files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Valentín je pre všetkých!


Valentín, Deň zaľúbených, už dávno nepatrí len dvojiciam, ktorí zdieľajú slovíčko partnerskej lásky, ale i všetkým okolo. V Michalovciach na Valentína už od piatku bodovali ruže. Namiesto ruže stačí aj objatie, či úsmev.

Stačí mať rád

V tento deň je vraj dovolené všetko, tak ako v láske, a tá nepozná hranice. Lásku by si mali ľudia uvedomovať každý deň po celom svete, nielen 14. februára. Postačí objatie a darček je na svete. Na trhu je už množstvo predmetov namierených na tento sviatok a komerčný priemysel sa teší veľkému zisku. Na Svätého Valentína sa zabúda, ale oslavuje sa aspoň tá vzácna láska. Valentínky dnes nedostávajú len zamilované páry, ale aj starí rodičia, súrodenci, či kamaráti. Aj zvieratká majú už svoje valentínske pochúťky. Všetky hmotné predmety sú zbytočné, ak si na človeka spomeniete len v tento deň. Netreba zabúdať na ľudí, ktorí vás majú radi. Netreba nič, len mať rád, hocijakým spôsobom a druhom lásky. Práve nedostatok lásky je problémom celého sveta, nielen jediného človeka.

 

Valentínske ruže v Michalovciach

Počas Valentína bodujú najviac ruže. Okrem toho, že vám ich násilne ponúkajú v podnikoch a otravujú vás nimi pri stoloch, a či chcete, či nie donútia vás kúpiť predraženú ružičku, letia aj v kvetinárstvach. V michalovských nám prezradili, že už od piatku majú po nich veľký dopyt. ,,Máme valentínske ceny.“ Ešte štvrtok ste mohli ružičky kúpiť za normálnu cenu, od piatku už za valentínsku - predraženú akciu. Takmer po celom meste sa cena jednej ruže pohybuje okolo troch eur. Blízko kláštora v Michalovciach sme našli dve kvetinárstva, ktoré majú najnižšie ceny ruží. Závisiac od veľkosti, typu ruže, cena je okolo 2,20 eur za kus. Nádherné, dlhé, krvavočervené. Z malého prieskumu sú najlacnejšími v meste. ,,Aj keď sa na lásku nešetrí, kúpa kytice ruží, je trošku náročná záležitosť, a preto je rozdiel jedného eura dosť zásadný, najmä pre mladých,“ vraví kvetinárka. Už od piatku mladíci kupujú ruže. Niektorí trinásť trinástim frajerkám, iní trinásť pre jedinú.  

Vďaka láske je z cudzieho blízky

A kúsok o cite, ktorému sa v tento deň všetci venujú. Láska. Chemická reakcia, príťažlivosť, pobláznenie, súdržnosť dvoch ľudí, ktorí sa v tomto veľkom svete našli, železná košeľa, zmysel života, hormón oxytocín, kopa definícii a žiadna správna ani nesprávna. Každý si hľadá počas života tú svoju definíciu lásky a na konci zistí, že nie je potrebné o nej hovoriť. Láska je všade okolo nás, v úprimnom úsmeve, kamarátskom  objatí, v detskom pohladení, v očiach domáceho miláčika, v dôvere priateľstva, medzi manželmi i ostatnými členmi rodiny. Skúste sa niekedy usmiať, pretože dnes sa už cudzí na nikoho neusmievajú. Každý si kráča mestom a nestará sa o nikoho. Pomôžte nezištne, aj to je láska k blízkemu. Práve kvôli láske sa cudzí ľudia stávajú blízki. 

Veronika Cholewová

 



Uverejnené: 14.02.2012 11:47:14 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.