files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand sa vkliesnil medzi slovenskú špičku

Hádzanári Hc winLand Michalovce majú za sebou svoju prvú extraligovú sezónu. V nej skončili po nadstavbovej časti na štvrtom mieste. V play-off sa im však nedarilo, keď Košiciam podľahli 1:3 na zápasy. Následne odohrali zápasy o celkové umiestnenie a po prehre v sérii hranej o 5.-6. miesto s ŠKP Bratislava nakoniec skončili na šiestom mieste. Už v prvej sezóne sa tak Michalovčania zaradili medzi slovenskú špičku.

Výborná jeseň

Extraligový nováčik začal súťaž impozantne a po troch kolách, bol s troma výhrami (dve dokonca na palubovke súpera) zhodne s Novými Zámkami na prvom mieste tabuľky. Michalovskí hádzanári mali silu hlavne na domácej palubovke, kde okrem Prešova porazili všetkých ostatných účastníkov Tipos Extraligy. Vysoko sa cenia predovšetkým víťazstva nad Novými Zámkami, Hlohovcom, či nad Košicami. Potom však prišla na hádzanárov winLandu kríza spôsobená aj viacerými zraneniami. Tá vyvrcholila potupnou jedenásťgólovou prehrou (25:36) na pôde ŠKP Bratislava.

Oslabenie kádra

Po základnej časti Tipos Extraligy skončil Hc winLand na výbornou treťom mieste, keď ho predbehli iba Nové Zámky a Hlohovec (ten až v poslednom kole). Do nadstavby tak vstupovali zverenci trénera Pavla Jana z výbornej pozície. Tú potvrdili hneď v prvom kole, keď doma zdolali Košice. Následne ale prišli dve prehry na pôde Hlohovca a Prešova (ten vstúpil do súťaže až v nadstavbe). Počas zimnej prestávky prišlo k oslabeniu kádra. Ten opustili dva tromfy v jesennej časti Lukáš Gamrát (odišiel do maďarského Mezokovesdu) a Tomáš Urban (ten si to pre zmenu namieril do maďarského Veszprému). Navyše z kádra bola vyradená ďalšia opora, Ukrajinec Svyridovič.

Nešťastné play-off

Aj preto nebola jarná časť taká úspešná, ako jeseň. Možno to bolo aj preto, že po namaškrtení fanúšikovia, či mediálna obec čakala od družstva viac. Aj v jari síce družstvo uhralo dobré výsledky (Hc winLand porazil napríklad aj Hlohovec), no už to nebola taká ľahkosť ako v predchádzajúcich mesiacoch. Všetko vyvrcholilo neúspešným štvrťfinále play-off, v ktorom Hc winLand nestačil na 1. MHK Košice. Košičania v štvrťfinále dokonale využili svoje skúsenosti z vyraďovacej časti. Napriek tomu, že s Michalovcami získali v priebehu celej sezóny iba dva body za domáce remízy, v play-off zvíťazili 3:1 na zápasy a zaslúžene postúpili do semifinále.


Michal Holdoš ťahal Hc winLand predovšetkým v play-off

Dôvodov úbytku je viac

Jeseň tak mali hádzanári Hc winLand oveľa lepšiu ako jar. Za niečo hovorí aj to, že prvé zápasy extraligovej sezóny sledovala skoro celá, zatiaľ čo, stretnutia o umiestnenia len poloprázdna  hala. Má to viacero príčin. Tou hlavnou je, že herná fazóna išla oproti jeseni dole. Divákov takisto nelákajú zápasy, kde skoro o nič nejde. Takisto okrem dvojice Pilník, Bumbera, sa v kádri winLandu nenachádza ani jeden Michalovčan (úbytok odchovancov je však badať v každom vrcholovom michalovskom športe, okrem Iuventy Michalovce). Dôvodom je aj to, že Hc winLand nemá stály termín zápasu. Raz hrali v stredu, raz v piatok, inokedy v sobotu.

