files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa s troma mečbalmi

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v prvých dvoch zápasoch finálovej série nad tímom HK Duslo Šaľa 34:25 a 33:23, čím sa výrazne priblížili k obhajobe majstrovského titulu. Zverenky trénera Jána Packu tak majú k dispozícii tri mečbaly. Prvý bude Šaľa na domácej palubovke odvracať už v sobotu 19. mája. Keď sa to jej hráčkam nepodarí, Iuventa Michalovce získa po sezónach 2002/2003, 2005/2006, 2006/2007 a 2010/2011 už svoj piaty majstrovský titul.

 

Lucia Tobiašová nebola so svojimi výkonmi spokojná

Pohľad do víťazného tábora

Hráčky Iuventy Michalovce zvládli domáce prostredie excelentne a po dvoch výhrach 34:25 a 33:23 sú jeden krok od piateho majstrovského titulu. Aj keď sa zdá, že výhry Iuventy boli jednoduché, vôbec to tak nebolo. „To určite nie. Šaľa odohrala dobré zápasy. Hlavne v tom prvom nás poriadne potrápila, no som rada, že sme to zvládli a v sérii vedieme 2:0,“ povedala po druhom finálovom stretnutí hráčka Iuventy Michalovce Lucia Tobiašová. „V sérii síce máme tri mečbaly, no v Šali nás určite čaká ťažký zápas. Všetci vieme, že toto družstvo je na domácej palubovke silné. Verím však, že sa nám podarí v Šali uspieť a domov sa budeme vracať so zlatými medailami,“ uviedla kanonierka Iuventy. Tá po zranení prsta, ktoré si privodila v zápase proti Veselí (20:21) v predposlednom kole WHIL, ešte nie je v optimálnej forme. „Určite to nie je optimálne, ale každým dňom sa to lepší. Sama vidím, že ešte nie som v optimálnej pohode.“

Simona Szarková vo svojej obvyklej pozícii

Pohľad do tábora porazených

Po dvoch prehrách teda odchádzali hráčky Dusla Šaľa domov sklamané. „Tak to určite. Musíme ale byť realistkami. Iuventa bola v týchto zápasoch jasne lepšia,“ zložila poklona svojim súperkám kanonierka Šale Simona Szarková, ktorá v dvoch finálových stretnutiach zaťažila konto michalovských brankárok pätnástimi gólmi. „Nerada hodnotím svoje výkony. Určite to mohlo byť aj lepšie. Po operácii kolena ešte nie som v optimálnej pohode. Som však rada, že som svojimi gólmi svojim spoluhráčkam pomohla. V týchto stretnutiach sme odviedli asi maximum našich možností, no nestačilo to,“ uviedla šalianska kanonierka. Podľa jej slov sa ale žiadne skladanie zbraní z ich strany nekoná. „To určite nie. Ide predsa o majstrovský titul. Doma sa to pokúsime zdramatizovať. Verím tomu, že sme ešte nepovedali posledné slovo a do finálovej série sa vrátime,“ dodala dvadsaťročná ostrá spojka Dusla Šaľa, ktorá vo svojom mladom veku už nakukla aj do reprezentácie Slovenska.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.05.2012 14:27:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.