files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vyčistime si Slovensko 2012

 

Stovky škôl z celého Slovenska, miestne samosprávy, ale aj rôzne občianske združenia a záujmové skupiny. Tieto ako aj veľa ďalších subjektov využilo možnosť a prihlásilo sa do tohtoročnej akcie Vyčistime si Slovensko. Všetky majú spoločný cieľ – upratať a vyčistiť svoje okolie, obec, región a prispieť tak k zelenšiemu a čistejšiemu životnému prostrediu. Registráciu aktivít environrezort ukončil v uplynulých dňoch a zastavila sa na čísle 2041! Oproti minulému roku je to nárast o viac ako 500 organizácii.

 

„Keď sme pred rokom vyhlasovali prvý ročník akcie Vyčistime si Slovensko, mal som obavy či bude aspoň 150 účastníckych skupín. Konečný počet 1 500 som považoval za nezopakovateľné číslo. Preto dnešných vyše 2000 organizácií je pre mňa tým najkrajším darčekom na rozlúčku s ministerským kreslom,“ povedal minister životného prostredia József Nagy.

 

Vyberáme z aktivít:

 

Dobrovoľnícke združenie občanov Zelená hliadka zorganizuje pre Bratislavčanov upratovanie v lužných lesoch na petržalskej strane Dunaja. Na akcii sa zúčastnia dobrovoľníci Zelenej hliadky ako aj priaznivci cyklistiky, ktorí petržalskú hrádzu využívajú. Spolupracovať budú aj s občianskym združením Cyklokoalícia, ktoré sa angažuje v oblasti rozvoja mestskej cyklistiky.

 

K zelenšiemu životnému prostrediu sa rozhodli prispieť aj žiaci zo ZŠ Vendelína Javorku v Žiline. Tí si rozdelia chodníky na blízkom sídlisku Hliny a priľahlých uliciach a vyčistia ich od odpadkov.

 

Kráľovstvo čistoty – takéto pomenovanie má súťažná aktivita prihlásená starostkou obce Hlivištia z dolného Zemplína, ktorá miestnych obyvateľov vyzýva na upratovanie. Účastníci budú rozdelení do skupín podľa veku, kde každá z nich si vyžrebuje lokalitu, ktorú bude upratovať. Tá najoriginálnejšia sa stane víťazom súťaže.  

 

Obec Horný Bar v dunajskostredskom okrese chce privítať jar upratovaním okolia – vyčistením územia obce a priekop pri cestách, vyzbieraním odpadu pri priesakovom kanáli VD Gabčíkovo ako aj pri miestnom jazere a lesíkoch. Do akcie budú zapojení obyvatelia obce, miestne organizácie, združenie dôchodcov, dobrovoľní hasiči, rybári i školáci.

 

Aj organizácia ministerstva životného prostredia – Krajský úrad ŽP v Prešove chce motivovať školy, aby sa zapojili do celoslovenskej akcie Vyčistime si Slovensko. Školáci, ktorí sa pridajú tak môžu vyhrať výlet do jaskyne.

 

Akciu Vyčistime si Slovensko aj v tomto roku vyhlásilo Ministerstvo životného prostredia SR pri príležitosti Dňa Zeme (22.4.) a vyzvalo svoje rezortné organizácie, krajské a obvodné úrady životného prostredia, neziskové a mimovládne organizácie, ako aj základné, materské, základné, stredné a vysoké školy i súkromný sektor na zapojenie sa do tejto akcie. Akcia je zameraná na zber odpadu, čistenie prírody a aktivity zvyšujúce ekologické povedomie obyvateľov Slovenska.

 





Uverejnené: 26.03.2012 11:30:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.