files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa začína play-off, cieľom obhajoba titulu

Hádzanárky Iuventy Michalovce vstúpia počas nasledujúceho víkendu do najdôležitejšej časti sezóny, do vyraďovacích bojov. V semifinále play-off bude súperom obhajcu a najväčšieho favorita na zisk titulu, celok ŠKP Piccard Senec. Prvé dva zápasy sa uskutočnia počas tohto víkendu v sobotu o 17.00 a nedeľu o 10.30 v Chemkostav Aréne.

Cieľom zisk majstrovského titulu

Keďže v rámci spoločnej interligy nestratila Iuventa so slovenskými tímami ani jeden bod, sú michalovské hádzanárky najväčším favoritom na zisk titulu majstra Slovenska. „Počas sezóny sa nám nepodarilo získať slovenský pohár a nevyhrali sme ani spoločnú interligu. Keď chceme v tejto sezóne získať aspoň jednu trofej, zostáva nám iba obhájiť slovenský titul. Našim cieľom je teda majstrovský titul a s týmto cieľom vstupujeme aj do play-off,“ uviedol kormidelník Iuventy Ján Packa, ktorý na lavičku slovenského ženského hádzanárskeho majstra prišiel v januári tohto roku, kedy nahradil Maďara Jozsefa Vuru. Pod jeho vedením sa Iuventa Michalovce stala najlepším tímom v jarnej časti WHIL, keď z dvanástich zápasov zaváhala iba dvakrát.

Trénerovi Packovi bude k dispozícii už aj Patrícia Wollingerová

Podcenenie neprichádza do úvahy

V semifinále čaká na Zemplínčanky prechodný súper, štvrtý tím slovenského poradia ŠKP Piccard Senec. S týmto súperom si Iuventa v tejto sezóne dvakrát poradila, keď najskôr v treťom kole porazila Senec na domácej pôde 44:20 a potom triumfovala aj v Pezinku (kde je súčasný domovský stánok tohto tímu) 36:19. „Káder Senca tvoria prevažne mladé hráčky, ktorých dopĺňa skúsená brankárka Vargová a hráčky v poli Štetáková, Martanovičová, či Koníková, ktorú som v minulosti viedol v Šali. Pozor si takisto musíme dať aj na v súčasnosti jeden z najväčších talentov na Slovensku, spojku Dominiku Kodajovú,“ vymenoval prednosti svojho súpera tréner Packa. „Sme síce favoritom, no žiadne podcenenie súpera neprichádza do úvahy. Som si istý, že keď odvedieme svoju hru, tento súper nám nemôže robiť problémy a po víkende budeme viesť 2:0 na zápasy,“ poznamenal kormidelník michalovského ženského tímu, ktorému počas víkendu už budú k dispozícii zranené Kudročova, či Wollingerová, no chýbať mu bude najlepšia strelkyňa družstva Tobiašová.

V druhom semifinále viac favorizuje Šaľu

Naproti prvému semifinále, ktoré má jasného favorita, v druhej semifinálovej dvojici to už také jasné nie je. Šaľa síce skončila v základnej časti interligy na treťom mieste, no Partizánske bolo šťukou súťaže hlavne v jesennej časti (kedy jeho hráčky získali po jedenástich rokoch aj Slovenský pohár) a v tejto časti dvakrát svojho súpera zdolali (raz dokonca na jeho palubovke, druhýkrát vo finále Slovenského pohára). „Očakávam veľmi vyrovnané zápasy. Myslím si, že v tejto sérii by mohlo rozhodnúť domáce prostredie a tak o trochu viac favorizujem Šaľu,“ zahral sa na prognostika Packa.

Juniorky čaká zápas o prvé miesto

Okrem Iuventy sa počas víkendu v Chemkostav Aréne predstavia aj jej juniorky. Tie účinkujú v prvej ženskej lige a ako nováčik si v tejto súťaži počínajú viac ako dobre. Po dvoch minulotýždňových výhrach v Modre 31:26 a Nesvadoch 34:26 sa zverenky trénerskej dvojice Marián Ujhely – Marianna Nemčíková vyšvihli na prvé miesto tabuľky, ktorú vedú o bod pred Banskou Bystricou a tri body pred Interom Bratislava. „Sme veľmi radi, že sa dievčatám v tejto súťaži takto darí. Teraz je síce tabuľka dosť skresľujúca, keďže máme o dva odohraté zápasy viac ako Bystrica, no aj tak ich účinkovanie prevyšuje stanovené ciele. Keď dievčatá skončia do prvej trojky, bude to pre ne obrovský úspech,“ uviedol na margo účinkovania junioriek v prvej lige šéftréner mládeže Iuventy Tomáš Hlavatý, ktorý je zároveň aj asistentom trénera Packu pri prvom ženskom tíme. Práve tretí Inter bude najbližším súperom junioriek, ktoré tento tím privítajú v nedeľu o 15.00. „Ide síce o ťažkého súpera, no dievčatá si na domácej pôde veria oveľa viac ako vonku a aj preto si myslím, že by tohto protivníka mohli doma poraziť.“

Program žien a junioriek počas víkendu:

Ženy:

17.00: Iuventa Michalovce - ŠKP Piccard Senec (prvé stretnutie národného semifinále play-off o majstra Slovenska).

Nedeľa 29. apríla 2012:

10.30: Iuventa Michalovce - ŠKP Piccard Senec (druhé stretnutie národného semifinále play-off o majstra Slovenska).

Juniorky

15.00: Iuventa Michalovce juniorky - Inter Bratislava.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.04.2012 13:08:52 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.