Chýbajúca šťava

Po vypadnutí v štvrťfinále play-off sa sezóna pre Hc winLand síce neskončila, no výkony družstva išli dole. V zápasoch o umiestnenie sa hráči extraligového nováčika najprv potrápili s Topoľčanmi a potom nestačili na bratislavské ŠKP. To síce zdolali v prvom stretnutí na ich pôde 31:30, no potom doma prehrali 23:29 a piate miesto sa tak ušlo ŠKP. Aj keď šieste miesto pre nováčika extraligy nie je neúspechom, dovolíme si tvrdiť, že tím mal na viac. Hlavne posledný zápas ukázal, že družstvo už nemalo potrebnú šťavu, ktorú sme videli v jesennej časti.

Zaujali

Výborný vstup na slovenskú hádzanársku scénu mala štvorica ukrajinských legionárov Viačeslav Sadovij, Alexander Tibulevič, Gennadij Kučer a Jevgenij Svyridovič. Hlavne posledne menovaný bol pilierom obrany a svoje miesto si zastal aj v útoku. Do zostavy winLandu veľmi dobre vstúpil aj Juraj Géci, či reprezentačný krídelník Tomáš Urban. V závere jesennej časti patril medzi opory Hc winLand aj Lukáš Gamrát, v play-off potom ťahal družstvo Michal Holdoš. Výkonnostný progres ukázali aj mladíci Martin Pilník na strednej spojke, či Matúš Kocák na pivote. Najväčšiu zbraň mal winLand v bráne. Maroš Kolpak potvrdil to, čo sa od neho očakávalo, keď svojimi výkonmi privádzal súperov neraz do zúfalstva. Aj jeho zásluhou mal Hc winLand výborný vstup do súťaže. Kolpak si stabilnú výkonnosť udržiaval celú sezónu a aj po štyridsiatke sa zaradil medzi najlepších golmanov v lige. 

Sklamali

Najväčším sklamaním bol jednoznačne Jevgenij Svyridovič. Ten bol síce na ihrisku oporou, no mimo neho to už tak nebolo. Vedenie michalovského klubu to po niekoľkých prekročeniach medzí nevydržalo a ukrajinského legionára v závere jesennej časti poslalo domov. Sklamaním je aj účinkovanie hráčov, ktorí prišli zo skrachovaného Bardejova. Zo štvorice posíl najviac zapadli brankár Maroš Popčák, či Maroš Čorej, viac sa čakalo od Richarda Babjaka, a oveľa viac od Daniela Orlovského. Ten do Michaloviec prišiel s nálepkou strelca, čo ale vôbec nepotvrdil. Viac sa čakalo aj od Huňadyho, ktorý mal byť ťahúňom tímu. Zranenie kolena mu v tom ale zabránilo a vedenie klubu sa rozhodlo v zime tomuto odchovancovi prešovskej hádzanej zmraziť platný kontrakt. Sklamaním je aj účinkovanie večne zraneného Kuzmenka, či nevýrazného Pylypenka.

Boli v kádri:

Brankári: Maroš Kolpak, Martin Bumbera, Maroš Popčák, Michal Serečun, Filip Fabišík.

Pivoti: Juraj Géci, Jevgenij Svyridovič, Maroš Čorej, Matúš Kocák, Vladimír Krajňák, Vitalij Kuzmenko.

Krídla: Tomáš Urban, Ján Frajkor, Richard Babjak, Eduard Kohút, Vladimír Regenda, Radoslav Kollár, Matúš Miňo, Alexander Tibulevič.

Spojky: Martin Pilník, Gennadij Kučer, Viačeslav Sadovij, Marián Huňady, Daniel Orlovský, Lukáš Gamrát, Michal Holdoš, Viačeslav Pylypenko, Marcel Cibere, Tomáš Petraško.



Uverejnené: 22.05.2012 19:01:19 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.