files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lukáš Gamrát: „Na Michalovce mám tie najlepšie spomienky“

Jeho prestup prišiel v januári ako blesk z čistého neba. V závere jesene podával v drese winLandu Michalovce veľmi dobré výkony a tie si všimli aj v zahraničí. Lukáš Gamrát prestúpil na začiatku roka z tímu extraligového nováčika do maďarského Mezőkövesdi KC. Ako vyznelo z rozhovoru s ním tento krok neľutuje, no za Michalovcami je mu smutno. Dvadsaťštyriročný odchovanec sečovskej hádzanej v budúcnosti nevylúčil svoj návrat, no momentálne sa sústredí na záchranu svojho terajšieho zamestnávateľa v maďarskej najvyššej Budapest Bank League.

Lukáš, tvoj prestup do maďarského tímu Mezőkövesdi KC sa zrodil v januári tohto roku. Bolo to dosť na rýchlo. Necítil si to tak aj ty?

"No ja som to bral rovnako. Bolo to dosť na rýchlo, pretože v prvých januárových dňoch som išiel do Mezőkövesdu na skúšku a už o týždeň som aj podpísal zmluvu. Pre mňa bolo veľmi dôležité, že môj vtedajší zamestnávateľ sa postavil k ponuke maďarského klubu kladne a nebránil mi v napredovaní kariéry."

Prečo si sa rozhodol pre prestup do Maďarska?

"Jednoznačne pre to, že ide o kvalitnú súťaž a išlo o posun v mojej kariére. V Maďarsku som predtým tri roky pôsobil, tento jazyk plynule ovládam, čo mi zo začiatku veľmi pomohlo. Samozrejme zavážilo aj to, že Budapest Bank League je na vyššej úrovni ako Tipos Extraliga."

Ty si v Maďarsku pôsobil aj predtým. Zavážil aj tento fakt k tomu, že si sa rozhodol zmeniť svoje pôsobisko?

"Hlavne preto, že som poznal prostredie a vedel som do čoho idem som sa pre prestup rozhodol. Ako som už ale povedal, nič by sa neudialo, keby sa môj vtedajší zamestnávateľ Hc winLand postavil na zadné a kluby by sa nedohodli."

Lukáš Gamrát ešte v drese michalovského winLandu ...

V Michalovciach si pôsobil vyše jedného roka. Čo ti pôsobenie vo winLande dalo a načo najradšej spomínaš?

"V tomto meste som sa cítil dobre. Bolo dobré, že som to mal len na skok domov do Sečoviec a navyše v tíme sa vytvorila vynikajúca partia. Najviac mi utkvelo v pamäti tamojšie prostredie a chalani, za ktorými mi je veľmi smutno."

Je reálne, že sa do Michaloviec ešte niekedy vrátiš?

"Nič nie je nemožné a hovorí sa, že nikdy nehovor nikdy. Všetko je reálne, pretože ja mám na Michalovce len a len výborné spomienky."

Ako sa tvojmu novému klubu darí v najvyššej Budapest Bank League?

"Pri mojom príchode sme boli na poslednom mieste tabuľky. Teraz sme preskočili Tatu a momentálne tak sme na predposlednom jedenástom mieste. Už pri svojom príchode som vedel, že klub sa pravdepodobne nevyhne baráži a to sa aj stalo. Do baráže si nesieme dva body a ja dúfam, že sa nám podarí zachrániť pre Mezőkövesd najvyššiu súťaž."  

Momentálne ste na predposlednom mieste tabuľky. Neľutuješ teda svoj odchod z Michaloviec?

"Nie, to vôbec. Vedel som, do čoho idem. Zmena je život a ja som sa rozhodol takto. Chcel som proste vyskúšať niečo nové a v kariére sa posunúť ďalej."

... a v drese súčasného zamestnávateľa

Plánuješ zostať v tomto klube aj v prípade, že vypadnete z najvyššej maďarskej súťaže?

"Tak to je momentálne neaktuálna otázka. Určite sa ňou budem zaoberať po skončení súťaže. Skôr by som povedal, že nie, ale ja a moji spoluhráči urobíme všetko pre to, aby sme najvyššiu súťaž udržali."

Vráťme sa ešte trochu k michalovskému winLandu. Ten v štvrťfinálovej sérii zatiaľ s Košicami prehráva 1:2 na zápasy. Čo hovoríš na výsledky prvých troch stretnutí?

"Je mi trošku ľúto, že chlapcom nemôžem v zápasoch vyraďovacej časti pomôcť. Som však ich veľký fanúšik a dúfam, že sa im podarí cez Košice postúpiť."

Veríš tomu, že tvoji bývalí spoluhráči sériu otočia a postúpia do semifinále Tipos Extraligy?

"Jednoznačne sa to dá. Chlapci však v to musia uveriť. Košice sú síce kvalitné družstvo, no určite sa dajú poraziť. Ja verím v to, že moji bývalí spoluhráči zvládnu zápas v Košiciach a následne o postupe do semifinále rozhodnú v rozhodujúcom domácom zápase. Hc winLand by si tento úspech určite zaslúžil a bola by to vynikajúca odmena pre všetkých, čo v klube pôsobia."

 

Kto je Lukáš Gamrát:

Táto stodeväťdesiat centimetrová a deväťdesiattri kíl važiaca spojka sa narodila 16. júna 1987 v Sečovciach. Svoje prvé hádzanárske ostrohy získaval v rodnom meste, z ktorého ešte ako osemnásťročný prestúpil do maďarského ETO Gyor. V najvyššej maďarskej súťaži pôsobil aj v tímoch Nyiregyhaza, FKC Bekes a legionársky chlebík okúsil aj v rumunskom HC Odorheui. Počas sezóny 2010/2011 prestúpil v jesennej časti do novotvoriaceho sa družstva Hc winLand Michalovce, ktorému na sklonku minulej sezóny pomohol vybojovať  extraligu. V nej odohral pätnásť zápasov, v ktorých zaznamenal 54 presných zásahov. V januári tohto roku odišiel do tímu účastníka Budapest Bank League Mezőkövesdi KC. 

Peter Brendza



Uverejnené: 07.04.2012 12:06:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.