files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Róbert Rák by rád ostal v Michalovciach

Počas zimnej prestávky zmenil dres a aj ligu. Od prvého jarného kola nevybiehal na corgoňligové trávniky, ale na tie druholigové. Veril, že všetkým ukáže, že aj napriek veku ešte nepatrí do starého železa a pomôže Michalovciam zmazať bodovú stratu na vedúcu Myjavu. Ale čo čert nechcel, to sa stalo. Prišlo zranenie a s ním aj koniec nádejám pobiť sa o postup do najvyššej súťaže. "Hráme síce druhú ligu, ale podmienky v Michalovciach sú prvoligové," chválil prostredie východoslovenského klubu útočník Róbert Rák.

Budúcnosť nerieši

Do Michaloviec prišiel v zime na polročné hosťovanie. Počas nadchádzajúceho víkendu ho čaká posledný ligový zápas. Čo bude ďalej nateraz netuší. "Nechávam tomu voľný priebeh. Zatiaľ som nehovoril s nikým z michalovského predstavenstva o ďalšej spolupráci. Je predo mnou ešte jeden zápas, hosťovanie mi následne končí až 30. júna. Priestoru na diskusiu o budúcnosti bude dosť. Čas ukáže, čo bude ďalej," uviedol pre profutbal.sk bývalý dvojnásobný najlepší strelec slovenskej najvyššej súťaže. Zemplín odohral v doterajšom priebehu jarnej časti II. ligy štrnásť stretnutí. Do rovnej polovice nastúpili Michalovčania práve bez rodáka z Rimavskej Soboty. "Moje účinkovanie v Michalovciach nemôžem hodnotiť najpozitívnejšie. Čo sa týka podmienok, všetko bolo výborné," uviedol Róbert Rák a dodal: "Po druhom jarnom kole som sa však zranil a vynechal som sedem stretnutí. Teraz sa dostávam opäť do tempa. Zdravotne som už v poriadku, takže jediné negatívum je, že som vynechal veľkú časť sezóny."

Michalovský futbal ho oslovil

"Nebyť toho, všetko by bolo výborné. Hráme síce druhú ligu, ale podmienky v Michalovciach sú prvoligové," adresoval slová chvály futbalu v metropole Zemplína 34-ročný niekdajší vychýrený kanonier a nadviazal: "Či už samotné prostredie, starostlivosť o hráčov a aj tréningový proces. Zišla sa tu výborná partia. Je tu veľa mladých a kvalitných hráčov. Ak však budú chcieť Michalovce v nasledujúcej sezóne postúpiť, bude potrebné skvalitniť káder. Nie všetky posty sú obsadené tak, ako by mali byť." Súčasné vedenie klubu robí všetko preto, aby sa hranica Corgoň ligy mohla v najbližších rokoch posunúť ešte východnejšie. K novému štadiónu v poslednom období pribudlo aj umelé osvetlenie, pracuje sa veľmi dobre s mládežou. "Čo sa týka klubu, vzniklo tu žičlivé prostredie. Na futbal chodí množstvo fanúšikov. Ľudia, ktorí tvoria tento klub sa snažia vyjsť všetkým v ústrety," pokračoval Róbert Rák: "Ja osobne som nemal žiadnu negatívnu skúsenosť. Aj keby som po sezóne neostal, určite sa tu raz rád vrátim."

Petržela je pán tréner

V polovičke apríla pristúpilo predstavenstvo michalovského klubu k zmene na trénerskom poste. Skúseného 58-ročného kouča Vlastimila Petrželu vystriedal Albert Rusnák st. "S trénerom Petrželom som mal dobrý vzťah. Som rád, že som mal možnosť hrávať pod jeho vedením. Je to pán tréner. Síce neviedol tréningový proces, ale všetko sledoval z bezprostrednej blízkosti. Jeho pripomienky mali hlavu aj pätu," pokračoval v diskusii 34-ročný útočník s medzinárodnými skúsenosťami. "Čo sa týka trénera Rusnáka, priniesol do tréningového procesu niečo nové. Je to mladý kouč, dodal mužstvu takú mladícku krv. Ja osobne si myslím, že táto zmena nám prospela," uzavrel pre profutbal.sk Róbert Rák.

Zdroj: www.profutbal.sk



Uverejnené: 25.05.2012 19:24:36 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.