files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výstraha pre vodičov


 V okrese Michalovce fúka silný nárazový  vietor, sneh znáša z polí  a naďalej sa tvoria snehové jazyky a záveje miestami až do výšky 2 metre. Viditeľnosť je na miestach, kde sú vedľa cesty snehové mantinely znížená iba na 10-15 metrov.

 

Obce, ktoré boli neprístupné, napr: Laškovce – už sú prístupné z jednej strany, Stretavka je už prístupná od Stretavy aj  od Drahňova, Tušice sú prístupné od Horoviec.

Až do odvolania  trvá II. situačný stupeň.

Z dôvodu prioritného sprejazdňovania ciest I. a II. triedy a opakovanej tvorby snehových jazykov a závejov na už sprejazdnených úsekoch sú ešte stále neprejazdné úseky Bánovce nad Ondavou – žel. stanica, Nacina Ves – Vybuchanec,  Tušice – Dvorianky,  Laškovce - Ložín , Krišovská Liesková – Pavlovce nad Uhom, všetky tieto úseky sa dajú obísť náhradnými trasami, s problémami je prejazdný úsek Oborín – Kucany, cesty I. a II. triedy sú všetky prejazdné.

Všetky prejazdné úseky je nutné neustále prepluhovávať, preto sprejazdňovanie ďalších úsekov môže byť v priebehu dňa problematické.

Technika v noci : okrem sypačov  (14 kusov) pracujú aj traktory s radličkami (3 kusy), nakladače – naše (3), traktorová snehová fréza, na vozidlách sú namontované aj šípové pluhy . Evidujú problémy so zamŕzaním nafty.

 

Apelujeme na zvýšenú opatrnosť vodičov,  nakoľko z dôvodu utlačenej vrstvy snehu a nízkych teplôt je veľa úsekov zľadovatených. Pokiaľ to je potrebné, tak aby využívali  hlavne cesty I. a II. triedy, ktoré sú častejšie pluhované ako cesty III. triedy.  


Naďalej ich žiadame vodičov, aby neriskovali prejazdy snehovými závejmi, lebo uviaznuté vozidlá potom  vytvárajú prekážku a zdržujú údržbu komunikácii.

 


 




Uverejnené: 06.02.2012 10:21:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.