files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Aj v Michalovciach bude olympijská pochodeň

 

V mestskom kultúrnom stredisku v Michalovciach sa uskutočnilo zasadnutie výkonného výboru (VV) tunajšej olympijskej spoločnosti. Členovia sa venovali rôznym témam.

Prítomní sa zaoberali aj posolstvom Slovenska k tridsiatym letným olympijským hrám (LOH) v Londýne. Pri tejto príležitosti zavíta do centra Zemplína olympijská štafeta s pochodňou. Stane sa tak počas mestskej športovej olympiády. Aj toto podujatie bude mať tridsiaty ročník. Dejiskom hlavnej časti tejto súťaže bude areál IV.základnej školy a uskutoční sa na prelome mája a júna. Pri príležitosti blížiacich sa LOH sa na základných a stredných školách budú konať fotografické a výtvarné súťaže.

Zástupcovia VV sa zaoberali aj aktuálnou novinkou. Ešte v tomto školskom roku budú žiaci rôznych vzdelávacích inštitúcií dostávať olympijské odznaky všestrannosti. Mali by však zvládnuť aj vedomostné súťaže. Zároveň športové disciplíny podľa vlastného výberu. Prvá sa do akcie zapojí V.ZŠ, a to počas mestskej olympiády.

Na rad prišiel aj rozpočet olympijskej spoločnosti. Od Slovenského olympijského výboru dostala na tohtoročné aktivity 300 eur. Táto suma však nepokryje výdavky na činnosť. Preto sa michalovská spoločnosť bude uchádzať o rôzne granty. Súčasne si chce nájsť sponzorov. Vznikla v októbri minulého roka. Koordinuje športové aktivity na školách. Takisto vedomostné, výtvarné a literárne súťaže so športovou tematikou.

(jan)



Uverejnené: 16.04.2012 09:18:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.