files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Peňazí na šport bude menej


V zasadačke mestského kultúrneho strediska sa zástupcovia mesta a Rady športových klubov stretli s funkcionármi športových oddielov. Od primátora Viliama Záhorčáka sa okrem iného dozvedeli, že v tomto roku dá samospráva na šport menej peňazí ako v minulom roku.

        

Ďalšie budovanie športovej infraštruktúry bude samospráva financovať len v minimálnom rozsahu. Možno ani vôbec. „Od štátu sme na tieto účely dostali podstatne nižší príspevok,“ konštatoval. Menej prostriedkov je aj na poskytnutie dotácií. Celková suma je v porovnaní s uplynulým rokom až o 10-tisíc eur nižšia. O dotácie môžu kluby požiadať do konca februára. Podmienkou je predloženie projektu. Mal by byť zameraný na účel použitia peňazí. Výška vyčlenenej sumy bude závisieť od dosiahnutých výsledkov na súťažiach. Okrem toho, mesto uvoľňuje časť zdrojov aj na podporu mládežníckych družstiev.

    

Samostatný odborný referent MsÚ Mgr. Ivan Pšenko nesúhlasí s tvrdením, že súťaže O pohár primátora zaťažujú školákov. Tí sa zúčastňujú aj na celoštátnych a krajských podujatiach. „Ide o jednorázové akcie. Uvedomujeme si, že niekedy môžu mať nabitý program. Preto sme niektoré súťaže zhutnili a trvajú iba niekoľko dní,“ vysvetlil. Podpredseda Rady športových klubov Jozef Ihnacik zhodnotil vlaňajšiu činnosť tohto poradného orgánu primátora. Ocenil spoluprácu so školami. Okrem iného poznamenal, že Rada pripravila kalendáre športových podujatí a podieľala sa aj na vyhlasovaní najlepších športovcov Michaloviec za minulý rok.

                                                                                                                       (jan)    

       



Uverejnené: 08.02.2012 08:41:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.