files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand nezastavil víťaznú sériu Prešova

Hádzanári Hc winLand nestačili v predohrávke 7.kola Tipos Extraligy na obhajcu majstrovského titulu Prešov, keď mu podľahli 27:33. Ide už o druhú prehru s týmto súperom, keďže Michalovčania Prešovu podľahli aj minulú stredu (30:34), keď sa títo súperi stretli v štvrťfinále Slovenského pohára. WinLand tak nezastavil víťaznú sériu Prešovčanov v Tipos Extralige, ktorá trvá už šesť zápasov.

Ako vajce vajcu

Po týždni sa slovenský majster v Michalovciach predstavil opäť svojou hrou, v ktorej dominovali hlavne spojky Kristopans, Kukrika, ktorým vynikajúce prihrávky servíroval Radčenko. Hráči winLandu sa v obidvoch zápasoch síce snažili, no bolo jasne vidno, že hostia, keď potrebovali zapnúť, vždy sa tak stalo. Paralelu v obidvoch stretnutiach videl aj asistent trénera hostí Ivan Pompoš. „Zápas bol podobný tomu, čo sme tu hrali pred týždňom. Opäť sme boli nesústredení, viacerí hráči podľa mňa viac mysleli na dvojzápas proti dánskemu Nordsjaellandu,“ uviedol Pompoš, ktorého zverencov počas víkendu čaká dvojzápas osemfinále pohára EHF proti tomuto tímu z krajiny majstrov Európy. „Nehrali sme to, čo sme si pred zápasom predsavzali. Z môjho pohľadu sme urobili veľa technických chýb, nebol tam taký pohyb, ako by sme si predsavzali. Dôležité je, že sme vyhrali. Som spokojný iba s víťazstvom, vonkoncom nie s výkonom,“ povedal na záver svojho hodnotenia Pompoš rovnakú vetu, ako minulý týždeň po pohárovom zápase.

Sklamala obrana

Pre hráčov winLandu bol zápas s Prešovom už tretím v priebehu ôsmich dní. Lepšie na tom však neboli ani hostia, ktorí mali v nohách ešte o zápas viac. Aj tak si tréner Jano na tlačovej konferencii po zápase myslel, že jeho družstvo Prešovčanov šetrilo. „V obrane sme nehrali tak tvrdo, ako si predstavujem. Hostí sme výrazne šetrili, určite sa dalo zamakať viac. Bolo by veľmi dobré, keby sa Tatran v pohári EHF dostal ďalej, ale až takého šetrenia od mojich hráčov dostať naozaj nemusel,“ uviedol po stretnutí kormidelník winLandu Pavol Jano. Ten následne aj poukázal na veci, ktoré ho sklamali. „Súper sa veľmi ľahko dostával do čistých šanci. Tak ako v minulom zápase sme prehrávali súboje na dvojkách, niekedy sa nám stalo, že sme ho prehrali aj na jednotkách. Je jasné, že keď budeme brániť takto, proti družstvu ako Prešov nemáme šancu. Viac som spokojný s útokom. Takisto som spokojný s tým, že dostali šancu zahrať si proti Prešovu všetci hráči, čo som mal na lavičke. Keby sa k tomu pridalo ešte trošku viac hernej pohody, tak by som bol spokojnejší,“ dodal lodivod winLandu, ktorého zverenci teraz majú týždeň a pol voľno a najbližšie sa predstavia na budúci piatok v Nových Zámkoch. Doma ich môže fanúšikovia vidieť v piatok 24.2, keď o 18.30 na svojej palubovke privítajú Hlohovec.  

Hráča Prešova Anteho Kukriku bráni Ján Frajkor.

 

ŠTATISTIKA

7. kolo Tipos Extraliga

Hc winLand Michalovce - Tatran Prešov 27:33 (13:16)

Pok. hody: 6/4-6/5. Vylúčení: 4-6. Rozhodovali: Mandák, Rudinský. Divákov: 1000.

Michalovce: Bumbera, Popčák, Kolpak – Kučer, Kollár 1, Pilník 1, Frajkor 5/2, Sadovyj 7, Kocák, Holdoš 2, Pylypenko 3, Babjak 4/2, Miňo, Čorej, Tibulevič 3, Géci 1.

Prešov: Krupa, Verkič, Niroda - Mažár 4, Kopčo 3, Hrstka 5/4, M.Urban 4, Krok 1, Kristopans 6, Radčenko 1, Kukrika 6, Čip, Guzy, Pekár 2, Antl, Pejovič 1.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.02.2012 20:30:21 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.