdolali Košice 32:27. V drese winLandu debutovala trojica hráčov, ktorí zanechali dobrý dojem. Ukrajinci Kuzmenko a Polypenko, ale hlavne mladý Kohút ukázali, že pre winLand by mali byť prínosom. Extraligový nováčik odohrá v príprave ešte niekoľko zápasov. 16. a 17. januára jeho hráči absolvujú dvojzápas v poľskom Mielci a koncom týždňa (v dňoch 20-22. január) na nich čaká kvalitne obsadený domáci turnaj winLand Cup, na ktorom sa zúčastní maďarská Tatabanya, poľský Mielec a Dukla Praha.

Dobre v útoku, rezervy v obrane

WinLand sa od začiatku prípravného zápasu pustil do súpera a už do polčasu si vypracoval štvorgólový náskok. Ten si jeho hráči udržiavali celý druhý polčas, a tak sa zrodilo zaslúžene víťazstvo 32:27. „Zápas s Košicami nám jasne ukázal veci, na ktorých ešte musíme pracovať. Istú spokojnosť môžem vyjadriť, hlavne s tým, že sme strelili 32 gólov. Mrzí ma dosť vysoký počet inkasovaných gólov, ale to pripisujem hlavne tomu, že v družstve sú noví hráči a tím sa musí zohrať,“ povedal po prípravnom stretnutí kormidelník winLandu Pavol Jano, ktorého zverenci počas celého prípravného duelu hostí ani raz nepustili do vedenia. Tí síce pricestovali v dosť ojedinelom zložení (prišli s desiatimi hráčmi do poľa a štyrmi brankármi), no aj tak ukázali, že s nimi ešte v extralige bude treba počítať. Domáci lodivod so všetkým spokojný určite nebol. Mrzel ho vysoký počet inkasovaných gólov a hlavne niektoré lacné chyby, ktorých sa jeho zverenci dopustili. „Hlavne v obrane sme sa dopustili niekoľkých individuálnych chýb, nechytili sme veľa odrazených lôpt, a tak Košice strelili niekoľko lacných gólov. Takisto v útoku vidím ešte obrovské rezervy, na ktorých musíme popracovať,“ podotkol Jano, ktorý má od svojho nástupu na lavičku winLandu s Košicami pozitívnu bilanciu, keď so svojimi bývalými zverencami päťkrát vyhral (dvakrát v extralige, trikrát v príprave), raz remizoval a zaznamenal iba jedinú prehru (32:37 počas minuloročnej zimnej prípravy, keď bol winLand ešte prvoligový).

Novici zaujali

V drese winLandu debutovala trojica nových hráčov, ktorí do Michaloviec prišli počas zimnej prestávky. Ukrajinci Viačeslav Polypenko, Jevgenij Kuzmenko, či ešte len osemnásťročný Edurard Kohút zanechali veľmi dobrý dojem a zdá sa, že pre winLand by mohli byť posilami. „Prínos ukrajinskej dvojice by som hodnotil pozitívne. Polypenko zaznamenal 6 gólov, Kuzmenko ma zase uspokojil v obrane, kde dominoval. Chlapci však ešte majú určité rezervy, ktoré vyplývajú z toho, že pol roka nehrali. Najviac ma prekvapil mladý Kohút. Ten ukázal veľmi dobre veci a bol by som rád, keby sa aj ďalšia dvojica mladíkov z Trebišova chytila svojej šance podobne ako on. Podľa mňa pre týchto mladíkov bude extraligová súťaž veľmi dobrou školou a výrazne im pomôže v ich napredovaní“, povedal na margo výkonov novicov v tíme lodivod winLandu. Jeho zverenci ďalšie prípravné zápasy odohrajú už na začiatku budúceho týždňa, keď v dňoch 16. a 17. januára odohrajú dvojzápas na palubovke poľského Mielca. Potom ich už čaká domáci turnaj winLand Cup.

Eduard Kohút svojim výkonom trénera Jana milo prekvapil

Program winLand Cupu:

Piatok 20.1.2012

16.30: Dukla Praha – Tauron Stall Mielec

18.30: Hc winLand Michalovce - Tatabánya Carbonex

Sobota 21.1. 2012

16.30: Tauron Stall Mielec - Tatabánya Carbonex

18.30: Hc winLand Michalovce - Dukla Praha

Nedeľa 22.1. 2012

16.30: Tatabánya Carbonex - Dukla Praha

18.30: Hc winLand Michalovce - Tauron Stall Mielec

Zdroj: hcwinland.sk



Uverejnené: 14.01.2012 14:41:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.