files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Starší dorastenci MFK Zemplín s prvým jarným bodom

Najvyššie dorastenecké súťaže mali v sobotu na programe zápasy 18. kola, v ktorom Michalovčania pred vlastnými divákmi privítali Petržalku. Starší dorastenci MFK Zemplín iba remizovali s posledným celkom tabuľky 1:1, keď v závere vyrovnával útočník Oliver Špilár. Mladší pokračujú vo víťaznom ťažení, keď zvíťazili aj v treťom jarnom zápase, tentoraz 2:0. Najbližšie sa michalovskí dorastenci predstavia opäť na vlastnej pôde. V sobotu 31. marca o 11. hodine starší nastúpia proti Nitre, mladší si s týmto súperom zmerajú sily o 13.15 hod.

Starší dorastenci

Prvý strelecký pokus zápasu vyslal v 12. minúte domáci Leško, ktorý však z hranice šestnástky namieril iba do brankára Kajana. V 19. minúte odcentroval hosťujúci Gabura na voľného Tomšíka a ten volejom poslal svoj tím do vedenia - 0:1. Michalovčania odpovedali Leškovým strieľaným centrom, ktorý putoval tesne vedľa. V 27. minúte Koscelník tvrdo napálil iba do gólmana Petržalky. Tesne pred uplynutím polhodiny hry mohli hostia viesť už dvojgólovým rozdielom, avšak brankár Babiak vytiahol proti Kočiš-Kovaľovi bravúrny zákrok. Zemplínčania si nevedeli vytvoriť súvislejší tlak a do záveru polčasu sa k zakončeniu dostal iba Leško, ale nenamieril presne.

Úvod druhého polčasu odštartoval nepríjemnou strelou do Babiaka Horváth. V 61. minúte vystrelil striedajúci Fedor a loptu smerujúcu do brány zasiahol hosťujúci obranca na bránkovej čiare rukou, domáci sa dožadovali pokutového kopu, ale píšťalka rozhodcu ostala nemá. Michalovce sa snažili silou mocou vyrovnať a v závere si vypracovali prevahu. V 71. minúte ešte Špilár úspešný nebol, ale o 7 minút už áno, keď hlavou prekonal gólmana hostí. V poslednej desaťminútovke nepresne strieľali Leško či Kiss a gól nepadol ani po peknej individuálnej akcii Fedora, ktorého vychytal Kajan. Výsledok sa už do konca zápasu nezmenil, preto sa súperi rozišli zmierlivo po remíze 1:1.

MFK Zemplín Michalovce - FC Petržalka 1898 1:1 (0:1)

Góly: 19. Tomšík - 78. O. Špilár

MFK ZEMPLÍN: Babiak - Popovič, J. Šimko, Sochanič, J. Greško - A. Leško, Hromada, Hutaj (58. J. Kiss), L. Jacko (53. P. Fedor) - O. Špilár, M. Koscelník

Mladší dorastenci

MFK Zemplín Michalovce - FC Petržalka 1898 2:0 (1:0)

Góly: 9. T. Vožný, 72. L. Tóth

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - D. Horňák, T. Tomko, Ďurik, Mikovčík (50. L. Tóth) - L. Apiar, Havrila, Grič, P. Petričko - T. Kolesár, T. Vožný (74. Doboš)

Tréner Ján Gajdoščík: "Mali sme dobrý vstup do zápasu a už v 9. minúte sa po rohovom kope presadil Vožný. Aj v ďalšom priebehu sme mali neustálu prevahu a hlavne v druhom polčase sme si vypracovali veľa šancí, ktoré však Kolesár či Tóth nepremenili. Druhý gól sme vsietili v 72. minúte, Grič najprv nepremenil pokutový kop nariadený za faul na Vožného, ale striedajúci Tóth pohotovo dorazil. Zvíťazili sme úplne zaslúžene."

Zdroj: mfk zemplín



Uverejnené: 25.03.2012 15:18:23

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623