files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa už v sobotu v Senci prespávať nechce

Počas víkendu sa odohrajú ďalšie zápasy národného semifinále play-off. Iuventa Michalovce bude mať po dvoch domácich víťazstvách v sobotu v Pezinku, kde hráva svoje domáce zápasy ŠKP Piccard Senec, prvý mečbal na postup do finále. Využijú zverenky trénera Jána Packu hneď svoju prvú šancu na postup do finále a získajú tak pred vyvrcholením sezóny viac času na odpočinok?

Najväčšia opora hlási návrat

Hádzanárky Iuventy Michalovce vedú po dvoch ľahkých víťazstvách 36:20 a 36:13 nad svojim semifinálovým súperom ŠKP Piccard Senec 2:0 na zápasy. Tieto dve stretnutia museli hráčky obhajcu titulu zvládnuť bez svojej tradičnej opory Lucie Tobiašovej, ktorá laborovala so zranením palcom na hodovej ruke. Toto zranenie si privodila ešte 31. marca, kedy Iuventa prehrala na pôde Veselí 21:22 a prišla tak o možnosť získania piateho víťazstva vo WHIL. Spomenutá hráčka pri svojom ošetrovaní stála mimo ihriska, čo si nevšimla lavička Iuventy a poslala na pľac ďalšiu hráčku. To malo za dôsledok vylúčenie Tobiašovej a preto, že to bolo jej tretie v tomto stretnutí, znamenalo aj červenú kartu. „Bola to taká nezvyčajná situácia, čo sa stáva málokedy. Pri mojom ošetrovaní poslal tréner, keďže sme boli už vtedy oslabené o jednu hráčku, na ihrisko Kovaličkovú. Túto našu chybu si všimli rozhodcovia a tí ma zaslúžene vylúčili,“ zaspomínala si na situáciu opora Iuventy, ktorá od tohto zranenia následne trénovala iba individuálne. „Vynechala som akurát zápas s Jindřichovým Hradcom a dve stretnutia so Sencom, Teraz som už v poriadku a pripravená pomôcť tímu k postupu do finále.“

V Senci sobotu prespávať nechce

Tobiašová tak prvé dva zápasy sledovala iba z tribúny Chemkostav Arény. Z nej mohla vidieť ľahké víťazstvá svojich spoluhráčok. „Podľa toho, čo som videla minulú sobotu a následne aj nedeľu, môžem povedať, že tento súper by nám nemal narobiť problémy ani v treťom stretnutí. Za normálnych okolností sa musíme domov vracať už v sobotu. Nič iné si nepripúšťame, pretože mne osobne sa už v sobotu prespávať v Senci určite nechce,“ poznamenala Tobiašová, podľa ktorej sa družstvo v rámci tréningov už pripravuje aj na vyvrcholenie sezóny, čiže finálové boje.

Opora družstva Lucia Tobiašová už bude v Senci k dispozícii

Šaľa ešte nepovedala posledné slovo

Oveľa väčšiu drámu sľubuje druhá semifinálová séria. V nej sa v prvých dvoch stretnutiach zrodili dve remízy a muselo sa tak predlžovať. V prvom pridanom čase mali ešte viac šťastia hráčky Šale, ktoré zvíťazili 22:21, no druhé stretnutie lepšie zvládlo Partizánske. To po výhre 21:20 vyrovnalo stav série na 1:1. „Tam som aj očakávala vyrovnaná sériu. Oba tímy sú totiž kvalitné. Teraz je väčší tlak na Partizánskom, ktoré keď chce postúpiť, bude musieť využiť domáce prostredie. Jeho hráčky to však budú mať veľmi ťažké, pretože podľa mňa Šaľa v tomto play-off ešte nepovedala posledné slovo. Uvidíme, ako sa to všetko vyvinie. Ja by som sa určite nepohnevala, keby v tejto sérii rozhodoval až piaty zápas. Vtedy by sme boli oproti našim súperkám vo finále, či už to bude Šaľa alebo Partizánske, vo výhode, keďže budeme viac oddýchnuté,“ s úsmevom dodala spojka Iuventy, ktorá sa už teší, že si konečne po piatich týždňoch zahrá normálny majstrovský zápas. 

Peter Brendza



Uverejnené: 04.05.2012 12:11:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.