files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Búrlivý tanec Mázikovej rozprúdil Michalovčanov

 

Michalovce navštívili Robo Kazík, Peter Stašák, Eva Máziková, ale aj Ander z Košíc s Kandráčovcami. Kazík prezradil svoje tajomstvá a Máziková sedela na kolenách mužov.

Nedeľu sa v Chemkostav aréne v Michalovciach stretli hviezdy z Repete. Programom sprevádzal známy moderátor Richar d Hergot.

 

Kazíkové preradené tajomstvá

Koncert otvorili domáce súbory Zemplín a Zemplínček, ktoré toho roku oslávia 55. narodeniny. ,,Repeťáckymi“ evergreenmi začal Róbert Kazík. Pesničku venoval všetkým starým rodičom v publiku, pretože sám je starým otcom.  ,,Vždy som si predstavoval, že keď sa jeden z mojich synov ožení, budem maž vnučku, že s ňou pôjdem po námestí a niekto sa ma spýta, či je to je a ja poviem - moje. Musím vám prezradiť, že už mám vnučku. Bude mať dva roky," pochválil sa Kazík. Okrem toho prezradil aj to, kde má svoje malé sídlo. ,,Možno viete a možno neviete, že som chlapec z dediny. Pochádzam z Topoľčian. Je to bývalé sídlo prezidenta republiky Masaryka. Povedal som si, že keď tam mal sídlo on, prečo by som nemohol mať aj ja. Postavil som si tam taký malý domček, len sedem izieb."

 

Energickú Máziková to poriadne rozprúdila

Šum jadranského more vniesol do haly spevák Peter Stašák. ,,Ako jediný na Slovenku po Ivanovi Krajíčkovi, vytvoril vlastnú televíznu šou, ktorú dodnes aj pri 12. repríze sleduje na Slovensku takmer 400 tisíc ľudí,“ povedal o ňom Richard Hergot. Stále duchom mladý Stašák zaspomínal na stretnutie s neznámou ženou, ktorá mu polichotila: ,,Minule mi jedna žena povedala, že nevyzerám na 60 rokov, tak maximálne 58, 59 maximálne.“ Najviac to medzi Michalovčanmi rozprúdila energická Eva Máziková. ,,Toho roku oslávi svoje 30. narodeniny, aj to som povedal veľa,“ prezradil jej vek Hergot. Tá ako jediná zostúpila z pódia dole medzi ľudí. ,,Energiu beriem najmä z milovaného publika.“ Zaspievala svoje hity, ako Každý deň je zo mňa iná žena alebo Močila konope, močila. Mnohým dala mikrofón k ústam, aby si zaspievali s ňou. Niektorým mužom si sadla na chvíľku počas spevu aj na kolená. Záverečnou bodkou programu boli Kandráčovci s ľudovým rozprávačom Anderom z Košíc, rodným Michalovčanom.

 

Poslankyňa NR SR ocenila päť miestnych súborov

Medzi hosťami sa zabával primátor Michaloviec Viliam Záhorčák, podpredseda Košického samosprávneho kraja Emil Ďurovčík aj poslankyňa NR SR a zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja, Ľubica Rošková, ktorá počas večer ocenila päť folklórnych súborov finančným darom 200 eur (Ondavčan, Moravčan, Čemerňanka, Rakovčan, Hňojňane). ,,Folklór je srdcom Zemplína, preto som chcela oceniť tých, ktorí nezabúdajú na tradície a chcú, aby folklór u nás žil,“ povedala Rošková.

Veronika Cholewová







Uverejnené: 21.02.2012 17:46:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.