files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zápas SR21 - Rumunsko 21 sa blíži

Už v piatok 1. júna o 19.30 sa futbalový štadión v Michalovciach stane dejiskom súboja 9. kvalifikačnej skupiny o postup na ME 21 v Izraeli medzi Slovenskou a Rumunskou dvadsaťjednotkou. 

Do predaja 3500 lístkov

S predpredajom vstupeniek na duel Slovensko 21 – Rumunsko 21 sa začalo včera počas druholigového zápasu Michaloviec s Moldavou nad Bodvou. Do predaja sa dostalo 3500 lístkov, zvyšok si rozdelil Slovenský futbalový zväz. Na kryté tribúny stojí vstupenka 5 €, na nekryté 4 €. Zakúpiť si ich môžete denne okrem soboty a nedele na sekretariáte MFK Zemplín v čase od 9. do 11 hodiny a od 14. do 16. hodiny. Lístky si môžete rezervovať aj na telefónnom čísle 0915 840 403 (u p. Šoltinskej) alebo na mailovej adrese mfkmi@slovanet.sk.

Dôležitý zápas

Slovenskej reprezentácii sa zatiaľ v 9. kvalifikačnej skupine darí viac ako dobre. Po odohratí polovice kvalifikácie sú zverenci trénera Ivana Galáda s deviatimi bodmi, za tri výhry a jednu prehru, na druhom mieste tabuľky. Toto umiestnenie by im po skončení kvalifikácie malo zaručiť postup do baráže, kde sa bude bojovať o miestenky na kontinentálny šampionát. Ten sa uskutoční v roku 2013 a jeho dejiskom bude Izrael. Pred Slovákov sa dostali akurát favoriti skupiny Francúzi, ktorí majú z piatich zápasov plný počet pätnástich bodov. Tretí sú práve piatkový súperi Slovákov, Rumuni, ktorí doposiaľ získali päť bodov. Títo súperi sa následne stretnú aj v stredu 5. júna v Bukurešti a tento dvojzápas tak vážne napovie o ambíciách obidvoch tímov v kvalifikačnej skupine. "Matematika je ľahká, hráme o šesť bodov. My sa však v prvom rade sústredíme na prvý duel a chceme v ňom vyhrať. Môžem za realizačný tím sľúbiť, že dáme do zvyšných stretnutí všetko. Verím, že je v silách mojich zverencov postúpiť na ME 2013," povedal na stretnutí s novinármi tréner SR 21 Ivan Galád. "Rumunsko a Francúzsko sú súperi z prvých dvoch košov, čiže v hodnotení nad nami. Ja som už pri žrebe povedal, že budem rád, keď budem môcť skonštatovať, že po polovici sa pre nás kvalifikácia začína a nie končí. Rumunov máme veľmi dobre zmapovaných. Ja som osobne videl ich smolný zápas v Kazachstane (1:1) a máme poznatky aj od niektorých českých kolegov. Aj keď v tabuľke na tom nie sú najlepšie, odohrali dva dobré duely proti Francúzom. Síce už nemajú šancu na priamy postup a zrejme ani na druhú barážovú pozíciu, určite však nepredajú svoju kožu lacno a nebudú jednoduchý súper," avizoval Ivan Galád a k ambíciám v celom kvalifikačnom cykle doplnil: "Zo štyroch zostávajúcich zápasov odohráme tri doma, ak vo všetkých troch zvíťazíme, obsadíme druhú pozíciu, ktorá nás posunie do baráže."  

V nominácii Slovenska aj Patrik Le Giang

V nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na dve stretnutia proti Rumunsku v rámci kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2013 do Izraela (hrá sa 1. júna o 19.30 h v Michalovciach a 5. júna o 17.00 h SELČ v Bukurešti, pozn.) sa nachádzajú všetky opory. Tréner SR "21" Ivan Galád nominoval piatich legionárov - obrancu Tomáša Košúta z 1. FC Slovácko, stredopoliara Jána Greguša z ďalšieho českého klubu Baník Ostrava, ofenzívneho záložníka anglického FC Chelsea Milana Lalkoviča, Filipa Kissa z Cardiffu City a Róberta Maka z nemeckého Norimbergu. V nominácii nechýba ani brankár MFK Zemplín Michalovce Patrik Le Giang.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na dve stretnutia proti Rumunsku (hrá sa 1. júna v Michalovciach a 5. júna v Bukurešti) v 9. skupine kvalifikácie o postup na ME 2013 do Izraela:

Brankári: Pavol Bajza (MFK Dubnica), Michal Šulla (MFK Vrbové), Patrik Le Giang (MFK Zemplín Michalovce)

Obrancovia: Michal Habánek (Spartak Trnava), Tomáš Košút (1. FC Slovácko/ČR), Lukáš Pauschek (Slovan Bratislava), Norbert Gyömbér (Dukla Banská Bystrica), Lukáš Štetina (Tatran Prešov), Jakub Holúbek (AS Trenčín)

Stredopoliari: Samuel Štefánik, Peter Mazan (obaja AS Trenčín), Ján Greguš (Baník Ostrava/ČR), Milan Lalkovič (FC Chelsea/Angl.), Juraj Vavrík (MFK Ružomberok), Jakub Paur (FC ViOn Zlaté Moravce), Marek Hlinka (Dukla Banská Bystrica), Richard Lásik (MFK Ružomberok), Filip Kiss (Cardiff City/Angl.), Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.)

Útočníci: Dávid Guba (Tatran Prešov), Arnold Šimonek (FC Nitra), Karol Mészáros (Slovan Bratislava), Martin Mikovič (Spartak Trnava)

Realizačný tím:

Hlavný vedúci: Jozef Valovič. Tréner: Ivan Galád. Asistent trénera: Norbert Hrnčár. Tréner brankárov: Stanislav Seman. Tím manažér: Samuel Slovák. Technický vedúci: Dávid Vailing. Lekár: Pavel Malovič. Psychológ: Juraj Mrázik. Fyzioterapeut: Pavel Purdek. Masér: Mário Prelovský. Kustód: Štefan Balla



Uverejnené: 27.05.2012 16:47:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.