files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla dobyla Liptov, v semifinále proti Bardejovu

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v rozhodujúcom zápase štvrťfinálovej série na ľade Liptovského Mikuláša 2:5 a prvýkrát v histórii postúpili do semifinále play off I. hokejovej ligy. Dukle sa tak podarilo otočiť sériu, keď po dvoch zápasoch na Liptove prehrávali 0:2, no dvoma víťazstvami na domácom ľade vrátili sériu naspäť do Mikuláša. Zverenci trénera Vodilu sa v semifinále stretnú s Bardejovom. Prvé dva zápasy sa uskutočnia v stredu 22. 2 a vo štvrtok 23.2 na ľade víťaza základnej časti.


Skóre zápasu otvoril už v druhej minúte Igor Majeský, ktorý využil chybu obrany Liptákov a strelou spoza modrej prekvapil Palka v bránke domácich. O niekoľko sekúnd putoval na trestnú lavicu Galko a Dukla tak mohla zvýšiť svoje vedenie. Stal sa však opak. Počas oslabenia utiekol Paukovček, v útočnom pásme posunul puk Lištiakovi, ktorý prestrelil Petra v bráne Dukly a vyrovnal na 1:1. Po vyrovnávajúcom góle mali šance obe družstvá, no do vedenia išla opäť Dukla. V 15. minúte unikol Opatovský, jeho strela sa odrazila od korčule obrancu až ku Gašparovi, ktorý zblízka prekonal Palka po druhýkrát. Do konca prvej tretiny sa už nič významné neudialo.

Dukla na začiatku druhej tretiny síce nevyužila presilovú hru,  no v 26. minúte unikla dvojica Fajčák Pavličko a druhý menovaný poslal hostí do dvojgólového vedenia. V 27. minúte bol vylúčení na 5 minút plus DKZ domáci Macík a o niekoľko sekúnd dostal rovnaký trest aj Devečka. To sa nepáčilo domácim fanúšikom, ktorí zahádzali ľad a hráči tak museli odísť do šatní. Po ich návrate mala Dukla šancu päťminútovej presilovky o dvoch hráčov, ktorú aj využila, keď sa presadil Opatovský. Presilovka Dukly pokračovala aj ďalej a po Hančákovej strele už bolo 1:5. Obrovskú šancu na zníženie náskoku mal v 33. minúte Valášek, ktorý sa ocitol sám pred Petrom, michalovský golman však čaroval. O tri minúty neskôr mu pomohla po Lištiakovej strele dokonca pravá žrďka.

Žrďka Petrovej bránky zvonila aj v 42. minúte po strele Bartíka. Domácim sa podarilo znížiť v 46. minúte, keď sa presadil Bartík a upravil výsledok zápasu na 2:5. Ďalšie góly v zápase aj napriek viacerým šanciam na oboch stranách už nepadli. Záver stretnutia okorenila ešte šarvátka medzi Ďurným a Machom. Nič to už nezmenilo na tom, že Dukla po prvýkrát v histórii postúpila vo vyraďovacej časti do semifinále, v ktorom sa stretne s víťazom dlhodobej súťaže Bardejovom.  

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce 2:5 (1:2,0:3,1:0)

Góly: 4. Lištiak (Paukovček) oslab/1, 47. Bartík (Pleva) - 2. Majeský, 15. Gašpar (Opatovský, Kadlubiak), 27. Pavličko (Fajčák), 31. Opatovský (Gašpar, Hančák) pres/2, 32. Hančák (Opatovský, Slovák) pres/1

Vylúčení: 8:6, navyše Macík 5+DKZ za NAP, Devečka 5+DKZ za PICH, LišTIAK 10+DKZ za NES_H, Kuric 10+DKZ za NESP_H - Mach 10 min. NESP_H, Mach 5+DKZ údery.

Presilovky: 0:2. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Gašparík - Holienka, Zvrškovec. Divákov: 1320.

Mikuláš: Palko - Klepáč, Lištiak, Holiga, Devečka, Mezovský, Galko - Bartík, Pleva, Macík - Kuric, Paukovček, Kadura - Valášek, Mravec, Ďurný - Hyben, Matejka, Piatka.

Michalovce: Petro - Hančák, Chovan, Kadlubiak, Mucha, Šeliga, Boržík, Kovaľ - Drotár, Šechný, Slovák - Opatovský, Gašpar, Majeský - Boltun, Paľovčík, Mach - Králik, Fajčák, Pavličko.

Program semifinálovej série: 1. zápas Streda 22.2. o 17.00 Bardejov - Michalovce. 2. zápas Štvrtok 23.2. o 17.00 Bardejov - Michalovce. Tretí zápas Nedeľa 26.2. o 17.00 Michalovce - Bardejov.



Uverejnené: 19.02.2012 19:55:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.