files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand zajtra čaká hádzanársky sviatok

Hádzanári Hc winLand Michalovce v stredu odohrajú zápas štvrťfinále Slovenského pohára, v ktorom o 18.30 v Mestskej športovej hale privítajú najväčšieho favorita na jeho zisk Tatran Prešov. Slovenský majster a obhajca pohára príde do Michaloviec v plnej sile a pre zverencov trénera Pavla Jana to bude určite hádzanársky sviatok.

Ťažký úvod jari

Hráči Hc winLand Michalovce majú v úvode jari veľmi ťažké vyžrebovanie. Už v stredu privítajú v rámci štvrťfinále Slovenského pohára Prešov, sobotu cestujú na extraligový zápas do Košíc a na ďalšiu stredu doma opäť privítajú majstra Slovenska. „Je to veľmi ťažký žreb na úvod. Teraz nehovorím o súperoch, ale o tom, že v priebehu ôsmich dní odohráme tri ťažké zápasy. Potom máme týždeň a pol voľno, čo takisto nie je dobré,“ uviedol na margo programu v úvode jarnej časti tréner winLandu Pavol Jano. Jeho zverenci sa v príprave na túto časť sezóny zúčastnili dvoch turnajov. Najskôr skončili na domácom winLand Cupe na poslednom štvrtom mieste a potom absolvovali ešte jeden bleskový turnaj v maďarskom Mezokovesdi. Na ňom najprv zdolali domáci tím, za ktorý hral aj bývalý hráč winLandu Lukáš Gamrát, ktorý do posledného družstva maďarskej Budapest Bank Ligy prestúpil začiatkom januára, tesne 35:34. Vo finále turnaja nastúpili práve proti svojmu stredajšiemu súperovi, ktorému podľahli vysoko 28:46. V tomto stretnutí však tréner Jano podvedome šetril svoje opory.  „Mojím hlavným zámerom bolo, aby chlapci na vlastné oči videli hru Prešova. Samozrejme, dôvodom ich neúčasti bol aj náš vzájomný súboj v Slovenskom pohári. Prešov na spomenutom turnaji išiel naplno, hral prakticky bez striedania a vo finálovom zápase triumfoval úplne zaslúžene,“ skonštatoval lodivod winLandu, ktorého zverenci sa s Prešovom v priebehu troch týždňov stretnú hneď trikrát.

Favorita chcú prekvapiť

V stredajšom štvrťfinálovom súboji teda čaká na Michalovčanov súper najťažšieho kalibru. Zverenci trénera Jana sa budú musieť vyvarovať technických chýb a v útoku si čo najviac vážiť loptu. „S Prešovom sa za určitých okolností dá hrať. Aj tento tím totiž môže zakopnúť. Musíme však hrať trpezlivo a čakať na ich chybu. Potom môžeme uhrať s Prešovom dobrý výsledok. Našou snahou musí byť eliminovať ich najväčšie zbrane, ktoré veľmi dobre poznáme. Keď podá každý hráč výkon na hranici svojich možností, dá sa s Prešovom hrať. K tomu však potrebujeme mať aj svoj deň,“ zdôraznil kormidelník winLandu, v ktorého kádri pôsobí viacero hráčov s prešovskou minulosťou. V tíme winLandu pôsobia prešovskí odchovanci Miňo, Babjak, Kolpak, Čorej a Popčák. Navyše v tomto tíme pôsobili aj Géci, či Orlovský a takisto aj samotný Jano. Títo hráči tak budú mať o motiváciu navyše. „Určite sa spolieham aj nato, ale nie je to len to. Hrať proti Prešovu je momentálne v slovenskej lige, hrať ako v Maďarsku proti Veszprému. Ja sa spolieham aj nato, že moji zverenci budú chcieť ukázať, čo v nich je a proti kvalitnému súperovi podajú jeden zo svojich najlepších výkonov. Dúfam, že to bude pre nich taký malý sviatok a čerešničkou na torte by mohla byť aj výhra v tomto zápase. Zdolať Prešov bude ťažké, no nie je to nemožné. Tomu však musia uveriť najprv chlapci vo svojich hlavách. Keď sa tak stane, nič nie je nereálne,“ dodal Jano, ktorého zverenci do štvrťfinále Slovenského pohára postúpili po osemfinálovej výhre v Sečovciach (25:13).

V Prešove pôsobil aj Juraj Géci.

Program štvrťfinále Slovenského pohára: Utorok 31.1. 18.00: Topoľčany - Košice. Streda 1.2. 18.00: ŠKP Bratislava - Nové Zámky, Hlohovec - Považská Bystrica. 18.30: Michalovce - Prešov.

Peter Brendza



Uverejnené: 31.01.2012 15:07:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.