files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

“Michalovský Olympijsky klub patrí k najlepším“

Ivan Čierny, predseda Združenia olympijských klubov SR, považuje michalovský OK za jeden z najlepších, hoci patrí k tým najmladším. V Michalovciach bol v pondelok súčasťou malej výpravy - Olympijská pochodeň k OH Londýn 2012

 

Čo predstavuje olympijská pochodeň?

Pochodeň znamená posolstvo k 30. hrám do Londýna, má hovoriť o tom, že olympijské myšlienky je potrebné dať mládeži, aby vedeli, že je potrebné hrať a správať sa fair-play nielen v športe, ale aj v živote.

 

Ako dlho ste už na výprave po Slovensku?

Na výprave po slovenských mestách sme už mesiac. Stretávame s veľkým porozumením a záujmom ľudí. Celoslovenská štafeta zavítala len do miest, v ktorých pracujú olympijské kluby. Michalovský je jeden z najmladších, ale dovolím si povedať, že aj jeden z najlepších. Vidieť to aj dnes podľa dobrej organizácie, aktivít.

 

Spomínate si na tejto ceste na vlastné športové úspechy?

Stretávam sa veľmi veľa so svojimi bývalými kolegami a priateľmi. Sám som bol bývalý atlét, reprezentoval som 12 rokov ČSR, mal som veľa rekordov, ale žiaľbohu sa mi nepodarila priama účasť na olympijských hrách, pretože som bol v danom okamžiku postavený za náhradníka. Pôsobil som ako tréner, v DUKLE Banská Bystrica som vychoval mnoho olympionikov. 11 rokov som viedol DUKLU Banská Bystrica.

 

Čím sú olympijské hry podľa Vás tak významné, že zasahujú celý svet?

Účasť 12 tisíc športovcov z celého sveta, okolo 203 štátov, to je obrovský záber a zúčastňujú sa toho politické osobnosti, takže je to sviatok sveta. Na viac si toho roku pripomíname aj 20. výročie Slovenského olympijského výboru. Olympijské hry je potrebné spájať nielen so športovou súťažou, ale aj rozvojom ducha a osobnosti mladého človeka.

Veronika Cholewová

 



Uverejnené: 11.05.2012 11:55:13 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.