files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Basketbalistky 1. BK-D postúpili do semifinále

Basketbalistky 1. BK-D Michalovce postúpili do semifinále play-off II. basketbalovej ligy Skupina Východ. O svojom postupe rozhodli dvoma výhrami nad Bardejovom, keď po domácej výhre 88:33, triumfovali aj na palubovke svojho súpera, kde zvíťazili 91:39. Ich súperom v semifinále bude rezerva extraligovej Rožňava, ktorá v štvrťfinále zdolali juniorky 1. BK-D. Prvý zápas semifinále sa odohrá počas tohto víkendu v Rožňave, odvety sú na programe budúci týždeň.

Bardejov - 1.BK-D Michalovce 39 : 91 (6:32, 10:17, 17:20, 6:22)

Prvý zápas 33:88 - do semifinále play-off postúpil 1. BK Michalovce

1. BK-D: Jurašková 31, Nagyová 19, Harmanová 13, Maľuková 10, Priščáková 9, Fecková 4, Jančárová 3, Regendová 2, Oláhová, Mrázová

Tréner 1. BK Ladislav Janošov: "Naše ženy cestovali na odvetu do Bardejova s pohodlným 55 bodovým náskokom z prvého zápasu a aj na súperovej pôde bol zápas z našej strany jednoznačný. Domáce nestačili čeliť rýchlosti našich obvodových hráčok Nagyovej, Priščákovej a Juráškovej, ktoré po úspešných doskokoch vysokých hráčok, alebo vlastnými ziskami úspešne zakončovali, často do odkrytej obrany súpera. Presnou prihrávkou vynikala, ako už tradične  Oláhová a pochváliť treba aj juniorku  Harmanovú, ktorá dostala výborné lopty pod kôš, kde zo sedem pokusov úspešne zakončila päť a mala aj šesť obranných doskokov. Naše A družstvo postúpilo teda do semifinálového kola play - off  jednoznačne a bez problémov."

 

 

 

Rožňava B – Michalovce juniorky  62:53 ( 16:14, 12:14, 21:12, 13:13 )

Prvý zápas: 62:64 - do semifinále play-off postúpila Rožňava

1. BK-D: Pražmová 18, Firkaľová 11, Harmanová 10, Regendová 8, Fecková 6, Mrázová, Majerníková, Dančová, Jančárová, Mirdalíková, Ješová, Gorniaková.

Tréner 1. BK Ladislav Janošov: "Naše juniorky cestovali do Rožňavy iba s dvojbodovým náskokom z prvého zápasu, ale presvedčili sa, že na horúcej rožňavskej pôde to nestačilo. Domáce urobili všetko možné, aj nemožné, aby tento zápas vyhrali, keď nastúpili aj s troma hráčkami z kádra extraligy ... Nechýbalo, ale veľa a naše juniorky by možno tento zápas dotiahli do úspešného konca, keby neboli zaúradovali aj iné okolnosti ... V piatej minúte tretej štvrtiny musela pre päť osobných chýb odísť z ihriska naša najlepšia hráčka Regendová, ktorá bola jednoznačnou líderkou v našom družstve.  Tento  moment bol pre vývoj zápasu rozhodujúci, pretože domáce z pomerne vyrovnaného stavu  36:34 získali do konca tretej štvrtiny náskok 9 bodov, celú štvrtinu vyhrali o deväť bodov a pred poslednou štvrtinou bol teda stav 49:40. Zaujímavé bolo, že osobné chyby  Regendovej, rozhodcovia pripisovali nie za výrazné, či viditeľné fauly, ale pri normálnych herných činnostiach  doskoku v obrane, či obyčajnom vzájomnom súboji o loptu medzi dvoma hráčkami ... Naopak, tvrdú hru na Regendovu pripustili. Naše družstvo tak dohrávalo zápas celých štrnásť minút bez nej a dá sa povedať, že to rozhodlo a aj keď ešte dve minúty pred koncom sme dotiahli na rozdiel dvoch bodov, domáce dvoma šťastnými košmi v závere, po našich zbytočných stratách, pečatili výsledok. Zaujímavo zamiešali karty v prvom kole play off dievčatá z Unionu Košice, ktoré po domácej výhre nad Starou Ľubovňou, dokázali  prekvapujúco favorita poraziť aj na jeho pôde a postúpiť medzi štyroch semifinalistov . Všetky prognózy a kalkulácie vyšli teda naprázdno a znamenajú, že Union sa stretne s víťazom dlhodobej časti Tydam Košice a druhú dvojicu vytvoria naše ženy s Rožňavou."

Program semifinále play-off:

Prvé zápasy 24.3-25.3.

Union Košice - Tydam Košice

Rožňava B - Michalovce

Odvety sú na programe 31.3 - 1.4.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.03.2012 19:44:27 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.