files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zabral naplno, odniesol si to Lučenec

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce si v sobotu pripísali na svoje konto prvé jarné víťazstvo, keď na domácej pôde zdolali Lučenec hladko 4:0. Zverenci trénera Petrželu rozhodli o svojom triumfe v druhom polčase, kedy zaznamenali tri góly. Do streleckej listiny sa proti Lučencu zapísali dvakrát Uškovič a po jednom góle pridali Hořava a Krmpotič. Pre všetkých spomenutých hráčov to boli premiérové zásahy v Michalovskom drese. Počas víkendu doma nezaváhala ani rezerva MFK a víťazstvá si pripísali aj dorastenecké tímy michalovského futbalového klubu.

Prvé jarné víťazstvo

Diametrálne odlišný výkon oproti zápasu s Dolným Kubínom. Aj tak by sa dalo pomenovať predstavenie futbalistov MFK Zemplín v sobotňajšom stretnutí proti Lučencu (4:0). Zverenci trénera Petrželu nešetrili krokom, boli oveľa futbalovejší ako v jarnej domácej premiére a takisto k svojmu výkonu pridali korenie futbalu. Po štyroch góloch v sieti Lučenca si tak zaslúžene na svoje konto pripísali prvé jarné víťazstvo. „My sme toto víťazstvo už potrebovali. Pomohol nám šťastný gól, ktorý strelil Hořava. Ten síce nie je rodený strelec, ale som veľmi rád, že si pýta loptu a tento gól bol pre neho odmenou,“ vystrúhal pochvalu domáci lodivod Vlastimil Petržela, ktorého družstvo v závere prvého polčasu ustálo dve šance hostí a v druhej polovici zápasu to bol strelecký koncert na strane Michaloviec. „Ukľudnil nás gól na 2:0 a potom sme už hrali svoju hru. Pridali sme ďalšie dva presné zásahy a mohli aj ďalšie,“ podotkol lodivod zemplínskeho celku. Toho mrzel hlavne neuznaný gól, kedy si obranca hostí Mižík zrazil loptu do brány, no hlavný rozhodca gól pre ofsajd Uškoviča neuznal.    

Milan Krmpotič (8) si v sobotu otvoril v Michalovciach svoj strelecký účet

Premiérovi strelci

Je potešujúce, že štyri góly v sieti Lučenca zaznamenali premiéroví tohto sezónny strelci. Dvakrát sa do čierneho trafila zimná ofenzívna posila Dušan Uškovič, po jednom presnom zásahu pridala ďalšia posila zo zimných mesiacov Josef Hořava a strelecký účet v drese MFK Zemplín si otvoril aj Milan Krmpotič. „Som veľmi rád, že sa nové posily chytili. Práve góly, čakáme od Dušana Uškoviča, ktorý je útočníkom a preto sme si ho v zime vybrali. Takisto ma tešia premiérové zásahy Hořavu a Krmpotiča. Ten sa mohol presadiť aj skôr, no vždy mu k tomu niečo chýbalo. Momentálne je ťahúňom nášho tímu a ja dúfam, že v takýchto výkonoch bude pokračovať aj naďalej,“ dodal Petržela, na ktorého zverencov teraz čaká náročný anglický týždeň. V ňom sa predstavia dvakrát na ihrisku súpera. Už v stredu 5. apríla absolvujú dohrávku 19. kola v Senci a v nedeľu 8. apríla predpoludním nastúpia v Ružomberku proti rezerve corgoňligistu.

Strelecké hody predviedli aj rezerva a dorastenci

Počas víkendu sa doma predstavili okrem prvého tímu aj rezerva michalovského celku a oba dorastenecké tímy. Všetky družstvá si pripísali víťazstva a tak bol tento víkend pre MFK Zemplín veľmi úspešný. Rezerva MFK si doma poradila v 19. kole Majstrovstiev regiónu Východ s celkom Nižného Hrušova, ktorý zdolala po góloch Forgáča, Dargaja a Devečku 3:0. Béčko MFK najbližšie pocestuje v nedeľu do Veľkého Šariša, doma sa predstaví o dva týždne, keď v nedeľu 15.apríla o 10.30 privíta celok Vyšného Opátskeho. Doma nezaváhali ani prvoligoví dorastenci MFK. Starší dorast rozdrvil Nitru, keď po dvoch presných zásahoch Leška a jednom Špilára, či Hromadu jeho hráči zvíťazili 4:0, mladší dorastenci zase po dvoch góloch Griča  a jednom Vožného, či Turika porazilii toho istého súpera 4:1. Dorastenci budú najbližšie v hre už túto stredu, kedy pocestujú do Bardejova.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.04.2012 22:43:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.