files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vodila chváli celý tím, na zápasy proti Bardejovu sa teší

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvládli rozhodujúci zápas štvrťfinále play off I. hokejovej ligy, keď na ľade Liptovského Mikuláša vyhrali 5:2. Dukle tak vyšiel vynikajúci obrat v sérii, keď po dvoch zápasoch prehrávala 0:2, no následne Liptákov trikrát zdolala a jej hráči sa tak mohli tešiť z postupu do semifinále. V ňom sa zverenci trénera Vodilu stretnú s víťazom dlhodobej súťaže Bardejovom.

Pochvala pre celý tím

Hokejisti HK Dukla potom, čo vyrovnali stav série na 2:2 cestovali na rozhodujúci zápas na Liptov. V rozhodujúcom zápase série po výbornom výkone zvíťazili 5:2 a zabezpečili si tak postup do semifinále play off. „Bolo to veľmi ťažké stretnutie, náročné hlavne na psychiku. Za výkon musím pochváliť celý kolektív od brankára Petra až po najmladšieho člena tímu Petra Boltuna,“ uviedol po stretnutí lodivod Dukly Ján Vodila. Jeho zverencom ideálne vyšiel úvod zápasu, keď už v druhej minúte skóroval Majeský. Následne však Dukla inkasovala, dokonca počas svojej presilovej hry. „Takéto situácie sa v hokeji stávajú. Bohužiaľ, stratili sme puk vo vlastnom pásme a súper to dokonale,“ podotkol Vodila, podľa ktorého sa kľúčový moment zápasu odohral v 26. minúte, kedy Pavličko zvyšoval vedenie Dukly na 1:3. „Práve tento moment vidím ako kľúčový. Nás to vtedy ešte viac nakoplo a súper začal byť nervózny.“

Nervozita na ľade aj v hľadisku

V druhej tretine vzplanuli tak na ľade ako aj v hľadisku obrovské vášne. Tie vyvolali hlavne verdikty hlavného rozhodcu Gašparíka, ktorý v priebehu niekoľkých sekúnd vylúčil domácim Macíka a Devečka na 5 minút+ DKZ. Dukla tak mala príležitosť skoro päťminútovej presilovky od dvoch hráčov, v ktorej dvakrát potrestala fauly svojho súpera a definitívne zlomila jeho odpor. Tieto jeho verdikty vyvolali v hľadisku obrovskú nevôľu a diváci dvakrát rôznymi predmetmi zasypali ľadovú plochu. „Pred zápasom sme chlapcom prízvukovali, aby sa nedali zbytočne vylučovať. Tieto pokyny splnili, čo sa na druhej strane nedalo povedať. Musím povedať, že domácim hlavne v druhej, ale aj v tretej časti poriadne kypeli nervy, čo bola voda na náš mlyn. Hlavný rozhodca vôbec nepodľahol tlaku publika a hlavne preto sa vyskytli tieto neprístojnosti, ktoré podľa mňa na hokejový štadión nepatria,“ skonštatoval kormidelník Dukly na margo toho, čo sa dialo na liptovskom zimnom štadióne.  

Na stretnutia proti Bardejovu sa teší

Dukla tak po prvýkrát od svojho návratu do I. ligy v sezóne 2008/2009 prekročila vo vyraďovacej časti svoju prekážku a postúpila do semifinále. V ňom sa zverenci trénera Vodilu stretnú s víťazom dlhodobej časti,  Bardejovom. „Budú to derby zápasy, na ktoré sa veľmi teším. Musíme sa na súpera, ktorý bude možno posilnený o niekoľkých hráčov z Košíc dobre pripraviť. Hovorí sa, že derby nemá favorita a takto to bude aj teraz. Postúpi ten, kto bude nielen hokejovo lepší, ale možno aj šťastnejší,“ uviedol Vodila, ktorého zverenci odohrajú prvý zápas semifinále play off na ľade Bardejova už túto stredu. My len dodajme, že podobne ako na zápasy proti Liptovskému Mikulášu, tak aj teraz plánuje vedenie Dukly zabezpečiť pre svojich fanúšikov do Bardejova autobus. Podrobnosti o výjazde nájdete na stránke www.duklamichalovce.sk.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.02.2012 23:19:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.