files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

VSE CITY RUN opäť aj v Michalovciach

V stredu 9. mája sa v priestoroch Mestského úradu uskutočnila tlačová konferencie ku charitatívnemu bežeckému podujatiu VSE CITY RUN, ktoré sa podobne ako minulý rok uskutoční aj v Michalovciach v termíne streda 16. máj. Cieľom tohto podujatia bude behom vyzbierať, čo najviac finančných prostriedkov pre jednu organizáciu v meste, ktorá zabezpečuje pomoc pre choré a hendikepované deti. V tomto roku to bude Materská škola na Vajanského ulici. Do tohto projektu sa môžu zapojiť všetky základné, či stredné školy, ako aj všetky športové kluby v Michalovciach.

Minulý rok sa tejto akcie zúčastnili aj dorastenky Iuventy Michalovce

Opäť aj s Michalovcami

Aj v roku 2012 prináša spoločnosť Progress Promotion Košice spolu s generálnym partnerom Východoslovenskou energetikou a.s., do miest východného Slovenska sériu charitatívnych bežeckých podujatí nesúcich názov VSE CITY RUN. Okrem už tradičného podujatia v Košiciach (tam si budú môcť nadšenci odbehnúť okruh 4 km už po piatykrát), sa toto podujatie uskutoční 16. mája aj v Michalovciach. „Sme veľmi radi, že toto podujatie sa uskutoční opäť aj v Michalovciach. Minulý rok sa tu zúčastnilo 716 pretekárov, ktorí dokopy odbehli 84.300 metrov. V tomto roku by mse boli veľmi radi, keby sa ten počet pretekárov zvýšil. Rátame s počtom účastníkov okolo 900, boli by sme veľmi radi, keby ich bolo aj tisíc,“ uviedla organizátorka pretekov JUDr. Kristína Koniarová. Aj v tomto roku tak bude námestie v Michalovciach plné pohybových a zábavných aktivít. „Hlavným lajtmotívom tejto akcie je beh na bežeckom páse, pričom ubehnutá vzdialenosť bude vďaka pomoci nášho generálneho partnera prepočítaná na finančnú podporu pre vybranú inštitúciu. Každý zdolaný kilometer na páse má hodnotu 33,- Eur, k čomu sa pripočíta aj výnos z predaja štartových čísel,“ dodala organizátorka pretekov. My len doplňme, že okrem Košíc a Michaloviec sa toto charitatívne podujatie uskutoční aj v Bardejove (30.5) a Spišskej Novej Vsi (6.6).

Tohto roku pôjde pomoc MŠ na Vajanského ulici

Keďže pomoc iným, je jedným zo základných motívov tohto podujatia, aj v tomto roku bol spomedzi uchádzačov, ktorí sa zapojili do Grantového programu „Vyhráva jeden, pomáha každý“, vybraný subjekt, ktorý poskytuje pomoc pre choré a hendikepované deti. Po minulom roku, kedy si finančnú hotovosť vo výške 3.274 ,- Eur prebrala Spojená škola internátna sídliaca na Ulici Školskej, sa víťazom tohto projektu stala Materská škola na Vajanského ulici. Ide o päťtriednu MŠ so štyrmi klasickými triedami a jednou triedou so špeciálnymi výchovno - vzdelacími potrebami. „Som strašne rada, že práve naša materská škola bola vybratá spomedzi všetkých uchádzačov. Určite nám vybrané prostriedky pomôžu ešte viac sa venovať práve hendikepovaným deťom a vyzbierané financie by mali ísť na nákup didaktických pomôcok pre tieto deti,“ poznamenala riaditeľa MŠ na Vajanského ulici Anna Veľková.

Mesto takúto akciu víta

Podujatie VSE CITY RUN sa teší čoraz väčšej obľube. Okrem širokej verejnosti sa na podujatí zúčastnia tak ako v minulom roku i významné osobnosti kultúrneho, športového, či spoločenského diania. V Michalovciach by sa tohto podujatia mali zúčastniť všetky základné, či stredné školy a takisto chýbať nebudú ani športové kluby v tomto meste. „Mesto Michalovce takúto akciu víta. Sme veľmi radi, že sa uskutoční opäť v našom meste. Dúfame, že sa do nej zapojí čo najviac jednotlivcov, ktorí tak učinia dobrú vec,“ skonštatoval primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák, ktorý je presvedčený, že do tohto podujatia sa zapojí viac ako minuloročných 716 pretekárov. Na záver len dodajme, že toto podujatie sa uskutoční v stredu 16. mája a začne sa už o 10.00. Jeho vyvrcholenie sa predpokladá po 18.00.

PROGRAM VSE CITY RUN 2012

10:00: Spustenie nonstop benefičného behu na pase

10:05: Reprodukovaná hudba, moderátorské vstupy, rozhovory, informácie pre verejnosť

14:00 Začiatok registrácie účastníkov

14:15 Hudobné vystúpenie finalistu Show ČS má talent Tomáša Buranovského s kapelou

15:20 Zumba show so Števkou Sokolovou

16:15 Hudobný pozdrav Mariána Čeklovského

16:25 Štart VSE CITY RUN – kategória prechádzka

16:30 Prezentácia osobností, rozhovory, autogramiáda

17:00 Štart VSE CITY RUN – kategórie bežci a in – line

17:15 Dobeh prvých účastníkov do cieľa

17:45 Vítanie posledných pretekárov

17:45 Tombola pre všetkých účastníkov VSE CITY RUN 2012

18:00 Ukončenie nonstop benefičného behu na páse a vyhlásenie výsledkov

18:05 Odovzdanie charitatívneho daru

18:10 Hudobná rozlúčka Tomáša Buranovského s kapelou

18:20 Záver podujatia

Peter Brendza



Uverejnené: 09.05.2012 14:32:00 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.