files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Budúci prváčikovia sa budú učiť v kráľovstve

Budúci prváčikovia nepôjdu do školy, ale do kráľovstva. Ich dôležitý krok v živote spríjemnili aj na ZŠ P. Horova v Michalovciach. Rozprávkovým spôsobom im ukázali, že škola nie je zlá a mnoho sa v nej naučia.

 

ZŠ Pavla Horova v Michalovciach pripravila pre budúcich prváčikov zábavné popoludnie. Cieľom bolo oboznámiť deti s priestormi školy a rodičov s potrebnými informáciami. V septembri môžu ísť deti už bez strachu do novej školy. Alebo do kráľovstva?


 

Škola rozprávkou

Budúci prváčikovia sa už tešia do školy. Vedenie im ukázalo, že v škole je to ako v rozprávkovom kráľovstve. Riaditeľ školy Slavko Pavolko privítal s deťmi tiež hrdých rodičov. Spolu si pozreli aj tanečno-zábavný program, ktorý pre budúcich prváčikov pripravili deti zo školy. Aj oni si pred pár rokmi prešli podobnou rozprávkou. Rozprávkoví škriatkovia sprevádzali deti do tried Farbičkovo, Hokejkovo a Pesničkovo. V každej triede deti plnili zábavné úlohy. Po kreslení, strieľaní gólov do hokejových bránok a zaspievaní si, ich pasovali za prvákov školy.

 

Deti sa do školy neboja

,,Týmto slávnostným spôsobom chceme deti zoznámiť s našou školou,“ povedala zástupkyňa Ingrid Balogová. Pokým deti prvýkrát prechádzali kráľovstvom školy, rodičov informovali o školských pomôckach. Prváčik sa stáva finančne náročný. ,,Chceme uľahčiť rodičom nákup pomôcok, aby vedeli čo kúpiť a čo nie, preto sa spoločne vyzbiera istá suma a učiteľky pre prváčikov niektoré pomôcky nakúpia, iné si rodičia zadovážia sami“ vysvetlila Balogová. Plakali iba jedny detské oči. S deťmi pedagógovia pracovali veľmi profesionálne. ,,V septembri už vedia, kde prídu a nemajú taký strach,“ uzavrela zástupkyňa školy.

Veronika Cholewová

 





Uverejnené: 04.05.2012 12:15:32 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.