files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ocenený kameraman TV Mistrál

 

Víťazom súťažnej fotografickej výstavy AMFO 2012 sa stal kameraman mestskej televízie Mistral – Stanislav Orolin a Juraj Čičatko, ktorý v minulosti strihal a upravoval filmy.

 

Súťaž AMFO nebola tematicky ani žánrovo vymedzená. Hodnotila sa kreativita, nápad či technické zručnosti. Po slávnostnej časti stretnutia sa uskutočnil workshop za účasti renomovaného fotografa z Košíc, Ing. Igora Šimka, člena K9 a predsedu poroty. 23 vybraných fotografií bude vystavených v Zemplínskom osvetovom stredisku v Michalovciach.


 

Ocenili fotografie kameramana mestskej televízie

Do tohto ročníka sa prihlásilo len 10 autorov s 36-timi fotografiami. S farebnou fotografiou zaujal najviac porotu Stanislav Orolin, kameraman, strihač a technik mestskej televízie Mistral. Bol ocenený prvýkrát. ,,Požiadali ma, aby som sa zapojil, tak som vybral náhodné fotky,“ povedal. V súčasnosti chystá svoju vlastnú výstavu, ktorá by mala byť v lete. Väčšinu fotiek má už zarámovaných, tak vybral tie, ktoré ešte neboli “pod sklom“. Fotografovaniu sa venuje už od roku 1975. Postupne sa od fotoaparátu dostal ku kamere a napokon do televízie. ,,Kamera je moje zamestnanie, ale doma prevažne fotografujem,“ prezradil Orolín. Jeho objektív najviac zachytáva prírodu, krajinky, detaily. V Michalovciach plánujú so skupinou ľudí vytvoriť aj fotoklub, ktorý ma podchytiť mladých ľudí. ,,Vidím, že v meste je veľa fotografov, ale väčšinu svojich fotiek dávajú na internet,“ tvrdí Orolín, ktorý pokračuje, že je dôležité sa prezentovať aj na rôznych fotografických súťažiach.

Víťazné fotografie Orolina.

 

Víťazov farebnej a čiernobielej fotografie spája kamera

S čiernobielou fotografiou zvíťazil Juraj Čičatko, ktorý v minulosti strihal a upravoval filmy. ,,AMFO ma posúva vpred, tak v tvorivej časti, ako aj remeselnej, a to súvisí s celkovou prípravou na túto súťaž od hľadania motívu, jeho nafotenie, výberu samotných fotografií až po ich spracovanie podľa svojich predstáv, videnia, vnímania, no a následné vytlačenie,“ zhodnotil fotograf, ktorý sa venuje fotke len 2,5 roka. Považuje sa napriek oceneniu za začiatočníka, a preto zatiaľ nemá obľúbený motív. ,,Rád a často sa prechádzam po známych miestach, či už v prírode alebo v meste, snažím sa pozerať na bežné veci a ľudí medzi nimi či na iné tzv. samozrejmosti iným pohľadom, vidieť ich v inom svetle, vnímať ich ako jedinečnosť, nezvyklosť, ktorú je hodno zachytiť.“ V budúcnosti by sa chcel venovať zátišiu a inscenovanej fotografii.

Veronika Cholewová

Diplom si odniesol aj Juraj Čičatko.

 

Na vernisáži  sa k jednotlivým fotografiám vyjadroval renomovaný fotograf Šimko.



Uverejnené: 03.05.2012 08:23:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.