files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

31. máj – Svetový deň bez tabaku

 

Deň 31. máj Svetová zdra­votnícka organizácia vy­hlásila za Svetový deň bez tabaku. Témou tohtoroč­ného svetového dňa je Stop zásahom tabakového priemyslu.

Svetová zdra­votnícka organizácia upozorňuje, že ročne na celom svete tabak zabíja šesť miliónov ľudí. Z toho počtu je viac ako 600 000 pasívnych fajčiarov, ktorí zomierajú na následky fajčenia iných. Cieľom tohtoročného svetové­ho dňa je informovať verejnosť o ne­férových a nebezpečných taktikách s cieľom zasahovania do štátnych po­litík. V zmysle článku 5.3. Rámcové­ho dohovoru o kontrole tabaku majú krajiny chrániť svojich občanov pred komerčnými záujmami tabakového priemyslu. Z tohto hľadiska sú preto krajiny povinné zvyšovať povedomie o rozpore medzi záujmami tabako­vého priemyslu a politikou kontro­ly tabaku.


Na Slovensku sa 31. mája 2012 budú realizovať aktivity pre verejnosť, ktoré majú zvýšiť zdra­votné povedomie. Regionálne úrady verejného zdravotníctva v spoluprá­ci s UNION zdravotnou poisťovňou a. s., budú v tento deň organizovať aktivitu „Vymeň cigaretu za jablko". Aktivity budú spojené s meraniami oxidu uhoľnatého vo vydýchnutom vzduchu a informovaním verejnosti prostredníctvom letákov o rizikách fajčenia a možnostiach jeho zanecha­nia. Konkrétne informácie nájdete na webovej stránke www.uvzsr.sk.



RÚVZ so sídlom v Michalovciach na tento deň chystá aktivitu na námestí Osloboditeľov pred hotelom Jalta v čase od 10.00 do 12.00 hod.



Uverejnené: 28.05.2012 15:27:59 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.