files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla prehrala aj do tretice, do finále play off ide Bardejov

Hokejisti HK Dukla prehrali aj tretí semifinálový zápas play off I. hokejovej ligy, keď tentoraz na Bardejov nestačili ani na domácom ľade a po prehre 2:4 sa tak séria skončila 3:0 na zápasy pre Bardejov, ktorý tak postúpil do finále. O góly Dukly sa postarali Opatovský a Slovák. Pre zverencov trénera Vodila sa tak sezóna skončila. Aj napriek vypadnutiu, dosiahli v tejto sezóne historický úspech, keď po prvýkrát od návratu Dukly do I. ligy postúpili medzi štyri najlepšie celky I. ligy.

Tretí zápas semifinálovej série sa začal opatrne z oboch strán. Už v 57. sekunde putovali na trestnú lavicu za údery domáci Slovák a hosťujúci Valentín. Keď hlavný rozhodca Orolín o niekoľko sekúnd vylúčil aj Petrušku, ale Dukla možnosť presilovej hry, no nevypracovala si v nej ani jednu šancu. V 5. minúte sa po strele Pichnarčíka pred bránkou Dukly najlepšie zorientoval Baláž a hostia viedli 0:1. O tri minúty neskôr už víťaz dlhodobej časti viedol 2:0, keď Petruška spoza bránky krásne našiel Sabola a pre toho nebolo problém prekonať Kotvana po druhýkrát v zápase. O niekoľko sekúnd už mohlo byť 0:3, keď po úniku dvojice Valchař, Náhlik sa druhý menovaný už, už dostával k zakončeniu, no Gašpar zatiahol záchrannú brzdu. Michalovský útočník teda putoval na trestnú lavicu a hostia zahrávali presilovú hru. Tú sa im podarilo aj využiť, keď Molnár prekonal nedal šancu Kotvanovi. Tomu už viac netrebalo a po treťom góle vo svojej bránke sa pobral na striedačku, Jeho miesto tak zaujal mladík Petro. Ten sa vyznamenal v 17. minúte, keď zmaril samostatný nájazd hosťujúceho Baláža.

Po zbabranej prvej tretine sa chceli v druhej časti hokejisti Dukly vrátiť do zápasu. Najprv síce Gašparov pokus v sieti neskončil, no následne sa spoza modrej do puku oprel Opatovský a jeho projektil skončil na prekvapenie v sieti bardejovského Martona. V 24. minúte mohol skórovať hosťujúci Minčák, Petro v bránke Dukly však opäť čaroval. Michalovský golman sa zaskvel aj o dve minúty neskôr, keď zmaril čistú šancu Balážovi. Následne si na Petrovi vylámal zuby opäť Minčák a o niekoľko sekúnd páli tvrdo od modrej domáci Hančák. V 34. minúte mal na hokejke kontaktný gól Opatovský, jeho pokus ale Marton tentoraz pokryl. O dve minúty neskôr putovala na trestnú lavicu v krátkom slede dvojica Hančák, Boržík a hostia získali možnosť niekoľko sekundovej presilovej hry, ktorú sa im gólom Sabola ja podarilo využiť.

V tretej tretine sa hostia zamerali na ubránenie postupového výsledku. Dukla mohla znížiť v 44. minúte, keď počas presilovej hry Slovákov pokus najskôr rozhodca uznal ako gól, no potom svoj verdikt zmenil. V 47. minúte putovali na trestnú lavicu v rozpätí desiatich sekúnd Opatovský a Gašpar. Hostia tak mali opäť možnosť presilovky o dvoch hráčov, ktorú však zahrali zle a čistú šancu si v nej nevypracovali. Po skončení presilovej hry sa do šance dostal hosťujúci Školiak jeho tvrdý pokus od modrej však Petro skryl do lapačky. O niekoľko sekúnd michalovskému golmanovi pomohla aj žŕdka, ktorá zvonila po strele Petrušku. Petro si poradil aj so šancou Gráčika v 51. minúte. Skóre zápasu uzatvoril domáci Slovák, ktorému v 53. minúte ideálne naservíroval puk Hančák. Na viac sa však Dukla nezmohla, a tak do finále play off zaslúžene postúpil Bardejov.

HK Dukla Michalovce - HC 46 Bardejov 2:4 (0:3,1:1,1:0) - Stav série: 0:3

Góly: 22. Opatovský (Majeský), 53. Slovák (Hančák) - 5. Baláž (Dancsák, Petruška), 8. Sabol (Petruška), 18. Molnár (Sabol, Petruška) pres/1, 37. Sabol (Petruška, Školiak) pres/2

Vylúčení: 11:8. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Orolín - Gavalier, Vasilňák. Divákov: 2250.

Michalovce: Kotvan - Hančák, Chovan, Kadlubiak, Králik, Šeliga, Boržík, Mucha - Slovák, Šechný, Drotár - Opatovský, Gašpar, Majeský - Čierny, Paľovčík, Mach - Pavličko.

Bardejov: Marton - Šimo, Mojdiš, Gajdoš, Valentín, Poláček, Školiak, Pichnarčík - Valchař, Náhlik, Gráčik - Gmitter, Piatak, Baláž - Petruška, Sabol, Schneider - Minčák, Dancsák, Molnár.

Fotogalériu pripravujeme



Uverejnené: 26.02.2012 20:48:16

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623